Ga naar de inhoud

ANIDO 2022 in woord en beeld

Tags:

Op 4 en 5 september jl. vond in Kortrijk Xpo de 22ste editie van ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcaresector in de Benelux en Noord-Frankrijk, plaats. 128 exposanten uit 11 landen stelden er hun nieuwste producten en diensten voor. Pet & Garden Pro toont u hieronder welke innovaties er op de beursvloer terug te vinden waren.

Klik op de firmanaam om direct naar het desbetreffende product te gaan: Altranet, Animal Boulevard, Aquadistri, Aquatlantis, ASP-Pets, Avonturia B2B, Bazoef Petfood, Beaphar, Bebobi, Beeztees, Belcopets, Bio Services International, C Pro Food, Candid Tails, Canis Cosmetics, Carnis, Ceva Santé Animale, Creatief Art, Croci, Dar’win, DB Fourage, Deduco, Delcon, Dermagroom & Maxani, Dierengroothandel Overbeek, Diervoeding Tak, Doglife, Dr. Zoo, Edgard & Cooper, Eh già, Energique-Vetsupplies, Evident, Eye4Pets, Farm Food, Farmina Pet Foods, Felinova, Ferplast, Finest Petfoods, Flamingo Pet Products, Freshfrozen for Pets, Gebr. De Boon, Going Kolombo, Goldfish Amsterdam, Good !D, Gosbi, Grizo, Groothandel Smulders, Group Depre, GTE, Hardy Dewerse, Hobby First, Hondenspecials, I&I Pet Supplies, iMarc Benelux by Hoeboer, Inaba Foods, IPP Inter Pet Products, JBL, JMJO Europe, Johnson Petfoods, Jopack, Jowadel, Karakaya, Kastaar Pets, Keap, Kentucky, Kerbl, Ladybel, Laroy Group, Lena & Lou, Lona, Martin Sellier, Mealberry, Microcash Kassasystemen, Muva, Nagels Pet Products, Natural Pet Products, Nerus International, Nestera, Nobby, Nobleza, Panakota, Pawesome, Pet Bedding, Pet Earth, Pet Food Europe, Pet Food International Trading, Petsolutions, PFA-Trade, Pino, Recovet, Renske Natuurlijke Diervoeding, Rexproduct, Rubco, Ruinemans, Savic, SCAR, Schulze, Starchbag, Suitical, Supplies4Pets, Sustainable Pet Food, Suziria, Terra Canis, Tijssen Goed voor Dieren, Transgroom, Trixie, Trudo’s Pet Products, Vadigran, Van der Basch Trading, Van Ree, Veganpets, Versele-Laga, Veto Emvit, Vetria, Voeders Decadt, Weenect en YDOLO,

Altranet
De voeder- en waterkom Noll van mypall zorgt ervoor dat de vloer tijdens het eten/drinken proper blijft. Het product uit hoogwaardige kunststof wordt in Nederland geproduceerd. De kom mag in de vaatwasser. Momenteel is deze innovatie enkel in zwart verkrijgbaar, maar binnenkort worden extra kleuren uitgebracht.

Altranet

Animal Boulevard
Onder druk van de hoge energie- en brandstoffen lijkt de consument weer wat prijsbewuster te worden. Deze exposant speelt hierop in met de lancering van enkele productlijnen die duidelijk ‘value for money’ bieden, zoals het Air Meshing-harnas (in 7 maten en 6 kleuren) en een nieuwe reeks hondenkussens. Verder werden diverse kant-en-klare conceptoplossingen getoond, die de winkelier toelaat om de Animal Boulevard-referenties optimaal te presenteren in de shop. Tot slot noteerde men veel interesse voor de reeks robuuste hondenspeeltje Red Dingo Durables.

Animal Boulevard

Aquadistri
Blikvanger hier was Colombo Fresh Bacto. Deze levende bacteriën zorgen voor een snelle opstart van een aquarium. Nog dezelfde dag kunnen de eerste vissen in een nieuw aquarium worden ondergebracht. Verder vernamen we dat deze exposanten binnenkort ook met een aanbod voor reptielen van start gaat.

Aquadistri

Aquatlantis
Een echte eyecatcher was het aquarium Luso (70 x 40 x 75 cm), dat hoofdzakelijk gericht is op aquascaping. De exposant luisterde vooral naar bemerkingen van de bezoekers over dit prototype, zodat er nog eventuele aanpassingen kunnen worden doorgevoerd.

Aquatlantis

ASP-Pets
De vintagelook van Sixties, een range transportcarriers voor katten en kleine hondenrassen van M-Pets, trekt duidelijk de aandacht van de consument op de winkelvloer. Voorts stonden op deze stand ook de draadkooien centraal. Ze zijn uitgerust met een gepatenteerd slot, dat met één hand geopend/gesloten kan worden. Ze worden nu in een full colour-verpakking geleverd.

ASP-Pets

Avonturia B2B
Onder het merk Back Zoo Nature werd een concept met bedding voorgesteld. Hierdoor kan de vogel- en knaagdierenliefhebber met allerlei elementen een bodem creëren in de kooi. Er worden 3 soorten bedding aangeboden, die verrijkt kan worden met allerlei elementen, zoals bladeren, mos en dergelijke. Verder viel ons oog op de Corky Line: natuurlijke kurkproducten met een aantrekkelijke look & feel, die kromsnavels uren plezier bezorgen.

Avonturia B2B

Bazoef Petfood
Deze Belgische onderneming werd pas begin dit jaar opgericht en produceert hoogwaardig droogvoer voor honden op basis van insecten. Meelwormen vormen het enige dierlijke ingrediënt in deze voeding, die in België wordt vervaardigd. Qua grammage is er keuze tussen zakken van 2 en 12 kg.

Bazoef

Beaphar
In september 2020 werd het merk Primeval, gespecialiseerd in voedingssupplement voor paarden en honden overgenomen. Op de beursvloer werd deze referenties in de kijker geplaatst. Daarnaast werd een nieuwe omgevingsspray gelanceerd, die de actieve stoffen Permethrin en S-methopreen combineert. Deze innovatie doodt niet enkel de vlooien en teken, maar voorkomt ook de ontwikkeling van eitjes en vlooienlarven gedurende 6 maanden. Beschikbaar in 250 en 500 ml.

Beaphar

Bebobi
Dit Poolse merk produceert autozetels voor honden, die onder de noemer Kuko+ worden aangeboden. Er zijn verschillende modellen leverbaar die uit hoogwaardige materialen worden vervaardigd.

Bebobi

Beeztees
Uiteraard was er heel wat belangstelling voor het kipconcept, dat bekroond werd met de New@Anido-award in de categorie ‘Accessoires’. Daarnaast speelt Beeztees in op de groeiende vraag naar orthopedische hondenkussens met de reek ‘Orthopedic Rest Comfort. Dit gamma wordt in Europa vervaardigd en kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Onder ‘Designed by Lotte’ werden de collecties in velvet en in Scandinavische stijl.

