Ga naar de inhoud

Florall-awards najaar 2021 uitgereikt

Dankzij de soepelere Covid-maatregelen kon de najaarseditie van Florall op 24 augustus 2021 fysiek doorgaan.
De voorjaarseditie in maart 2021 moest immers nog digitaal doorgaan. Een professionele jury reikte opnieuw awards uit aan potentieel interessante nieuwigheden. Na een intense beraadslaging waarin meerdere aspecten gewikt en gewogen werden, besloot de jury om Callicarpa bodinieri ‘Magical snowqueen’ van plantenkwekerij Willy De Nolf te bekronen met goud. Cortaderia ‘Tiny pampa’ van Planten Stevens VOF haalde zilver en Echinacea ‘SunSeekers Apple green’ van DS Plant kreeg brons.

Magical snowqueen is gezien de grootte van de plant vooral geschikt voor borders. De jury benadrukte als positieve punten de goede groei, het gezonde blad en het vermogen om vlot te vertakken. De grote sierwaarde komt tot uiting na het vallen van de bladeren. De bessen blijven een winter lang de tuin decoreren. Nieuw aan de Magical snowqueen is dat de bessen volledig wit zijn, terwijl de meeste Callicarpa bodinieri’s paarse bessen hebben. Deze eigenschap biedt ook mogelijkheden voor binnenhuisdecoratie.

De Cortaderia ‘Tiny Pampa

De Cortaderia ‘Tiny pampa’ kan gebruikt worden als kamerplant maar doet het ook goed in de tuin of op het terras. Hij struikt geweldig goed uit, maar blijft zeer compact. Bovendien is de plant perfect winterhard. De jury was gecharmeerd door het decoratieve blad en door de bloeiwijze, die zelfs ongeopend al heel aantrekkelijk is.

SunSeekers onderscheidt zich met een compacte habitus voor Echinacea en met sterke dikke stelen die rijkelijk vertakken. Ze beschikken over een dubbele bloemlaag. De jury liet zich charmeren door de mooie, witgroene kleur. De bloemknop is aantrekkelijk, zelfs wanneer die nog niet geopend is. Het is een waardevolle Echinacea, die zeker een verrijking is voor het assortiment en die tot zijn recht kan komen in bloembakken, op het terras of in de tuin.

Share