Ga naar de inhoud

Zorgen deze Interzoo-innovaties voor dynamiek op uw winkelvloer?

Tags:

Van 7 tot en met 10 mei jl. vond in het Duitse Neurenberg voor 38ste maal Interzoo, ’s werelds leidende vakbeurs voor de petcareindustrie, plaats. Het werd met meer dan 2.100 exposanten meteen de grootste editie ooit. Helaas kan Pet & Garden Pro u geen primeur bieden met een productoverzicht van alle deelnemende bedrijven. Maar we sprokkelden voor u wel de voornaamste nieuwigheden bij een 120-tal standhouders. De verzamelde innovaties spelen in op de belangrijkste trends die we momenteel in de branche noteren, zoals de steeds verdergaande humanisering van het huisdier, een alsmaar toenemende focus op duurzaamheid en ecologie en de drang naar natuurlijke producten.

AK for pets
Tijdens zijn eerste deelname aan Interzoo stelde deze Nederlandse exposant onder het merk Quapas! een nieuwe, robuuste hondenbench voor. Deze wordt geleverd in een knockdown-verpakking, maar is erg eenvoudig in elkaar te zetten. De bench, verkrijgbaar in 3 maten, is voorzien van een anti-reumamat. Verder werden klimzakken voor katten geïntroduceerd. Deze zijn beschikbaar in 3 versies: een plafondmodel, een wandmodel en eentje die verwerkt is in een krabmeubel. Tot slot werd een circulaire kattenbakvulling voorgesteld, volgens deze exposant de eerste ter wereld. Reststromen van landbouwers worden opgehaald en verwerkt tot natuurlijk kattenlitter met een hoge absorptiegraad.

Allkokos
Deze bedding voor knaagdieren, vervaardigd op basis van kokosnoot, heeft een hoge absorptiegraad en droogt erg snel. Bovendien maskert de bedding goed vieze geurtjes. Daarnaast wordt ook strooisels voor paarden en kattenbakvulling op basis van kokosnoot aangeboden.

Almo Nature
De Natural Cat Litter van deze onderneming is een 100% plantaardige kattenbakvulling. Kenmerkend zijn de ultrahoge absorptiegraad, de snelle klontering en de uitstekende geurcontrole. Deze innovatie wordt vervaardigd uit een hernieuwbare bron en is composteerbaar. Beschikbaar in 2 texturen: zacht en korrels.

Antos
Deze Nederlandse onderneming liet de bezoeker kennismaken met zijn uitgebreid gamma snacks voor honden en katten.

Aqualapka
Hydratatie is heel belangrijk voor honden en daarom pakte deze exposant uit met een range functionele drinks voor honden. Het aanbod omvat 6 verschillende referenties die in een ecologische verpakking worden gepresenteerd. De productie gebeurt in Europa. De effectiviteit van deze producten is door onderzoek bewezen.

Aquatlantis
Bio Filter is een nieuwe interne filter, die uitgerust is met een stillere en krachtigere motor. Er zijn 3 modellen (200, 300 en 600) en 4 verschillende soorten filtermedia beschikbaar. De modulaire opbouw van de cartridges maakt naadloze aanpassing en onderhoud mogelijk en zorgt voor optimale filterprestaties. De meest revolutionaire en innovatieve eigenschap van deze filter is het biologisch afbreekbare materiaal dat de nieuwe B-BOX filterpatronen bedekt. Een niet-vervuilende, plastic-vrije coating die kan worden weggegooid via composteringsprocessen. De nieuwe filtermedia passen in een modulair cartridgesysteem dat veelzijdig te gebruiken en gemakkelijk te onderhouden is.

Avonturia B2B
Onder het merk Back Zoo Nature wordt een ruim assortiment producten gepresenteerd, die de dieren dichter bij hun natuurlijke omgeving brengen en hun natuurlijk gedrag stimuleren. Het gamma omvat onder meer verlichting, noten & fruit, bedding, speelgoed, zittakken en dergelijke.

Beaphar
Flexifit zet in op gewrichtsverzorging en helpt honden en katten om soepel te bewegen. Het Maintenance Level omvat 3 producten (sticks, treats en bits), die zorgen voor het behoud van gezonde gewrichten.

Beco
Een eerste innovatie waren deze reinigingsdoekjes voor honden. Ze zijn geproduceerd op basis van bamboe en worden aangeboden versies: ongeparfumeerd en met een licht kokosparfum. Daarnaast werden ook nieuwe voerkommen getoond. Deze zijn voor meer dan 95% geproduceerd uit gerecycleerd plastic. Deze robuuste modellen zijn uitgerust met een anti-slipbodem en een handige grip. Tot slot ontdekten we ook nieuwe poepzakjes met een muntgeur.

Beeztees
Design by Lotte pakte uit met nieuwe hondenbenches 2.0, die probleemloos in het interieur van de woning geïntegreerd kunnen worden. Bovendien is het bovenste gedeelte van de bench afneembaar. Verder werden bij de voerkommen diverse nieuwe modellen uit verschillende materialen geïntroduceerd. Deze zijn leverbaar met en zonder onderzet. Tot slot werden nieuwe krabmeubels voor katten voorgesteld. Naast hun Scandinavisch design springt hun functionaliteit in het oog: ze combineren immers krabben en spelen.

Bellylabs
Op deze stand zagen we de allereerste zwangerschapstest voor honden voor thuisgebruik. Deze testen zijn  een veilige, betrouwbare, snelle, eenvoudige, én betaalbare oplossing voor alle fokkers en hondenbaasjes. De test is wetenschappelijk ondersteund en gebouwd op lateral flow-technologie: het relaxinehormoon, dat een betrouwbare indicator van zwangerschap vormt, wordt immers gemeten.

Bewital
We vernamen de relaunch van Leonardo Cat. Bovendien werd aan dit gamma kattenvoeding een nieuwe referentie toegevoegd, namelijk Senior. Dit graanvrij voer bevat extra verse zalm en is beschikbaar in 4 verpakkingsformaten: 300 gram, 1,8 kg, 7,5 kg en 15 kg. Verder werd het Belcando-assortiment uitgebreid met nieuwe hondensnacks. In totaal vervoegen 6 referenties het aanbod.  

Biogance
Deze Franse specialist in verzorgings- en hygiëneproducten voor huisdieren presenteerde zijn nieuwe huisstijl en logo. Ook de verpakkingen kregen een nieuwe look & feel. Voor sportieve honden werden een warmtegel en een verfrissende gel ontwikkeld, die zowel voor als na de inspanning kunnen worden aangebracht. De biogecertifieerde lijn shampoos en conditioners Organissime onderging een complete make-over.