Beeztees

Belcopets
Onder het merk Othon & Friends wordt duurzame hondenvoeding aangeboden, die rijk is aan vers vlees. Alle recepten zijn glutenvrij en bevatten een gezonde mix van groenten, fruit en kruiden. Er is keuze tussen 5 referenties: Puppy lam, puppy kip, adult lam, adult kip en adult zalm.

Belcopets

Bio Services International
FRAP is een compleet nieuwe lijn voor een veilige en efficiënte ongediertebestrijding. Het gamma omvat lokaas, lokaasdozen voor muizen en ratten en een unieke muizenval. Het lokaas, beschikbaar in 4 varianten (block, grains, pasta en Wheat’tech), is ontwikkeld op basis van de actieve, snelwerkende stof difethialone (0,0025%). Op de kleurrijke verpakking staat duidelijk aangegeven op welke locaties in het huis het product in kwestie best wordt gebruikt.

BSI

C Pro Food
Deze Belgische onderneming was al gekend voor zijn superpremium voeding voor honden en breidt zijn aanbod nu uit met een voedingslijn voor katten. Ook hier gaat het om hoogwaardige, natuurlijke producten met een hoog vleesgehalte. Ze worden eveneens in België gefabriceerd.

C Pro Food

Candid Tails
Hier merkten we een lijn natuurlijke producten op basis van CBD op. Enerzijds is er olie om angst en artrose tegen te gaan, anderzijds balsem en shampoo die de vachtkwaliteit bevorderen. Alle producten kunnen op lange termijn worden toegepast zonder bijwerkingen. Tevens voldoet dit gamma aan de Europese en Belgische wetgeving.

Candid Tails

Canis Cosmetics
Onder het merk Petuxe werd een ruim gamma professionele cosmetica voor huisdieren voorgesteld. Alle referenties zijn 100% veganistisch, milieu- en diervriendelijk. Bovendien hebben deze producten een hoog vitaminegehalte, waardoor ze vacht en de huid van het dier voeden en verzorgen.

Canis Cosmetics

Carnis
De nadruk lag hier op de nieuwe lijn droogvoeding voor katten. Deze omvat 4 referenties, namelijk Kitten, Classic, Zalm en Adult XL. Ze is ontwikkeld met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Zo wordt er enkel vlees/vis gebruikt die geschikt is voor menselijke consumptie. Alle brokken bevatten tevens cellulose, wat zorgt voor een goede vertering en een langdurig verzadigd gevoel. Ook taurine is een grondstof van deze voeding en heeft een positieve invloed op het gezichtsvermogen en de hartspier. De recepten zijn tevens graanvrij.

Carnis

Ceva Santé Animale
Feliway Help stelt katten gerust na een tijdelijke stresssituatie, zoals een week-end weg of een feest. Het betreft een behandeling van 7 dagen. Deze innovatie is erg gebruiksvriendelijk: het volstaat om een verdamper met inktpatiroon in de het stopcontact te steken. Adaptil Chew werd dan weer ontwikkeld om honden op hun gemak te stellen na tijdelijke stress, bijvoorbeeld onweer, vuurwerk of een dierenartsbezoek. Beide producten werken op basis van natuurlijke ingrediënten.

Céva Santé Animal

Creatief Art
Deze producent van houten spreukenbordjes richt zich voornamelijk op de huisdierenmarkt. Het bedrijf heeft bordjes met meer dan 250 hondenrassen steeds op stock. Deze worden in België geproduceerd. Op de beursvloer werden ook geurverfrissers met honden op voorgesteld.

Creatief Art

Croci
De aandacht ging op deze stand uit naar het concept Barber Shop. Het omvat een 20-tal referenties om de vacht van de hond te verzorgen, zoals borstels, kammen, shampoos, conditioners, parfums,… De mooie bijbehorende display trok alvast de aandacht van de bezoekers. Bobby introduceerde in zijn gamma harnassen 3 nieuwe kleuren.

Croci

Dar’win
De Franse coöperatieve Le Gouessant is al ruim 60 jaar gespecialiseerd in de productie van dierenvoeding. Onder het merk Dar’Win wordt nu ook voer voor kippen, eenden, flamingo, koi’s, vissen en dergelijke aangeboden. Alle referenties worden in Frankrijk vervaardigd op basis van groene stroom. Het leeuwendeel van de verpakkingen is 100% recycleerbaar. De onderneming staat zelf in voor de levering naar Belgische dierenspeciaalzaken.

Dar’win

DB Fourage
Deze strooiselspecialist beschikt over een nieuwe verpakkingsinstallatie, waardoor het nu ook mogelijk is om balen van 16 kg te leveren. Deze zijn ideaal voor de dierenspeciaalzaak.

DB Fourage

Deduco
De bezoeker kon hem duidelijk niet ontwijken in de wandelgangen van de beurs: de Robot ShelfiePro. Deze gepersonaliseerde robot voor de retail zorgt voor een betere beleving op de winkelvloer. Het toestel kan volledig gepersonaliseerd worden op maat van het winkelpunt. De robot zoekt producten en begeleidt de consument naar de locatie waar ze staan, maar kan tevens meer informatie geven over de samenstelling ervan, de allergenen en dergelijke.

Deduco

Delcon
De Delcon Topping is een volledig natuurlijke, vloeibare topping, die naast een heerlijk sausje ook groentjes, zoals erwtjes, wortelen en paprika, bevat. Deze innovatie tovert elke hond- en kattenmaaltijd om in een ware smaakbom. Het gezonde product moet over de voeding worden gegoten en vervolgens eronder worden gemengd. Beschikbaar in de dierenspeciaalzaken vanaf het najaar.

Delcon

Dermagroom & Maxani
Bij deze Nederlandse bedrijven maakten we kennis met het gamma Pyomax, dat zorgt voor een goede huidflora zonder de huid uit te drogen. Er zijn 4 referenties verkrijgbaar: brush, huidshampoo, huidspray en mousse.

Dierengroothandel Overbeek
Deze mooie presentatie van knaagdierenproducten wist veel bezoekers te bekoren. Alle referenties zijn volledig natuurlijk en uit schorshout gefabriceerd. Daarnaast toonde deze specialist in levende dieren enkele knaagdier- en vogelsoorten op zijn stand, wat uiteraard voor heel wat beleving zorgde. Tot slot liet deze exposant ook een greep uit het terrariumaanbod van GiganTerra zien.

Dierengroothandel Overbeek

Diervoeding Tak
Sinds augustus jl. telt Happy Cat 3 nieuwe Crunchy Snacks in zijn aanbod, namelijk Landgevogelte, Zalm en Kabeljauw. Deze snacks in hartjesvorm worden aangeboden in verpakkingen van 70 gram en zijn ook geschikt voor gesteriliseerde katten. Happy Dog pakte dan weer uit met een nieuwe verpakking van de referenties Natur Croq vlokken en Happy Dog Care Sano N.