Bosch Tiernahrung
Nieuw hier was de droogvoeding voor honden bosch Menue, vervaardigd op basis van 50% vers vlees. Bovendien bevatten de recepten geen vleesmeel. Er is keuze tussen 6 varianten voor zowel junior, adult als senior.  

Bunny Tiernährung
De ‘speciale editie’ RabbitDream staat voor een hoogwaardige konijnenvoeding die een hoog aantal kwalitatieve ingrediënten omvat, waaronder tal van planten en kruiden. Er is keuze tussen 8 varianten: Basic, Blossoms, Harmony, Herbs, Senior, Strawberry-Mint, Vegetables en Vitality. Ook voor chinchilla’s en cavia’s worden dergelijke speciale edities aangeboden.

Cazo
Op de stand van deze Poolse onderneming kon de bezoeker een ruim assortiment manden en kussens voor honden ontdekken. Deze kunnen trouwens ook onder private label worden vervaardigd.

Champion Petfoods
Deze Canadese producent van kwalitatieve honden- en kattenvoeding benadert sinds 1 juni jl. rechtstreeks de Benelux-markt. Qua innovaties introduceerde deze exposant enerzijds Orijen Large Breed Adult. Deze graan- en aardappelvrije hondenvoeding is vervaardigd met 85% kwalitatieve dierlijke ingrediënten, aangevuld met groenten, fruit en botanicals. De aanwezige Omega 3-vetzuren en calcium helpen de botten en gewrichten van de hond ondersteunen. Orijen Large Breed Adult wordt aangeboden in een verpakking van 11,4 kg. Anderzijds pakte Champion Petfoods uit met Acana Highest Protein Indoor Cat. Deze droogvoeding voor katten, vervaardigd met 75% dierlijke ingrediënten, zoals verse kip, rauwe zalm en forel, wordt gepresenteerd in zakken van 1,8 en 4,5 kg.  

Company of Animals
Baskerville pakte uit met Invisa. Het design van deze muilkorf werd met de computer geoptimaliseerd. Ondanks dat dit model lichter (-17% qua gewicht) is dan ooit, is het ook robuuster (+38%) dan voorheen. Deze innovatie komt in oktober op de markt.

Curli
Blikvanger waren de harnassen uit de nieuwe Belka Serie. Zo is er Belka Comfort, die dankzij de ‘3D Comfort Fit’ perfect is aangepast aan de anatomie van een hond. Het chokefree nekdesign vermijdt blessures aan de luchtpijp en zenuwen. Om de beste fit te garanderen is het tuig verstelbaar in de borststreek van de hond. Verder is het harnas uitgerust met 2 fixatiepunten voor een leiband. 

Danube Petfoods
Centraal op deze stand stond de Kudo Cold Pressed hondenvoeding. Deze is beschikbaar in 4 varianten: Red Meat & Vegetables, Adriatic Fish, Lamb & Rice en Turkey & Duck.

Delcon
Dit Belgisch merk voorziet rond het begin van de zomer de launch van de geoptimaliseerde formuleringen van de Delcon Cat-range. De bestaande variëteiten blijven behouden en krijgen een volledige upgrade. Alle formules zijn hypoallergeen, graanvrij en anti-hairball. Niet alleen de formuleringen krijgen een update, ook de packaging van deze hypo-lijn zal aangepast worden en nog aantrekkelijker ogen.

Dennerle
Met deze opstelling toonde deze exposant hoe de wereld er in een post-apocalyptisch tijdperk kan uitzien. Deze opstelling wordt continu gestreamd. Op die manier wil men de digitale wereld aanwenden om jongeren warm te maken voor aquaristiek. Daarnaast vernamen we dat 85% van de Dennerle-producten voortaan in een nieuwe verpakking worden aangeboden. Verder werd een BIO CO2-diffuser voor planten uitgebracht. Het toestel is erg gebruiksvriendelijk en werkt volledig autonoom.

Dibaq
Een opvallende nieuwkomer was Fitmin Dog Purity Adult & Junior. Deze graan- en glutenvrije voeding voor junior en volwassen honden van (middel)grote rassen bevat 77% eiwitten van dierlijke oorsprong. Er werd gekozen voor een enkelvoudige proteïnebron namelijk vis. Verder is de voeding rijk aan Omega 3-vetzuren, wat de gezondheid van de vacht en huid bevordert. De verpakking van deze nieuwe lijn is recycleerbaar.

Dingonatura
De natuurlijke en gezonde recepten van Natura Diet zijn nu ook verkrijgbaar in paté. Deze hoogwaardige hondenvoeding stimuleert de gezondheid en het welzijn van de dieren en brengt de natuur naar hun voederkom. Er worden 7 verschillende referenties aangeboden in blikken van 400 gram. Een groot deel daarvan is graanvrij.

Doggye Bag
Met DoggyeBreak werd een lekkere gourmet snack voor honden op de markt gebracht. Deze is op artisanale wijze in Italië vervaardigd. Er is keuze tussen 3 variëteiten: varken & bessen; peren, kaas & honing en zalm, pompoen & wortel. Ook nieuw was I Morbidosi: een zachte hondensnack, verkrijgbaar in 3 smaken: eend, lam en zalm.

dogino
dogino Duo lijkt op het eerste gezicht een gewone rollijn, maar biedt veel meer functionaliteiten. Deze innovatie combineert d troeven van een sleeplijn en een rollijn. Dank een eenvoudig ontkoppelingsmechanisme kan de lijn immers van het handvat worden gehaald. Het product wordt volledig in Duitsland geproduceerd.  

Dogness
Deze onderneming ontwikkelde dit automatisch toestel om de poten van grote honden snel en efficiënt te reinigen. Deze innovatie reinigt diep in de vacht, maar de werking voelt toch comfortabel aan voor het dier.

Dohse
Het assortiment Gel-o-Drops van Dupla werd uitgebreid met 8 nieuwe varianten. Gel-o-Drops worden vervaardigd op basis van een speciale voedingsgelei. De producten zijn ideaal als dagelijkse voeding voor tropische siervissen, maar kunnen ook als snack worden toegediend. De aparte structuur van de voeding verhoogt de interactie tussen de aquariaan en de vissen.

Edgard & Cooper
In de eerste plaats liet deze Belgische onderneming weten dat ze recent werd overgenomen door General Mills. Verder merkten we de Bravo Biscuits op. Eigenaars kunnen deze gezonde snacks voor diverse gelegenheden aanbieden. Het gamma kan opgedeeld worden in 4 types: Learn, Reward, Snuggles en Adventure.

Farm Food
Deze Nederlandse specialist in hoogwaardige natuurlijke snacks en voeding voor honden was eveneens naar Neurenberg afgezakt en liet de (internationale) petcareprofessionals kennismaken met zijn ruime productportfolio.

Ferplast
De nieuwe Modular-kooien voor knaagdieren en konijnen blinken uit qua flexibiliteit, duurzaamheid en intelligent design. Dankzij het modulaire systeem kan de consument het verblijf aanpassen en uitbreiden naargelang zijn/haar noden en die van hun huisdier(en). Ze zijn bovendien vervaardigd uit gerecycleerde materialen. Voor honden en katten werd een gamma leuke carriers en backpacks voorgesteld. Deze zijn ‘made in Europe’. Zo is er de Voyager Carrier, die geschikt is voor katten en kleine hondenrassen. Dit model is uitgerust met een plooibaar veiligheidsnet en reflecterende inserts. De ruime opbergvakken zijn ideaal om accessoires en persoonlijke items in op te bergen. De Voyager Backpack combineert dan weer stijl en functionaliteit en is vervaardigd uit krabresistent en duurzaam materiaal. De verschillende netjes garanderen een continue luchtstroom in de backpack.  

Ferribiella
Het gamma Motif van deze Italiaanse exposant springt in het oog door het gebruik van trendy en opvallende tinten. Hierdoor zullen deze hondenaccessoires ongetwijfeld een grote groep consumenten kunnen bekoren.

Fides Petfood
Ook deze Belgische producent van honden- en kattenvoeding ontbrak niet op Interzoo en presenteerde er onder meer het merk Arion.

Flamingo Pet Products
Een in het oog springende nieuwkomer was deze lijn opvouwbare transportboxen, die een full colour verpakkingsdoos worden gepresenteerd. Deze referenties worden uit nylon vervaardigd, waardoor ze erg licht wegen. Er worden modellen in diverse prijsklassen aangeboden, zodat elke consument zijn/haar gading vindt.

Flappie
Deze Zwitserse start-up ontwikkelde een AI-gestuurd kattenluik met prooidetectie. Flappie constateert onmiddellijk wanneer een kat met een ‘ongewenste gast’ naar binnen wil komen en vergrendelt het luik dan direct. De prooi, zoals vogels en muizen, worden via een camera herkent. Via een app kan de gebruiker alle instellingen van het kattenluik regelen. Tevens kan men via de app pushberichten, analyses, foto’s en video’s ontvangen.

flexi Bogdahn International
Een opvallende lancering was de elegante rollijn ‘One for all’. Deze is geschikt voor honden tot 25 kg en blinkt ook door zijn gebruiksgmak: de verstelbare grip kan aan de handgrootte van de gebruiker worden aangepast. Verkrijgbaar in de combinatie wit/zwart. Met ‘Select introduceert men dan weer de eerste in lengte verstelbare flexi-lijn. Deze is technisch gezien een absolute noviteit in het hele flexi-assortiment. Elke lengte tussen één en zeven meter kan traploos worden aangepast, waardoor de ‘Select’ ideaal is voor wandelingen in zowel de stad als in het bos. Het hoogtepunt: terwijl de lijn op een vrij instelbare lengte is ingesteld, blijft hij soepel in- en uitlopen. Bovendien kan de verstelbare handgreep op elke handgrootte worden ingesteld.

Florence Luxury Pet Accessoires
Deze luxueuze hondenaccessoires worden één voor één met de hand vervaardigd. Ze combineren klassieke elegantie met moderne verfijning. Ze zullen ongetwijfeld consumenten bekoren die op zoek zijn naar echte luxeproducten.

Grandorf
Nieuw was Grandorf Fresh, een hoogwaardige, graanvrije voedingslijn voor honden en katten met pre- en probiotics. Deze is sinds 1 juni jl. leverbaar. Voor honden zijn er 3 formaten beschikbaar, namelijk 1 kg, 3 kg en 10 kg. Katteneigenaars kunnen kiezen tussen verpakkingen van 400 gram en 2 kg.

Grizo
Ook deze Belgische onderneming ontbrak niet op Interzoo. Net zoals tijdens ANIDO was de aankleding van de stand gebaseerd op het eerste logo van de onderneming en een handgeschilderd tableau van Grizo-oprichter Dennis Degryse. De petcareprofessionals konden er het ruime gamma voeding voor vogels ontdekken.

Groothandel Smulders
HS Aqua sleutelde aan haar verpakking. Zo werd een nieuwe fles ontwikkeld met een andere doseerdop. Bovendien werd nu ook een informatieboekje aan de verpakking bevestigd, zodat de aquariaan duidelijke uitleg krijgt over het product in kwestie.

Grotec
Deze Duitse onderneming had een ruim aanbod voor groomers meegebracht naar Neurenberg. Onder meer deze automatisch verstelbare trimtafel kon op heel wat belangstelling rekenen.

Group Depre
Met het graanvrije Mobility+ introduceerde EURO PREMIUM een 5e product in de Functional-lijn. Deze hypoallergene droogvoeding voor actieve honden is rijk aan verse kip. Ze zorgt voor soepele spieren en gewrichten door de toevoeging van glucosamine, chondroïtine, collageen, vitamine C & E en Omega 3-vetzuren uit visolie. Daarnaast zorgt L-carnitine voor een betere vetverbranding. Verder werd ook het snackgamma van Voskes in de kijker geplaatst.

Hagen
Exo Terra bracht met Vista een nieuw terrarium op de markt. Uniek zijn de gebogen hoeken: hierdoor wordt een panoramisch zicht van 180° graden aangeboden. Bovendien is het terrarium op die manier veel stabieler. Deze innovatie wordt aangeboden als flat pack, maar kan in nauwelijks 5 minuten worden opgebouwd. Er is keuze tussen 4 formaten: 60, 90, 120 en 120 XL. Voorts presenteerde Exo Terra ook de nieuwe T5 Terrarium Top-verlichting. Deze is uitgerust met een elektronische ballast, speciaal om UV-lampen op te starten. Hierdoor wordt alle mogelijke kracht uit de lamp gehaald.

Hamiform
Een interessante innovatie was Azkara, een nieuwe collectie krabpalen die de elegantie van perenhout laten samensmelten met de warmte van natuurlijke materialen, zoals waterhyacint en bananenblad. Elk detail is zorgvuldig doordacht voor het welzijn van de kat. De krabplaatsen van sisal, zeegras of jutetouw zijn krabvast, geurloos en 100% natuurlijk. De geweven manden uit waterhyacint & bananenblad en de schuilplaatsen bieden optimaal comfort. Er is keuze tussen 6 modellen.

HobbyFirst
Het merk Canex onderging een complete restyling en omvat voortaan een quality- en een premiumrange. Verder wordt er meer en meer ingezet op retail-ready verpakkingen: met minimale handelingen veranderen ze in displays en POS-concepten, die men direct op de winkelvloer kan plaatsen. Verder ging de aandacht uit naar de duurzame kippenmengelingen Farm Circular Pellet en Grani Garden Mix.