Diervoeding Tak

Doglife
Uzzi’s staat voor een gezonde hondensnack die vervaardigd is op basis 86% vers vlees en 14% groenten en fruit. De ingrediënten worden handmatig verwerkt, vervolgens fijngemalen en erg langzaam gedroogd bij lage temperaturen. Dit laatste gebeurt om het hoge eiwit- en vitaminegehalte te behouden en de houdbaarheid aanzienlijk te verhogen. Er is keuze tussen varken, kalkoen, rund en vis. Beschikbaar in verpakkingen van 100 en 200 gram.

Doglife

Dr. Zoo
Deze van oorsprong Argentijnse onderneming beschikt nu ook over een kantoor in Spanje. Onder het merk Dr. Zoo worden snacks voor honden en katten aangeboden. Een blikvanger was onder meer Dr. Zoo Helado, ijscrème voor honden. Deze hoeft niet in de diepvries worden aangeboden.

Dr. Zoo

Edgard & Cooper
Het bestaande assortiment droogvoer voor katten werd geoptimaliseerd. Verder werden er twee nieuwe varianten natvoeding geïntroduceerd, namelijk chunks en filets. Het vernieuwde gamma is bereid op basis van 100% vlees en bevat geen junk zoals suiker. Tevens zijn de verpakkingen 100% duurzaam. De onderneming mocht trouwens de New@ANIDO-award in de categorie ‘voeding’ in ontvangst nemen.

Edgard & Cooper

Eh Già
Dit Italiaans familiebedrijf produceert luxueuze hondenbedden en draagtassen. Tijdens ANIDO pakte de onderneming uit met dit opvallend hondenhuis dat vervaardigdis uit een combinatie van eco-leder en katoen. Tevens is een bijpassende draagtas verkrijgbaar.

Eh già

Energique-Vetsupplies
Een opvallende introductie bij Energique waren de vers vleesmaaltijden voor katten. Deze graanvrije producten voorzien in de behoeftes van de verschillende leeftijdscategorieën. Er worden 3 verschillende varianten aangeboden in verpakkingen van 400 gram, die rondjes van 25 gram bevatten. Hierdoor kan men telkens de dagelijks gewenste portie ontdooien. Daarnaast konden we kennismaken met L-Mesitran: een gamma wondverzorging voor huisdieren op basis van medicinale honing. Het is verkrijgbaar in zalf, foam en tulle.

Energique-Vetsupplies

Evident
Deze Franse onderneming presenteerde een uitvoerig assortiment hondensnacks op basis van hertengewei. In totaal zijn er meer dan 80 verschillende referenties verkrijgbaar. Een nieuwigheid was gerookt hertengewei.

Evident

Eye4Pets
De petprofessional kon hier het aanbod honden- en kattentuigen van Tre Ponti ontdekken. Daarnaast pakte deze Nederlandse exposant uit met Mimis Daughters: een gamma fairtrade en ecologisch kattenspeelgoed uit Nepal, vervaardigd uit gevilte en natuurlijk geverfde wol. Nog een nieuwkomer was Frogg, een lijn erg sterk hondenspeelgoed uit duurzaam gewonnen rubber.

Eye4pets

Farm Food
De focus lag hier op de-learning academy van dit bedrijf, waar de verkooppunten op een moment naar keuze hun algemene kennis over honden, het productaanbod van Farm Food en de rol van voeding bij veel voorkomende problemen kunnen bijschaven. Er is keuze tussen diverse modules, die worden afgesloten met een examen en waarbij de deelnemer een certificaat kan behalen.

Farm Food

Farmina Pet Foods
Onder N&D Natural werd een nieuwe, natuurlijke bijvoeding voorgesteld, die wordt aangeboden in 1 box met meerdere smaken.

Farmina Pet Foods

Felinova
Anneleen Bru van Felinova was één van de sprekers tijdens de Meet the Experts-lezingen. Ze benadrukte dat dierenspeciaalzaken zich moeten focussen op de juiste klanten. “Wat goed werkt, is hen helpen alvorens ze klant worden bij jou. Dat wekt vertrouwen en een gunfactor naar jou (en je advies) toe. Voordelen hiervan zijn meer tevreden klanten, meer verkoop, omzet en bijgevolg meer winst. Maar dat is uiteindelijk niet het grote doel, we willen vooral graag meer voldoening en vrijheid voor onszelf als professional. Alles komt altijd neer op helpen. En je kan niet iedereen helpen, enkel die mensen die jouw specifieke hulp en expertise en kennis nodig hebben. Wil je ze graag verwennen door ze een extraatje geven? Vertel het hen vooral niet op voorhand. Gebruik die info niet om je verkoop te sluiten. Underpromise, overdeliver, en je klanten zullen laaiend enthousiast zijn en denderdende mond-tot-mond reclame is onmogelijk te vermijden! Elke klant die wegwandelt, geeft je een mooie cadeau en maakt plaats voor een meer enthousiaste klant.”

Felinova

Ferplast
Alle noviteiten die de firma dit jaar lanceerde, werden voorgesteld op ANIDO. Een opvallende innovaite was 100% snack, een plantaardige kauwsnack die de tandhygiëne bevordert. Er zijn 3 varianten die elk nog een extra functionaliteit hebben: tegen slechte adem, voor een goede ontlasting en voor een goede darmwerking. Daarnaast viel ons oog op dit buizensysteem van Ferplast dat toelaat om konijnen- en knaagdierenkooien met elkaar te verbinden.

Ferplast

Finest Petfoods
Deze Nederlandse onderneming liet de Belgische markt kennis maken met het merk Pawfect dat tal van gevriesdroogde snacks en voeding voor honden omvat. Tevens zijn er Himalayan Cheese Treats beschikbaar. Daarnaast werd de honden- en kattenvoeding van het Canadese merk Ovenbaked Tradition voorgesteld.

Finest Petfoods

Flamingo Pet Products
Dit jaar viert de firma zijn 50-jarig bestaan en pakte daarom uit met speciale verjaardagspromoties op de beursvloer. Daarnaast vernamen we dat het bedrijf als gevolg van de sterke groei de voorbije jaren investeert in een nieuw hoofdkantoor en magazijn. Het gebouw zou tegen november 2023 klaar zijn. Veel interesse was er voor het nieuwe hondenspeeltje ‘Grondpin met bal. Het garandeert uren spelplezier en bovendien stimuleren de noppen van de bal de tandhygiëne.

Flamingo Pet Products

Freshfrozen for pets
Deze Belgische producent van vriesverse voeding voor honden presenteerde zijn ruim assortiment, dat onder de merken Jolipet, Wolf’s Menu en Barf Buffet wordt aangeboden. Veel interesse was er alvast voor de innovatie Wolf’s Menu Joy, die de larven van de zwarte soldaatvlieg als dierlijke eiwitbron heeft. Ze bevat verder aardappelvlokken, lokale groenten & fruit en een eigen premix aan mineralen, vitamines en oliën.

Freshfrozen for pets

Gebr. De Boon
De lief! lifestyle-collectie blijft één van de voornaamste toppers binnen het aanbod van deze Nederlandse exposant. Dit gamma stond dan ook duidelijk in de kijker. Daarnaast lag de focus ook op het nieuwe gamma ecologische hondenspeeltjes. Deze zijn geproduceerd op basis van gerecycleerde plastic flessen.

Gebr. De Boon

Going Kolombo
Een opmerkelijke nieuwigheid was deze collectie hals- en leibanden met kleurrijke print. Momenteel is er keuze tussen 4 modellen. Tevens vernamen we dat deze onderneming ervoor opteert om heel wat referenties terug in Europa te laten vervaardigen, waaronder een nieuwe reeks kussens die opvalt door zijn kwaliteit en probleemloos in elk interieur past. Verder pakte men ook uit met de speeltjesreeks Tuffles van Resploot, die uit gerecycleerde materialen worden vervaardigd. Tot slot sprong ook de Kerstmiscollectie hondenspeeltjes van het Italiaanse Ferribiella in het oog.

Going Kolombo

Goldfish Amsterdam
Deze Nederlandse firma pakte uit met haar hondenbonbons die vervaardigd zijn op basis van hennep en schapenvet. Deze zijn graanvrij en zijn beschikbaar in 3 varianten: muscle support, calming support en immune support.

Goldfish Amsterdam

Good !D
hupple bracht naast zijn aanbod snacks de nieuwe, kwalitatieve basisvoeding voor honden mee naar Kortrijk. Het assortiment, grotendeels monoprotein-based (meat/fish), biedt keuze uit 5 basistypes: puppy, adult, mini-adult (kleine rassen), senior en ‘allergic’. Deze worden geleverd in een 100% recycleerbare verpakking met handige, hersluitbare schenktuit. Daarnaast werd ook het gamma pharma.pet voorgesteld.

Good !d

Gosbi
Het Spaanse merk voor hondenvoeding Gosbi wordt nu in de Benelux en Frankrijk verdeeld door de firma Martin Sellier. Op de beursvloer stond de lijn Natsbi centraal. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met Paco Perez (een chef met 5 Michelin-sterren). Het betreft gestoomde hondenvoeding die minimaal wordt bewerkt en in 5 recepten wordt aangeboden. Beschikbaar in pouches van 200 en 500 gram.

Gosbi

Grizo
We vernamen dat het gamma voor tuinvogels Garden Heroes sterk werd uitgebreid en ondertussen ruim 30 referenties telt. De kartonnen verpakking van diverse referenties kan tot een handige display worden omgevormd. Bij het merk Rosewood viel ons oog op de nieuwe lijn Winter Woodland, die 2 hondenmanden, een kussen en een deken omvat. Ook leuk waren de nieuwe hondenspeeltjes van Cupid & Comet.

Grizo

Groothandel Smulders
Dit Nederlands bedrijf had heel wat nieuwe aquariumdecoratie van Blue Belle Pacific naar de beursvloer meegebracht. Daarnaast kregen we een nieuwe verlichtingslijn van My Chihiros te zien. Deze is geschikt voor kleine aquaria en aquascaping. Tot slot werden enkele nieuwe soorten grind gepresenteerd.

Groothandel Smulders

Group Depre
Het gamma Deli Nature ondergaat weldra een complete transitie. Enerzijds werd de productkwaliteit nog verder geoptimaliseerd. Anderzijds wordt de look & feel van de verschillende referenties veel uniformer, wat de herkenbaarheid van de producten in het schap bevordert. Het complete aanbod wordt voortaan ook in recycleerbare verpakkingen gepresenteerd. Daarnaast stond het snackconcept van Voskes in de kijker.

Group Depre

GTE
Deze Waalse onderneming levert professionele uitrusting voor trimsalons en toonde de bezoeker een greep uit zijn aanbod.

GTE

Hardy Dewerse
Op de stand van deze Franse groothandel gespecialiseerd in aquaristiek, ontdekten we onder meer de Gel-o-Drops 24 van Dupla. Dit visvoer voor zoetwatervissen wordt aangeboden in 2 varianten: Bugs & Proteins en Hemp & Spirulina. Laatstgenoemd product is het eerste siervisvoer waar 4% hennep werd aan toegevoegd. Hennep stimuleert in grote mate de vitaliteit en de gezondheid van de vissen.

Hardy Dewerse

Hobby First
Winterproducten voor tuindieren blijven echte verkooptoppers. Daarom ontwikkelde Hobby First enkele mooie displays met onder meer voedersilo’s, zaden, vetbollen en dergelijke. Deze zijn uiterst geschikt als second placement op de winkelvloer. Bij iedere referentie is de kwaliteit van het product duidelijk zichtbaar. Daarnaast had deze firma op zijn stand veel aandacht voor kippen. Zo merkten we onder meer een bio-assortiment op en werden ook 5 vloeibare supplementen centraal geplaatst.

Hobby First

Hondenspecials
Deze Nederlandse onderneming verdeelt hondenspeelgoed van de merken ZippyPaws, Fuzzyard, Huxley&Kent en Hugsmart. Op de stand stond een mooie kerstboom versierd met de kerstcollectie van Huxley&Kent, die een 20-tal hondenspeeltjes telt.

Hondenspecials

I&I Pet Supplies
Het gamma van het Letse merk Prof. Catcher is vervaardigd op zeoliet en neemt vocht en nare geuren. In de eerste plaats is een deodorizer, die in 3 varianten (vanille, meadow grass en hazelnut&choco) worden aangeboden. Verder is er Stop Urine Pets Powder dat ideaal is om ‘ongelukjes’ in huis op te lossen. Het kan ook gebruikt worden als deodorant op kattenbakvulling en bodembedekker. Tot slot zagen we ook een kweekset voor kattengras, die bestaat uit zaden en natuurlijk zeoliet.

I&I Pet Supplies

iMarc Benelux by Hoeboer
De eyecather op deze stand was nieuwe zuil, die gecombineerd wordt met een nieuwe baliedisplay. De machine heeft een erg simpele bediening, waardoor het winkelpunt snel en eenvoudig identificatietags voor huisdieren kan vervaardigen. Het scherm gidst de gebruiker, waardoor de tag in nauwelijks 2 minuten klaar is. Dierenspeciaalzaken kunnen de penningen via de webshop van het bedrijf aanschaffen.

iMarc Benelux

Inaba Foods
Deze Japanse producent van hoogwaardige honden- en kattensnacks liet de Belgische professionals kennismaken met hun uitgebreid assortiment.