Hofman Animal Care
Een eyecatcher op de stand van deze Nederlandse onderneming was onder meer deze display van YowUp!. Deze frozen yoghurt voor honden en katten bevat geen vet, noch lactose. Het product wordt in Spanje geproduceerd.

Hunter
In de eerste plaats maakten we kennis met de nieuwe hals- en leibandcollectie Malia: deze combineert kleurrijk touw met hoogwaardig leer. Daarnaast werd voor de eerste maal sinds de overname het gamma van het kattenmerk stylecats® getoond.

Imac
Hier merkten we het gloednieuwe kattentoilet Frida op. De ingang aan de bovenzijde garandeert meer privacy (ook voor grote katten) en zorgt voor minder rommel. De lade aan de onderzijde maakt dat het schoonmaken snel en eenvoudig gebeurt. Verkrijgbaar in 3 trendy kleuren.

Imaginelles
Dit Brits bedrijf liet de Interzoo-bezoeker kennismaken met de verkoelende hondensnacks Pup Ice. Deze ijsjes hoeven slechts 3 uur voor consumptie in de diepvries worden geplaatst. Dit maakt dat ze onder gewone omstandigheden getransporteerd of gepresenteerd kunnen worden. Ook het stokje is consumeerbaar. Daarnaast pakte men onder het merk Knash uit met snacks die de tandverzorging stimuleren.

Imby
Naast hondenvoeding op basis van insecten presenteert deze Belgische exposant nu ook premium supplementen voor honden. De supplementen, geproduceerd in ons land, worden toegediend onder de vorm van snacks, die compleet vervaardigd zijn uit plantaardige ingrediënten. De volledig plasticvrije verpakking bestaat uit 100% recycleerbaar metaal. Er is keuze tussen 4 varianten.

Import Export Peter Hoch
Een echte blikvanger was het nieuwe concept eXplorer, wat de natuurliefhebber toelaat om vlinders te houden. Het aanbod omvat in de eerste plaats een vlinderterrarium uit polyestergaas, dat makkelijk en snel in en uit te vouwen is. Er worden beugels meegeleverd zodat het terrarium opgehangen kan worden. De waterdichte basis is uit PE vervaardigd. Daarnaast zijn er o.a. ook bloemen, een adventure box, nectar en dergelijke verkrijgbaar.

Inaba Foods
De Churu Meal Topper is ideaal om de droogvoeding van honden en katten extra gezond en extra smakelijk te maken. Deze graanvrije topper valt op door zijn romige textuur en het hoge vochtgehalte. Er zijn zowel voor honden als katten 5 smaken verkrijgbaar. Voor katten pakte Churu dan weer uit met grootverpakkingen van de vloeibare snacks: deze bevatten 20, 40 of zelfs 60 stuks. Nog een opvallende introductie was Dashi Delights voor katten. Deze is rijk aan vocht en telt een hoog proteïnegehalte. Het product is vervaardigd op basis van een heerlijke dashibouillon. Er is keuze tussen 8 smaken.

Interquell
Happy Dog bracht met de Care-lijn een reeks functionele hondensnacks op de markt. Er worden 4 verschillende referenties aangeboden: Arthro Fit stimuleert de werking van de gewrichten, Skin&Coat stimuleert de gezondheid van vacht en huid, Calm&Relax verhoogt het algemeen welzijn en Healthy Weight ondersteunt het gewichtsmanagement.

Johnson Petfoods
Dit Nederlands bedrijf toonde de nieuwste collectie van Lex & Max, het merk van hondenkussens- en manden, dat het recent overnam. Daarnaast werd met Fuzzies een nieuwe supplementenlijn uitgebracht. De supplementen bevatten een hoog aandeel werkzame stoffen, gecombineerd met smaakvolle ingrediënten voor een optimale acceptatie. De supplementen, verpakt in duurzame kartonnen potjes, zullen naar verwachting vanaf eind september leverbaar zijn.

Juwel
In de eerste plaats werd een nieuw formaat van het Rio-aquarium voorgesteld, namelijk 290. Daarnaast werd ook een nieuwe automatische aquariumfeeder gepresenteerd. Deze kan via een mobiele app worden gestuurd.

Kerbl
Aan nieuwigheden geen gebrek op deze stand. Het team van Pet & Garden Pro wil u alvast deze 3 opvallende nieuwkomers. In de eerste plaats werd een gamma kauwsnacks voor honden op basis van koffiehout voorgesteld. Ook nieuw was deze Bunny Base voor konijnen en knaagdieren. Dit dierenverblijf kan deels in de grond worden geplaatst. Het bovenste gedeelte kan worden losgemaakt en als aparte kooi worden aangewend. Tot slot liet men ook een nieuwe voederlijn voor knaagdieren zien.

Kinlys Group
Voortaan is de onderneming de exclusieve distributeur van de LoNa-producten voor tuinvogels in diverse landen, waaronder een groot deel van Europa. Verder introduceerde men een nieuw assortiment duivenvoeding, beschikbaar in 3 varianten: een sport-, een kweek- en een showmengeling. Daarnaast kon de bezoeker ook kennismaken met een 5-tal nieuwe, kwalitatieve kipmengelingen van Benelux. Tot slot vernamen we dat er binnenkort een B2B-webshop wordt gelanceerd.

Kong
De hondensnacks Kong Ziggies werden geoptimaliseerd. Deze hebben een hoge verteerbaarheid, zorgen voor een frisse adem en bevorderen de tandverzorging. Bovendien passen ze perfect in de Kong-speeltjes, waardoor honden er extra lang van kunnen genieten.

Laroy Group
In de eerste plaats werd de D&D HOME-collectie in samenwerking met “I Love Happy Cats” gevoelig uitgebreid met talrijke innovaties. Alle referenties, ontworpen door kattengedragstherapeute Anneleen Bru en het creatieve designteam van D&D HOME, plaatsen het welzijn en geluk van de katten centraal. Voorts onderging het merk van speeltjes Coockoo een volledige restyling, waarbij fun en kleur nog steeds de pijlers vormen.  Onder de noemer ‘Where coulour meets fun’ stelde het vernieuwde merk een fris logo, opvallende verpakkingen en een uitgebreid assortiment aan kleurrijk honden- en kattenspeelgoed voor. Ook duvoplus pakte op Interzoo uit met een ganse resem nieuwigheden. Zo maakten we kennis met nieuwe, natuurlijke snacks voor vogels en knaagdieren, nieuwe knaagdierentunnels op basis van jute en zeegras en budgetvriendelijke kattenboxen.

Leopet
Deze Italiaanse firma legde de nadruk op het ruime aanbod hoogwaardige kussens en manden voor honden en katten . Er is een ruime keuze qua modellen, kleuren, designs, materialen en prijsklasses.