Inaba Foods

IPP Inter Pet Products
PAWR (Plant Pawred Dog Food) werd na zijn lancering op Interzoo nu ook geïntroduceerd op de Belgische markt. Het betreft plantaardige, glutenvrije hondenvoeding, die boordevol superfoods zit. Deze complete, hypoallergene voeding, die hoofdzakelijk mikt op de ‘flexiterriërs’, is beschikbaar in 3 varianten: Beet Booster (rode biet, pastinaak, wortel en bonen) dat mikt op sterke spieren en botten, Green Glory (groene groenten en quinoa) dat het immuunsysteem stimuleert en Golden Glow (pompoen, wortel, maïs en boekweit) dat zorgt voor een glanzende vacht en huid. Deze voeding is ook goed voor de planeet: ze wordt vervaardig in Nederland op basis van lokale ingrediënten. Bovendien wordt ze aangeboden in een 100% recycleerbare verpakking. Momenteel zijn enkel zakken van 750 gram verkrijgbaar, maar er wordt gewerkt aan andere grammages. Daarnaast wel ook de volledig transparante hondenvoeding Reza Natural voorgesteld.

IPP Inter Pet Products

JBL
De bezoeker kon er kennismaken met het nieuwe gamma visvoer JBL Pronovo, dat ruim 65 verschillende soorten omvat. Deze innovatie is gestoeld op observaties en wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd tijdens de JBL-expedities en in het JBL-onderzoekslaboratorium. Tevens introduceerde men de nieuwe voerautomaat JBL Pronovo Autofood, die beschikbaar is in zwart en wit.

JBL

JMJO Europe
Onder het merk Barkzie worden harnassen aangeboden die bestemd zijn voor kleine en middelgrote hondenrassen. Barkzie mikt vooral op vrouwelijke hondenbaasjes tussen 25 en 35 jaar die hun huisdier fashionable willen kleden. Alle collecties hebben een naam die specifiek naar wereldsteden verwijst. Daarnaast worden ook bijhorende producten, zoals halsbanden, lijnen, bandana’s of poepzakhouders verkocht.

JMJO Europe

Johnson Petfoods
De focus lag duidelijk op de nieuwe ultrapremium blikvoeding (85 gr) voor katten van Riverwood. Deze reeks bestaat in totaal 14 recepten waarbij tonijn telkens het hoofdingrediënt vormt en aangevuld wordt met uitgelezen ingrediënten, zoals zalm, brasem, zeebaars, inktvis, goudmakreel en dergelijke. Deze worden sinds 15 september jl. uitgeleverd. Er zijn ook multipacks en een mooie geschenkverpakking met 8 referenties verkrijgbaar.

Johnson Petfoods

Jopack
Deze West-Vlaamse onderneming liet de bezoeker kennismaken met zijn ruim assortiment petbedding, hooi en stro.

Jopack

Jowadel
Nieuw bij deze standhouder was de Hyppo Mix, het betreft een mix van verscheidene soorten ruwvoer. Het product is vrij van melasse, dat vervangen werd door lijnzaadolie, Verder bevat heet luzerne(korrel), Timothy-hooi en kruiden en prebiotica. Het wordt aangeboden in balen van 18 kg.

Jowadel

Karakaya
Deze Turkse specialist in kattenbakvulling biedt naast private labels ook de eigen merken Sandy (premiumsegment) en Cat’s Grey (middensegment) aan. Deze zijn vervaardigd uit sodium betoniet, zijn natuurlijk klonterend, zijn voor 99,9% stofvrij en hebben een uitstekende geurabsorptie. Sandy is verkrijgbaar in 5 varianten (Unscented, Baby Powder, Marseille Soap, Ocean Breeze en Active Carbon) en Cat’s Gray in 3 soorten (Cotton Blossom, Vanille & Tangerine en Sensitive).

Karakaya

Kastaar Pets
Deze groothandel was voor de eerste maal aanwezig op ANIDO en verdeelt haar gamma voornamelijk naar kleinere, exclusieve petshops. In eerste instantie had dit familiebedrijf een aanbod houten kippen- en honden hokken meegebracht. Deze worden in-house vervaardigd uit geïmpregneerd hout. Daarnaast kregen we een uitgebreid assortiment manden & kussens te zien. Tot slot verdeelt deze exposant ook de honden- en kattenvoeding Pro-Nutrition Flatazor en die werd uiteraard ook in de kijker geplaatst.

Kastaar Pets

Keap
Deze onderneming is gespecialiseerd in winkelinrichting en is ook actief in de petcaresector. De productie gebeurt in eigen atelier.

KEAP

Kentucky
Bij deze nieuwkomer op ANIDO was er veel belangstelling voor het aanbod hondenjassen en -harnassen. Daarnaast plaatste de firma zijn gamma voeder- en drinkkommen voor honden in de kijker. Deze hoogwaardige exemplaren uit terrazzo en marmer zijn erg duurzaam en mogen in de vaatwasmachine worden gereinigd. Er worden 2 formaten aangeboden. Het voordeel van deze kommen is dat ze het water altijd mooi koud houden.

Kentucky

Kerbl
Een interessante innovatie op deze stand was onder meer de hippomed AirOne, een aerosol voor paarden. Deze werd in samenwerking met dierenartsen ontwikkeld en valt op door zijn gebruiksgemak en draagcomfort. Er is ook een versie op batterijen, namelijk AirOne Flex

Kerbl

Ladybel
Deze Franse producent van verzorgingsproducten voor honden, katten en knaagdieren pakte op de beurs uit met een prototype van een nieuwe, veganistische, vaste zeep, die geschikt is voor huisdieren. Deze wordt handgemaakt in het laboratorium van de onderneming in Frankrijk. De zeep is makkelijk in gebruik en kan lang worden bewaard. De reacties van de bezoekers op deze nieuwigheid was alvast positief.

Ladybel

Laroy Group
Tussen ruim 200 voorgestelde innovaties ontdekten we o.a. de nieuwe sticks van Witte Molen Country. Aan het premiumgamma Puur pauze van Witte Molen werden dan weer 20 snacks toegevoegd. Voorts merkten we de nieuwe drinkfontein met sensor ebi Manoa op. Tot slot komt weldra de nieuwe serie hondenharnassen Explor Ultimate Fit op de markt. Deze omvat nu 3 reeksen (Classic, Safety en Fashion), 3 extra reeksen zitten in de pijplijn.

Laroy Group

Lena & Lou
Onder het merk Buddy worden verse plantaardige hondensnacks aangeboden, die door een maakbedrijf worden gemaakt. Dit maakt van Buddy het eerste inclusieve petfoodmerk in België. Er zijn 4 smaken beschikbaar. Op de beurs pakte men uit met een speciale box, die bestemd is voor de horeca, trimsalons en dierartsen zodat ze hun klanten een beloning voor hun dier kunnen geven.