L-Fashion Group
Rukka pakte uit met de ‘Discovery 3 in 1 hybride jack’. Deze innovatieve nieuwkomer omvat een jas, een regenjas en een waterdichte winterjas in één. De jas kan perfect worden aangepast aan de fysionomie van de hond, aangezien deze verstelbaar is in de taille, de hals en de rug. Ondanks de aansluitende vorm biedt de jas het dier voldoende bewegingsvrijheid.

Lily’s Kitchen
Woofbrush is een nieuwe graanvrije kauwsnack, die de tandhygiëne bevordert en tandplak grondig verwijdert. Deze plant based innovatie is vervaardigd met natuurlijke ingrediënten, zoals venkel, peterselie, kokosolie en algen. Goedgekeurd door dierenartsen en petfooddeskundigen.   

Liu-Jo Pets
Op de stand van dit luxemerk bemerkten we deze leuke hangertjes, die ongetwijfeld heel wat hondenbaasjes kunnen bekoren.

LOMI
Twee jonge hondenbaasjes richtten deze Zweedse start-up op. Bedoeling is met LOMI natuurlijke en ecovriendelijke alternatieven te bieden voor synthetische (verzorgings)producten voor honden. Het gamma omvat onder meer groomingdoekjes, een shampoo & conditioner, een balsem, poop bags en dergelijke.

Loxovet
Deze Oostenrijkse firma voert een gamma verzorgings- en gezondheidsproducten, die ontwikkeld zijn in samenwerking met dierenartsen. De producten zijn vrij van alcohol, antibiotica, kunstmatige kleurmiddelen en additieven, enzovoort. Het gamma omvat o.a. een SOS Gel (die onmiddellijk soelaas biedt bij huidirritatie, insecten- en tekenbeten), een oogreiniger, een oorreiniger en een tandhygiënespray.

Marley & Me
Deze jonge Belgische onderneming vonden we terug in de start-upzone. Daar liet het bedrijf haar assortiment handgemaakte accessoires voor honden zien aan de internationale petcareprofessional.

Martin Sellier
Eén van de eyecatcher was de Martin Toy, het eerste risicovrije speeltje voor honden volgens het bedrijf. Deze innovatie is gecertifieerd door het FDA. Het speeltje, dat ook drijft, bevat geen plastic en 100% natuurlijk. Bovendien is vervaardigd biologisch afbreekbaar materiaal.

Maul Ledermanufaktur
Met Diamond introduceerde deze Duitse onderneming deze signature halsband uit hoogwaardig nappaleer, afgewerkt met ‘fleur de lis’- en cabochon-elementen. Deze innovatie wordt volledig met de hand vervaardigd in het eigen atelier.

Mealberry
Een opvallende nieuwkomer onder het merk Rio was Happy Ring. Deze activiteitssnack met opvallende ronde vorm stimuleert het natuurlijke gedrag en foerageerinstinct van vogels. De ring is rijk aan zaden en fruit, zoals ananas, kiwi en banaan. Beschikbaar in 2 varianten.  

Moderna Products
Deze producent van ‘smart plastics for happy pets’ introduceerde enkele nieuwe kleuren, zoals Spicy Coral, Apricot, Soft Lila en Soft Green, doorheen hun ganse productassortiment. Een leuke nieuwkomer was het thematisch assortiment ‘Indy&Louise’, dat opvalt door zijn speels design en o.a. kattentoiletten, eetkommen en een transportbox omvat. Tot slot kregen we de nieuwe open kattenbakken Maryloo Small en Maryloo XL met rand te zien.

M-Pets
Ondanks de compacte vormgeving biedt het automatische kattentoilet Smarto M500 de kat voldoende ruimte en comfort om zijn/haar behoefte te doen. De totale capaciteit bedraagt 60 liter en die van het afvalcompartiment 12 liter. Het toestel is manueel of via een intuïtieve app te bedienen. Het toilet is uitgerust met een gepatenteerde geurtechnologie, die vieze reukjes elimineert.

Mr. Crumble
Deze Duitse onderneming voert een ruim assortiment gedroogde natuurlijke voeding en snacks voor knaagdieren. Daarnaast wordt ook voeding voor tuin- en siervogels aangeboden.

MyFamily
Op deze stand merkten we de nieuwe huisdierenpenning ‘Hushtag Plus’ op. Deze is voorzien van een QR-code. Bij het scannen van die QR-code wordt een app geopend, waarop de vinder van het huisdier gegevens kan invullen. De eigenaar krijgt een melding van waar zijn/haar viervoeter zich bevindt. Tevens werd een vendingmachine in de kijker geplaatst. Het hoge gebruiksgemak vormt een ware troef: de consument kiest de gewenste penning, deze wordt vervolgens gegraveerd en tot slot wordt de aankoop afgerekend. Tot slot vernamen we de introductie van het merk ‘I Tag You’, specifiek bestemd voor het supermarktkanaal.

Natural Greatness
Deze exposant introduceerde enerzijds een lijn gedehydrateerde snacks en anderzijds een range graanvrije, ovengebakken functionele snacks voor honden.

NEWA
Nieuw bij deze Italiaanse aquariumspecialist was de range NEWA EGO: aquariums met een minimalistisch, verfijnd design en eenvoudige tijdloze elegantie dankzij de zuivere lijnen. De range omvat 3 verschillende volumes (20, 30 en 50 liter). Deze aquariums zijn beschikbaar in een tankversie, een versie met verlichting en glazen afdekking en een complete versie met alle essentiële onderdelen.

Nobby
Dit ‘busje’ herbergde heel veel natuurlijke snacks van het eigen merk Starsnack. De symbolen op de verpakking laten de consument meteen zien wat de voornaamste kenmerken zijn van de verschillende referenties. Verder werd een nieuwe soep voor zowel honden als katten voorgesteld. Tot slot merkten we ook de vloeibare hondensnack Licky op, die verkrijgbaar is in de smaken kip-zalm en kip-kaas.  

Ocean Nutrition
InsectPro is een duurzaam geformuleerde visvoeding op basis van verse insecten. Met deze formule keert Ocean Nutrition back to nature, aangezien veel tropische zoetwatervissen zich voeden met insecten. De voeding, die rijk is aan antioxidanten, is beschikbaar in 3 varianten: kleine pellets, medium pellets en vlokken. Verder vernamen we dat de Community Formula Crumbles, die natuurlijke kleuren van kleine tropische zoetwatervissen versterkt, nu ook in potjes van 20 gram worden aangeboden.