Lena & Lou

Lona
Onder de noemer ‘Love Nature’ presenteert dit nieuw bedrijf een breed gamma voor tuinvolgels. Alle referenties worden zelf ontwikkeld. Een opvallend item was de Peanutbutter Jar Holder. Deze is beschikbaar in 2 uitvoeringen: 1 met een handige ophangketting en trapeze en 1 met een ophangsysteem en trapeze. Verder werden ook voedersystemen voorgesteld die eenvoudig aan de regenpijp te bevestigen zijn.

Lona

Martin Sellier
Heel wat ondernemingen opteren weer meer en meer voor een lokale productie. Ook bij deze lederen collectie is dit het geval. Ze wordt in Frankrijk vervaardigd op basis van 100% natuurlijk leder. Verder nu ook nieuwe lederen halsbanden voor katten gelanceerd.

Martin Sellier

Mealberry
In de eerste plaats vernamen we dat de producten van deze Duitse firma nu ook geleverd worden aan Tom&Co. Onder het merk Little One werd een graanvrije stick voor knaagdieren gelanceerd die volledig eetbaar is. Deze is beschikbaar in 3 smaken. Verder werd ook een nieuwe tunnel voor cavia’s en konijnen voorgesteld.

Mealberry

Microcash Kassasystemen
Deze Nederlandse onderneming is gespecialeerd in innovatieve en snelle kassasystemen, die perfect beantwoorden aan de noden van een dierenspeciaalzaak.

Microcash Kassasystemen

Muva
Het assortiment select hide natuurlijke kauwsnacks voor honden werd uitgebreid met een smaakvol bot dat bestaat uit runderhuid en zorgt voor heerlijk en lang knabbelplezier. Bovendien werd rond het bot een smaakvolle kipfilet gewikkeld.

Muva

Nagels Pet Products
Aan stoere, robuuste en vooral enorm grote kattenkrabmeubels geen gebrek in het assortiment van Petrebels, dat bewijst deze reusachtige Maine Coone 200 (255 x 95 x 200 cm). De dikke stammen bevorderen niet enkel het krab- maar ook het klimplezier. Dit model is voorzien van 5 slaaphuisje, 4 hangmatten en een fluweelzachte XL-loungemand bovenaan. Verder bemerken we het uitgebreide gamma katten- en hondensnacks van Inaba, dat sinds kort wordt verdeeld.

Nagels Pet Products

Natural Best Products
Max Biocide Margosa is preventief en curatief middel tegen externe parasieten, vlooien en taken. Het product is leverbaar in verschillende verschijningsvormen, zoals halsbanden, poeders, pipettes, vapo guns, shampoos en lotions. Er zijn lijnen voor zowel honden & katten, knaagdieren en vogels. Met Herba Max werd dan weer een lijn tegen parasieten op basis van natuurlijke oliën voorgesteld.

Natural Best Products

Nerus International
Deze Nederlandse onderneming is gespecialiseerd in de vervaardiging van diervoeders en snacks onder private label. Op de beursvloer kon de bezoeker kennismaken met de mogelijkheden die deze firma biedt.

Nerus International

Nestera
Deze Nederlandse firma presenteerde dit innovatief kippenhuis, dat volledig uit gerecycleerd plastic is vervaardigd. Aan de ontwikkeling van dit product ging 15 jaar onderzoek voor. De hokken zijn eenvoudig uit elkaar te halen en erg makkelijk en snel te onderhouden. Het is verkrijgbaar op pootjes, als grondmodel en in een verhoogde versie. Dankzij de gladde, plastic oppervlakken van deze hokken kunnen bloedluizen zich nergens achter schuilen.

Nestera

Nobby
Het uitgebreide snackgamma voor honden StarSnack kon op veel interesse rekenen. Deze snacks met een hoog vleesgehalte worden aangeboden in handige displays. Ter ondersteuning van de verkoop zijn ook houten meubels beschikbaar voor de winkelier. De onderneming staat tegenwoordig trouwens zelf in voor de distributie naar België.

Nobby

Nobleza
Bij deze exposant, die voor de eerste maal aan ANIDO deelnam, stond onder meer deze krabpaal in de vorm van een paddenstoel centraal.

Nobleza

Panakota
Dit Pools bedrijf ontwerpt speciale krabmatten die meubels en zetels beschermen tegen het intensief krabben van katten. Ze worden in 3 varianten geleverd. Alle gebruikte materialen worden in Europa vervaardigd.

Panakota

Pawesome
Smoofl toonde zijn ruim gamma Dog Ice Treats. Deze mixen laten het hondenbaasje toe om in minder 60 seconden een heerlijk, frissende beloning te bereiden.

Pawesome

Pet Bedding
De natuurlijke bodembedekkers van Ekoo Animal Bedding stonden hier centraal. Deze zijn zacht en comfortabel en beschikken over een hoge absorptiegraad. Daarnaast viel ons oog op de hoogwaardige ecologische litter voor knaagdieren Asan Eco Litter. Tot slot werd Stay Away voorgesteld: een biologisch product om ongedierte te verjagen.

Pet Bedding

Pet Earth
Deze Duitse producent van hoogwaardige kattenbakvulling is al ruim 18 jaar een begrip op de petcaremarkt. De litter, die in Duitsland wordt gefabriceerd, valt op door zijn erg hoge kwaliteit. Op de beurs pakte de onderneming uit met een nieuwe, plantaardige variant op de markt die verkrijgbaar is in verpakkingen van 7 en 14 kg.

Pet Food Europe
Deze onderneming is de invoerder van het Spaanse hondenvoedingsmerk Alpha Spirit, dat volledig natuurlijk wordt vervaardigd. Deze graan- en glutenvrije semi-moistbrokken hebben een hoge acceptatiegraad. Ook het Spaanse merk Ownat zit in de portfolio van Pet Food Europe en wordt verdeelt in België. Dit uitgebreide gamma valt op door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Pet Food Europe

Pet Foods International Trading
Het Canadese merk Nutram presenteert voeding voor honden en katten. De referenties bevatten geen graan, mais en aardappelen. Er wordt zowel droog- als natvoer aangeboden. Het droogvoer is beschikbaar in zakken van 2 tot 11,4 kg voor honden en van 1,13 tot 5,4 kg voor katten.

Pet Foods International Trading

Petsolutions
Een opvallende collectie was Dharma Dog Karma Cat, een reeks manden en speeltjes voor honden en katten uit eco-vriendelijke wol. Ze wordt met de hand vervaardigd in Nepal. Door deze productie wordt ook de micro-economie gestimuleerd in het dorp waar deze referenties worden gemaakt. Bij Jack & Vanilla noteren we twee nieuwigheden: een duurzame reeks speeltjes en dekens op basis van gerecycleerde materialen en een halsband waar een apple-tracker perfect in past.