Olly & Molly
Deze Belgische onderneming is gespecialiseerd in supplementen. Naast de klassieke referenties omvat het aanbod eveneens specifieke producten, zoals ‘Travel Buddy’ (een supplement tegen wagenziekte), ‘Pawfect Smile’ (producten die de mondhygiëne bevorderen) en ‘Bright Eyes’ (zorgt voor gezonde ogen).

Pawgether
De Grooming Power 1 combineert 3 toestellen in 1, namelijk een stofzuiger, een droger en een grooming kit. Er worden 5 handige accessoires meegeleverd. De luchttemperatuur is regelbaar in 3 verschillende standen. Het toestel werkt bovendien geluidsarm.

PAWR
PAWR Healthy Habits staat een kleurrijke mix van plantaardige brokvoeding voor honden. Dit unieke complete droogvoer zit boordevol superfoods en biedt honden een dagelijkse gezondheidsboost. Deze nieuwkomer is vervaardigd op basis van rode biet, erwt, wortel en kurkuma en werd ontwikkeld door een dierenarts en voedingsdeskundige. Er wordt gewerkt met lokale ingrediënten. Aangeboden in een recycleerbare packaging.  

PetCo
Begin dit jaar introduceerde dit bedrijf het premiummerk WOW CAT. In een eerste fase werd een breed gamma natvoeding op de markt gebracht. Recent werden ook snacks en droogvoeding aan het assortiment toegevoegd. Alle referenties hebben een hoog vleesgehalte en zijn vrij van granen, toegevoegde suikers en zout. 

Petrebels
Het aanbod krabpalen en -meubels werd uitgebreid met de nieuwe collectie ‘Natural Stars’. Het betreft exclusieve high-end furniture die een stijlvollee, natuurlijke look combineert met functionaliteit. De mix van mooi eucalyptushout en extra zachte pluche maakt van deze serie een echte eyecatcher. Verder kregen we de serie ‘Wall of Rebels’ te zien. Deze omvat verschillende rustplaatsen en elementen voor katten die aan de wand opgehangen kunnen worden. De ophangsystemen zijn extra robuust, zodat alle producten mooi vast blijven zitten. Verder wordt er gewerkt met een combinatie van superzachte, wasbare kussens en hoogwaardig eucalyptushout. Tot slot werd bij de kattenbakvulling de lijn Dirty Rebels Natural Wellness gelanceerd. Deze ultra compacte litter is een mengeling van witte en grijze granulaten en is voorzien van een geavanceerde geurcontroletechnologie. Beschikbaar in 3 varianten: Summer Bliss, Meadow Breeze en Classic Linen.

PetSafe Brands
Met Scoopfree Smart Spin introduceerde Petsafe een nieuw zelfreinigend kattentoilet, dat specifiek bestemd is voor silica kattenbakvulling. Het toestel kan 180° draaien. Dankzij een detectiesysteem is de veiligheid van het dier gegarandeerd: het toilet zal zichzelf niet reinigen wanneer de kat zich nog in het toestel zit. De bediening verloopt via een app. Hierdoor kan de eigenaar nagaan hoe vaak en wanneer de kat op het toilet gaat. Deze nieuwkomer wordt op het einde van deze zomer op de markt gebracht. Voor consumenten/katten die klonterende kattenbakvulling prefereren, is er het automatisch kattentoilet Scoopfree Clumping. Verder introduceerde Petsafe ook nog enkele nieuwe drinkfonteinen, waaronder Outlast: een fontein zonder pomp die werkt op basis van hydraulica.

Petsolutions
Jack & Vanilla pakte uit met de robuuste speeltjes Playscent, die de zintuigen van honden op diverse manieren stimuleren. Daarnaast toonde het merk de kwalitatieve, duurzame oplossingen uit de Expedition PU-lijn, die elke wandeling of reis met de hond compleet maakt. Ten slotte konden de bezoekers kennismaken met de diverse kussens en manden uit de reeks Timeless.

Pino
De aandacht bij deze Belgische exposant ging uit naar het ruime aanbod voerkommen en -schalen voor honden en katten. Deze blinken uit op het vlak van duurzaamheid en design.

Plenty Gifts
Deze Nederlandse onderneming stelde zijn uit ruim assortiment waakborden voor. Daarnaast werd ook de kerstcollectie in de kijker geplaatst. Deze omvat o.a. een lijn frosted kerstballen en een breed gamma bandana’s en dassen met kerstmotieven.

Prins Petfoods
Prins ProCare Veggie is een nieuwe, natuurlijke droogvoeding voor volwassen honden. De brok is volledig vegetarisch en bevat geen vlees, vis noch insectenproteïnes. Deze nieuwkomer wordt aangeboden in een recycleerbare verpakking.

Prodac
Een recente nieuwkomer in het ruime gamma visvoer van deze Italiaanse producent is Biogran Veggie. Dit granulaat is geschikt voor alle plantenetende aquariumvissen, in het bijzonder cichliden uit Malawi en het Tanganyikameer. Het voer is verrijkt met vitamines A, D3 en E.

Ranova
Deze gevriesdroogde lollipops voor katten hebben een speels karakter en vormen hierdoor een uniek tussendoortje. Ze worden aangeboden in een mix van 5 kleuren.

Renske Natuurlijke Diervoeding
De Woefgift 395 is ontwikkeld om gemakkelijk over de verpakking van de Renske vers gestoomde maaltijden te schuiven. De sleeves toveren de maaltijden om tot echte cadeautjes voor speciale momenten. Met vrolijke kleuren en feestelijke ontwerpeng bieden deze sleeves net dat beetje extra. Verder introduceerde de Nederlandse firma een digitale maatschep, die toelaat om het huisdier steeds de juiste hoeveelheid voeding te serveren. De BPA-vrije en vaatwasbestendige maatschep wordt geleverd inclusief batterij en heeft een maximaal weegvermogen van 800 gram.

Roika
Met Gori, Togi en Dango biedt deze onderneming 3 slow feeder-speeltjes voor honden aan. De objecten springen in het oog door hun moderne vormgeving en kleursetting.

Ruffwear
Deze firma viert in 2024 haar 30-jarig bestaan. Naar aanleiding van deze gebeurtenis werd het design de Summit Trex-hondenschoenen herbedacht. Zo werden de functionaliteit en het comfort geoptimaliseerd en beschermen de schoenen nog beter tegen natte en vuil. Verder kregen we het Sun Shower Jacket te zien, dat over een harnas kan worden gedragen en extra bescherming biedt tegen koude.

Ruinemans Group
Ruinemans deelde een stand met twee andere Nederlandse bedrijven, die actief zijn in de aquariumbranche, namelijk Aquaflora en De Jong Marinelife. Samen bieden ze de dierenspeciaalzaken een compleet assortiment voor aquarianen aan.

Savic
Het konijnen- en knaagdierenverblijf Cubix Corner valt op door zijn L-design, waardoor het plaatsbaar is in een hoek en dus oppervlaktebesparend werkt. Toch biedt dit model de dieren voldoende comfort en ruimte. Cubix Corner is uitgerust met 2 grote deuren. Alle accessoires worden meegeleverd. De bodem van het verblijf is volledig uit gerecycleerd plastic vervaardigd.

sera
Recent voerde de onderneming een grootschalige rebranding door. Niet alleen het logo, maar ook de verpakkingen werden in een nieuw jasje gestopt. Die nieuwe packaging wordt geleidelijk aan uitgerold. Op Interzoo werden de eerste referenties met de nieuwe look voorgesteld. Daarnaast werd een ganse set voor het aquariumonderhoud op de markt gebracht. 

Sicce
De nieuwe Mega Filtra werd volledig in Italië ontwikkeld en geproduceerd. Deze aquariumfilter valt op door zijn hoge performantie en is geschikt voor aquaria tot 850 liter. Het aquariumwater wordt in verschillende fases gefilterd. Er worden 3 modellen aangeboden: 650, 900 en 900 SDC. Het grootste model is uitgerust met wifi zodat het via een app kan worden bediend.

Smoofl
Deze Belgische onderneming, vooral bekend door hun Dog Ice, pakt nu uit met een nieuwe hondensnacks: Crunchy Dog Pops. Deze worden vervaardigd op basis van rijst en hebben een laag caloriegehalte. Ze worden aangeboden in 3 varianten: krekel & honing, zalmolie & algen en paddestoelen & rozemarijn.

Sopral
Onder Pro-Nutrition werd het gamma natuurlijke hondenvoeding PureLife voorgesteld. Deze graan- en glutenvrije recepten bevatten 85% proteïnes van dierlijke oorsprong. Het gamma wordt volledig in Frankrijk geproduceerd.

Special One
Deze Italiaanse onderneming introduceerde deze geschenkdoos van L’è Bell met een parfum en een balsem voor honden.

Spectrum Brands
Na 12 jaar afwezigheid maakte Spectrum Brands haar comeback op Interzoo. Eukanuba toonde de nieuwe graanvrije voeding voor puppy’s en volwassen honden. Deze is makkelijk verteerbaar, bevordert het immuunsysteem en zorgt voor een gezonde vacht. IAMS zette dan weer in op de relaunch van de natvoeding Advanced Nutrition. Tot slot kondigde aquariumspecialist Tetra een herlancering van het voedingsaanbod aan. 

Sprenger
Deze expert in metalen halsbanden voor honden is vooral gespecialiseerd in referenties voor grote honden(rassen), maar bracht nu ook een exemplaar uit voor kleine honden. Daarnaast werden ook armbanden ontwikkelden, die matchen met de halsband.

Supreme Petfoods
Russel Rabbit Hoppies is de nieuwste telg in het populaire Tiny Friends Farm Russel Rabbit-snackassortiment. Deze snacks, bereid op basis van natuurlijke ingrediënten, bevatten een heerlijke mix van wortel en peterselie. Ze worden aangeboden in een volledig recycleerbare verpakking. Onder Selective Naturals werd een nieuwe voeding voor konijnen en cavia’s voorgesteld, namelijk Botanicals. De brokken van deze voeding zijn uitgevoerd in een variëteit aan vormen, waardoor het instinctieve, natuurlijke foerageergedrag van de dieren wordt gestimuleerd. Selective Naturals Botanicals zijn rijk aan natuurlijke ingrediënten, zoals munt, tijm, basilicum of peterselie, en bevatten geen toegevoegde suikers, noch kunstmatige kleur- en bewaarmiddelen.

Tapvei Estonia
Millamore introduceerde in de eerste plaats Timothy Hay. Dit hoogwaardig product ondersteunt de spijsvertering, het mentale welzijn en de tandhygiëne van knaagdieren en konijnen. Aangeboden in een 1 kg-verpakking. Daarnaast introduceerde het merk ook een complete voeding voor cavia’s en konijnen, geproduceerd op basis van Timothyhooi. Ze is glutenvrij, bevat geen toegevoegde suiker, noch kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Deze vezelvrije voeding is beschikbaar in verpakkingen van 800 gram en 1,5 kg voor (dwerg)konijnen en een zak van 800 gram voor cavia’s. 

The Nutriment Company
Recent onderging Voff Premium Pet Food een naamswijziging en gaat voortaan door het leven als The Nutriment Company. Die naam geeft beter weer waarvoor het bedrijf exact staat en sluit ook beter aan bij de internationale koers die laatste tijd wordt gevaren. De aandacht ging onder meer uit naar het nieuwe merk Totally Natural Pet Products.

Tijssen Goed Voor Dieren
In samenwerking met het bekende merk Rogz ontwikkelde men It’s My Dog-pindaboter voor honden. Deze is vrij van soja, palmolie, granen, zout en suiker. Er is keuze tussen 3 smaken: original, honey en banana. Deze pindaboter is ideaal om de speeltjes van Rogz mee te vullen.

Tolsa
Met Kitten Litter ontwikkelde Sanicat een niet-klonterende kattenbakvulling, die specifiek afgestemd is op de behoeftes van de jongste katten. Deze litter met valeriaangeur is speciaal samengesteld om het zindelijk maken van een kitten te vereenvoudigen. De fijne korrels zijn zacht voor gevoelige pootjes en vacht en vrijwel stofvrij. Geleverd in zakken van 5 liter. Een andere blikvanger was de natuurlijke, klontvormende litter Sanicat Multicat Clumping.

TRIXIE
De stand van TRIXIE stond duidelijk in het teken van het 50-jarig bestaan van de firma. Tevens werd de vernieuwde merkidentiteit voorgesteld. Het nieuwe logo is afgeleid van de tot nu toe gebruikte rode ellips om een hoge herkenning te garanderen. De vormgeving is echter eenvoudiger, duidelijker en moderner en biedt met twee toegevoegde i-punten speelsheid en emotionaliteit  Qua innovaties was er veel belangstelling voor deze tondeuseset met vachtzuiger: een praktische combinatie van tondeuse en een aangesloten vachtzuiger. Deze heeft 3 zuigniveaus. Een andere interessante nieuwkomer was een comfortabele, blauwe hondenbadjas, die in verschillende maten wordt aangeboden. Tot slot viel ons oog op een nieuwe lijn hondenharnassen. Deze erg robuuste tuigen blinken uit door hun gebruiksgemak.

Tropical
Hier vernamen we meer over een compleet nutritioneel programma voor kois. Er worden een 5-tal verschillende referenties aangeboden, die elk hun eigen functionaliteiten hebben.