Petsolutions

PFA-Trade
Hamsterscaping, waarbij het hamsterverblijf natuurlijk ingericht en gedecoreerd wordt, wint in België fors aan populariteit. Met de lancering van het eigen merk Down2Earth wordt hier nu op ingespeeld. Het zijn allemaal 100% natuurlijke producten, gepresenteerd in een volledig ecologisch verantwoorde verpakking. Ze werden gebruikt in deze mooi vormgegeven hamsterscaping. Ook de Millamore-bedding op basis van espenhout, die wordt verdeeld, past in dit verhaal.

PFA-Trade

Pino
Deze onderneming nam voor de eerste maal deel aan ANIDO deel. Het produceert hoogwaardige voederkommen die honden en katten gezonder laten eten. Alle referenties worden in België gefabriceerd op basis van zand. Dit resulteert in sterke, robuuste referenties met een lange levensduur. Door te kiezen voor natuurlijke materialen, een lokale productie en een plasticvrije verpakking zet de firma sterk in op duurzaamheid.

Pino

Recovet
Hier lag de nadruk op Recobed, een gamma hoogwaardige bedden voor honden en katten, die opvallen door hun comfort, hun elegante vormgeving en het gebruik van duurzame materialen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en formaten.

Recovet

Renske Natuurlijke Diervoeding
Met de deelname aan ANIDO wil deze Nederlandse producent van 100% natuurlijke diervoeding voor hond en kat zijn naamsbekendheid op de Belgische markt vergroten. Om die rekening heeft het nu ook 2 salesmedewerkers voor Vlaanderen in dienst. Voorts zagen we de nieuwe Tetra-verpakkingen 375 gram van de verse bereide maaltijden, die in dit jaar op de markt komen. Voor kerstmis introduceert de firma een nieuw graanvrij kerstdiner en ook een -chhurpi in 3 formaten.

Renske Natuurlijke Diervoeding

Rexproduct
Bij deze Poolse firma ontdekten we deze 3 flexibele hondenhuizen, die makkelijk in of uit elkaar te vouwen zijn waaronder makkelijk meegenomen kunnen worden. Ze zijn vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen. Er worden ook SoftPet hondenkussens in 10 diverse kleuren aangeboden, die perfect in deze huisjes passen.

Rexproduct

Rubco
Op deze stand kregen we een nieuwe lijn borstels voor honden en paarden te zien. Natuurlijkheid vormt hier het codewoord en dat is te merken aan de kleursetting en de materialenkeuze. Zo wordt onder meer met echt hout en beren- en geitenharen gewerkt. Een andere interessante nieuwkomer was een kruidliksteen tegen verkoudheid bij paarden.

Rubco

Ruinemans
Deze Nederlandse groothandel in aquariumvissen, -planten en diepvriesvoeding voor vissen deelde een stand met de firma’s Aquaflora en De Jong Marinelife. Ruim twee jaar terug werd de firma Landman Hoevelaken, specialist in hondensnacks, overgenomen. De logistiek van beide takken werd nu op elkaar afgestemd, wat erg interessant is voor de winkeliers. Zo is de haalbaarheid van het francobedrag eenvoudiger, zijn er minder transportkosten en is er slechts 1 factuur.

Ruinemans

Savic
Op de beurs toonde deze exposant een prototype van het nieuwe kattentoilet Nestor Giant, dat begin 2023 op de markt komt. Dankzij het grote formaat (79 x 59 x 57 cm) is bestemd voor grote rassen, zoals Maine Coon of de Noorse boskat. De front kan worden opengeklapt om de reiniging te vereenvoudigen. Verder is het toilet voorzien van een hoge achterwand. Het wordt aangeboden in 2 kleuren: wit en koud grijs.

Savic

SCAR
Tijdens ANIDO lanceerde deze onderneming Vital Care, een compleet gamma die het ganse jaar rond een goede gezondheid bij kippen garandeert en deze dieren beschermt tegen ziektes. Alle producten zijn 100% natuurlijk. Er zijn 6 referenties leverbaar, namelijk Forti-Vital (een anti-stressoplossing), Vermi-Vital (tegen interne parasieten), Pouxi-Vital (tegen rode luizen) en Cocci-Vital (tegen spijsverteringsproblemen), Pondi-Vital (oplossing voor goede eieren) en Pica-Vital (oplossing tegen pikken).

SCAR

Schulze
De milieuvriendelijke kattenbakvulling SoftCat Corn wordt op een zuiver natuurlijke wijze vervaardigd uit een combinatie van plantenvezels en maïskaf. De litter wordt geproduceerd met behulp van zonne-energie en wordt verpakt in een papieren zak. Zowel het product als de verpakking zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dankzij de goede klontvorming en de absorptie van ongewenste geurtjes wordt het verbruik tot een minimum beperkt.

Schulze

Starchbag
Dit Poolse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van poepzakjes. Hun referenties zijn gefabriceerd in eigen land met biologisch afbreekbare materialen op basis van maïszetmeel. Ze worden aangeboden onder het merk Starchly. De zakjes zijn verkrijgbaar in een groene of paarse kleur.

Starchbag

Suitical
De recoverysuit Tiger, bestemd voor katten, is vervaardigd uit katoen en is makkelijk aan te trekken. De binnenkant van de suit is uitgewerkt in een lichte kleur zodat bloed en vuil duidelijk zichtbaar zijn. Tevens werd aan de achterzijde een opening voorzien zodat de kat zijn behoefte kan doen zonder dat de suit uitgetrokken moet worden. Verder werden het assortiment koelvasten in de kijker gezet. Door de warmere zomers neemt de vraag naar deze producten toe.

Suitical

Supplies4Pets
De gamma’s Canichef en Felichef worden in Frankrijk geproduceerd en profileren zich als natuurlijker dan bio. De highpremium voeding (nat en droog) en snacks voor katten en honden worden vervaardigd zonder chemische bewaarmiddelen en kleurstoffen. Verder worden ingrediënten gebruikt die geen pesticides bevatten. De referenties worden geleverd in een recycleerbare verpakking. Beide assortimenten worden uitsluitend in de biowinkels en de dierenspeciaalzaken verkocht.

Supplies4Pets

Sustainable Pet Food
Gutsy startte oorspronkelijk als een onderzoeksproject van 2 studenten aan de UGent. Na anderhalf jaar ontwikkeling werd in mei jl. een eerste product op de markt gebracht, namelijk Chicken Munchies. Het betreft een graanvrije hybridevoeding die insecten en kip in zijn brokken combineert. Bovendien heeft het product een veel kleinere ecologische footprint in vergelijking met klassieke hondenvoeding.

Sustainable Pet Food

Suziria
Al meer dan 30 jaar verdeelt deze Oekraïense onderneming een ruim assortiment. Blikvangers zijn onder meer het merk Savory, dat holistische voeding voor honden en katten omvat. Onder het merk Special One wordt dan weer complete voeding voor vogels en knaagdieren. Tot slot kregen we ook de collectie e.vest te zien. Deze jassen zijn voor 80% vervaardigd met gerecycleerde materialen.

Suziria

Terra Canis
Deze Duitse producent van hoogwaardige honden- en kattenvoeding, die wordt verdeeld in ons land door ASP Pets, presenteerde zich tijdens ANIDO aan de Belgische markt. Opvallend is dat alle gebruikte grondstoffen 100% van humane kwaliteit zijn.

Terra Canis

Tijssen Goed voor Dieren
Onder het merk Natural Health werd een nieuwe variant veterinair dieet voorgesteld, namelijk Urinary Struvit. Deze is graanvrij en wordt aangeboden in verpakkingen van 400 gr, 2 en 7 kg. Tevens werd in de range It’s my Dog een nieuwe snack gelanceerd.

Tijssen Goed voor Dieren

Transgroom
Deze specialist in groomingartikelen was zoals gewoonlijk met een grote stand aanwezig presenteerde een ruime greep uit zijn aanbod.

Transgroom

Trixie
Dat duurzaamheid hoog op de agenda van deze Duitse onderneming staat, blijkt o.a. uit het gamma Be-Eco, dat vervaardigd is met gerecycleerde materialen. Verder presenteerde deze firma diverse nieuwe knaagdierenkooien en pakte het uit met enkele nieuwe collecties kussens en manden. Tot slot werden ook nog enkele nieuwe likmatten gepresenteerd.

Trixie

Trudo’s Pet Products
Een blikvanger was de droogvoeding voor honden Carnilove True Fresh, die vervaardigd is met vers vlees. Het voer word een nieuw type extruder geproduceerd, namelijk de thermal twin. Momenteel omvat de lijn de varianten: kalkoen, vis en rund, maar tegen eind dit jaar komen daar de referenties puppy, small breed en senior light bij. Verder wordt er ook een lijn voor katten gelanceerd.

Trudo’s Pet Products

Vadigran
De focus lag onder meer op de Yana-graanmengelingen, die goed zijn voor dier en planeet. Het merk is immers volledig transparant over de ecologische voetafdruk van het productieproces. Na de berekeningen van de milieu-impact en de optimalisaties om de CO₂-uitstoot te reduceren, blijft er nog steeds een ‘saldo’ over. Dat compenseert Yana 110% via een samenwerking met Soil Capital, dat landbouwers steunt in de transitie om 1 miljoen hectare grond via regeneratieve landbouw productiever te maken tegen 2025. Verder werden de kussens van het merk Fantail gepresenteerd.

Vadigran

Van der Basch Trading
Sinds kort is deze onderneming de exclusief distributeur voor Europa van het natuurlijk snackgamma Smookies uit Griekenland. Er worden 12 verschillende referenties in een verpakking van 200 gram aangeboden. Allen vallen ze op door hun hoge humane kwaliteit. Bovendien worden herkenbare varianten, zoals kalkoen en oregano, eend en veenbessen, rund en tomaat aangeboden. Op aanvraag kan er ook een eigen smaak worden geproduceerd.

Van der Basch Trading

Van Ree
Sinds kort is deze exposant de nieuwe Benelux-verdeler van het Oostenrijkse merk van hondenvoeding Wow. Deze volledig natuurlijke snacks, nat- en droogvoeding combineren premiumkwaliteit met een faire prijs. Daarnaast is deze exposant de distributeur in de Benelux van LitterLocker. Nieuw bij dit merk was een afvalemmer die het weggooien van vuil kattengrit enorm vereenvoudigt. Tevens zijn er 4 textielhoezen verkrijgbaar om de deze afvalemmer leuk aan te kleden.

Van Ree

Vegan Pets
Deze Nederlandse groothandel in veganvoeding voor huisdieren liet de bezoeker kennismaken met zijn ruim assortiment. Blikvanger was onder meer het gamma van Vegdog. Het betreft volledig plantaardige voeding en snacks voor honden die in samenwerking met een dierenarts werden ontwikkeld. Deze referenties zijn vrij van gluten, soja, dierlijke proteïnen, smaak-, kleur- en bewaarstoffen.

Vegan Pets

Versele-Laga
Voor zijn 90-jarig bestaan pakte deze firma uit met een gloednieuwe stand. Daarop was het nieuwe, graanvrije premiumkattenvoeding Opti-Life de grote blikvanger. Deze complete, uitgebalanceerde brok met pure kip of zalm bevat tot 90% dierlijke eiwitten. Verder zagen we de nieuwe verpakking van de paardenvoeding Cavalor. Veel aandacht ging ook uit naar de kippensnack Country’s Best Garden Mix, die voortaan in een nieuwe, 100% recycleerbare packaging wordt geleverd.

Versele-Laga

Veto Emvit
Deze Poolse onderneming bracht een reeks hondenshampoos op de markt die verrijkt zijn met M-VIT en zorgen voor een rijkere en glanzendere vacht.

Veto Emvit

Vetria
Deze exposant is de exclusieve verdeler voor België van het merk Natural Greatness, dat een gamma natuurlijke katten- en hondenvoeding met een hoog vleespercentage voert. Het aanbod omvat zowel nat- en droogvoer, dat graanvrij en hypoallergeen is. Een nieuwkomer in het assortiment is een functionele snack, die 60% kalkoen bevat.

Vetria

Voeders Decadt
Deze nieuwkomer op ANIDO presenteerde er Katoos, een gloednieuwe merk dierenvoeding. Ruim 2 jaar terug werd de firma Voeders Denys overgenomen, die al partieel actief was in hobbyvoeders. Dat gamma werd na een grondige marktstudie, een grondige productoptimalisatie en enkele gerichte investeringen in de fabriek door ontwikkeld tot het merk Katoos. Het gamma omvat smaakvolle voeding voor o.a. konijnen, kippen, geiten, schapen, alpaca’s, kangoeroes en dergelijke.

Voeders Decadt

Weenect
Deze Franse specialist in gps-systemen voor honden en katten liet de bezoekers kennismaken met zijn nieuwste trackers.

Weenect

YDOLO
Met Huskaloo, een compact, eco-vriendelijke kattenbakvulling op basis van kokosnootschillen, won deze exposant de New@Anido-award in de categorie ‘Natural & Sustainable’. Een opvallende introductie was het merk Wilda Siberica. Deze biologische shampoos voor honden en katten zijn verrijkt met wilde, met de hand geplukte Siberische kruiden. De compleet natuurlijke Tippy Taps-snacks bestaan puur uit gedehydreerd A-fruit. Ze zijn verkrijgbaar in 6 varianten.

YDOLO
Share