United Petfood
Deze Belgische producent van hoogwaardige nat- en droogvoeding voor honden en katten onder private label kent de jongste jaren een forse groei. Uiteraard ontbrak de onderneming dan ook niet op Interzoo, waar ze de (internationale) bezoeker liet kennismaken met haar productiemogelijkheden.

United Pets
Deze Cat Bush stimuleert het natuurlijke instinct van een kat, zodat die de wereld kan bekijken terwijl hij onzichtbaar is, net zoals hij in de natuur zou doen. Net als een struik is Cat Bush de perfecte schuilplaats voor het dier. Voor het comfort van de kat is de waterdichte en volledig recycleerbare Cat Bush uitgerust met een zacht kussen. De bladeren gemaakt van Tyvek® (polyethyleenvezels met een hoge dichtheid). Afmetingen 44 x 44 x 40 cm.

Vadigran
In de eerste plaats werd het ruime aanbod kussens van Fantail in de kijker geplaatst. Laatstgenoemd merk introduceerde tevens een modulaire kattenklim, gemaakt op basis van duurzame materialen. Deze innovatie is beschikbaar in 12 configuraties in 3 kleuren. Verder toonde deze Belgische onderneming ook het concept voor tuinvogels Emma’s Garden.

Vafo Group
In de eerste plaats vernamen we dat de overname van de Duitse petfoodproducent Allco Tiernahrung afgerond werd. Daarnaast pakte deze exposant uit de Brit Care Cat Soups, die dankzij hun voedzame en smaakvolle samenstelling de smaakpapillen van katten weten te verwennen. Ook nieuw waren de Brit Care Cat Freeze Dried Treat en Toppers. De nieuwste toevoeging aan het Carnilove-assortiment zijn de gevriesdroogde rauwe snacks, die in de EU worden gemaakt.

Versele-Laga
De nieuwe Prestige Sticks verwennen vogels op een verantwoorde manier. Deze ovengebakken zaadsticks bestaan uit 3 lagen heerlijke ingrediënten. Ze zijn verrijkt met oesterschelpen, een uitstekende calciumbron die veelvoorkomende voedingstekorten helpt voorkomen. Daarnaast zijn deze snacks vrij van synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen. Bovendien bevatten de meeste sticks geen toegevoegde suikers. De 15 referenties in het assortiment Prestige Sticks dekken de behoeften van de belangrijkste huisdiervogels en bieden veel variatie: kanaries, kleine parkieten, kleine zangvogels, kleine papegaaien, grote parkieten en papegaaien. Voorts werd onder het merk Cavalor Sportmash Recup voor paarden voorgesteld.

Visan
De (vr)olijke verpakking van het merk Harper & Bone wist de aandacht van veel bezoekers te trekken. Deze premiumvoeding voor honden en katten is bereid met natuurlijke ingrediënten en verrijkt met natuurlijke superfoods, prebiotica en probiotica. Er worden geen kunstmatige bewaar- en smaakstoffen toegevoegd. De voeding wordt aangeboden in een milieuvriendelijke packaging.

Vobra
Onder het merk van veterinaire voeding Sanimed werd een nieuwe referentie gepresenteerd: Dental. Het betreft een compleet, glutenvrij droogvoer voor volwassen en seniorhonden van alle rassen, dat kip als enige protëinebron telt. Door grootte van de brok moet de hond er langer op kauwen, waardoor tandsteen verwijderd wordt. Verder is Sanimed Dental rijk aan antioxidanten. 

Weenect
We vernamen dat deze Franse onderneming een gezamenlijk product uitbracht met Julius-K9, fabrikant van hondenharnassen en -halsbanden: de Weenect XT. Deze GPS-halsband voor honden is uitgerust met geavanceerde antennetechnologie, een extra lange batterijduur en een krachtige LED-lamp. De Weenect XT wordt geleverd met een speciaal door Julius-K9 ontwikkelde halsband, die krachten tot 235 kg kan weerstaan. Met een gewicht van 54,2 gram is de tracker geschikt voor elke hond met een nekomtrek van 37,5 tot 56,5 cm. De GPS-tracker is eenvoudig te bedienen met de Weenect-app, beschikbaar voor iOS en Android.

Whitebridge Pet Brands
Een opvallende lancering bij Schesir was deze lijn graanvrije natvoeding voor katten op basis van sardines. Deze is minimaal bewerkt en valt op door het superieure aroma. Er is keuze tussen 3 varianten paté en 3 recepturen filets in saus, aangeboden in blikjes van 70 gram. Daarnaast werden een lijn natuurlijke hondensnacks op de markt gebracht. Deze zijn vervaardigd in de VS.

Wonderful Worlds of Treats
Deze graanvrije, soft baked hondensnacks worden aangeboden in een kleurrijke verpakking. Het aanbod omvat 4 segmenten: Burger Hills, Sushi Forest, Cake Mountains en Pizza Oasis. Die zijn elk in 3 smaken leverbaar. 

Ydolo
Een primeur was de eigen 100% natuurlijke, graanvrije & semi-moist hondenvoeding van dit Belgisch bedrijf. De brokken zijn bereid met 75% vers vlees. Tijdens het ganse productieproces wordt de grens van max. 78° C. nooit overschreden, zodat alle voedingsstoffen, proteïnestructuren en een maximale smaak worden behouden. De voeding bevat geen erwten, gist, bietenpulp, vleesmeel, granen, noch gluten. Diverse referenties zijn gemaakt op basis van een enkelvoudige proteïnebron. De recepten jn ontwikkeld in samenwerking met enkele van de beste orthomoleculaire & holistische hondentherapeuten in België & Nederland.

Zolux
Het nieuwe, gepatenteerde harnas Easy Ride springt meteen in het oog omdat er een rollijn in geïntegreerd zit: wanneer de eigenaar de rollijn loslaat, wordt die dus als het ware door de hond zelf gedragen. Het harnas is makkelijk aan te brengen en aanpasbaar aan de noden van de hond in kwestie.

Zoo Med
Reptisun LED werd aangepast en verbeterd. Deze verlichting beschikt over een ingebouwde timer met een programmeerbare zonsopgang- en -ondergangsfunctie. Daarnaast werden ook nieuwe Reptisun LED UVB- en Reptisun UVB/LED GEN 2-lampen voorgesteld. Laatstgenoemde beschikt over 4 extra UVA-chips en meer zichtbare LED-chips voor een grotere helderheid. Verder presenteerde Zoo Med haar beproefde Grassland-schildpaddenvoer nu ook in een nieuw, verkruimeld formaat. De kleine, onregelmatige stukjes zijn perfect voor jonge schildpadden. Het voer bevat probiotica om de spijsvertering gezond te houden. Tot slot werd met Tropical Bioblend een nieuw bioactief substraatmengsel voor tropische terraria op de markt gebracht.

Share