Ga naar de inhoud

Croci Group meldt overname Camon

Tags:

Iets meer dan twee jaar na de toetreding van het private equity-fonds Mindful Capital Partners tot de onderneming, kondigt Croci Group, een toonaangevend Italiaans bedrijf in de huisdierenaccessoires en aquariumproducten, de volledige acquistie aan van sectorgenoot Camon S.p.A. , gevestigd in de buurt van Verona. Camon, opgericht in 1985 door Roberto Canazza en gelegen in Albaredo d’Adige (Verona), is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van hoogwaardige huisdierbenodigdheden, waaronder snacks, functionele voeding, voedingssupplementen en verzorgingsproducten. De huidige CEO Roberto Canazza zal opnieuw investeren in de groep en betrokken blijven bij het operationele management van het bedrijf.

De Italiaanse firma Croci, ruim 30 jaar geleden opgericht door ondernemer Dario Croci, zag haar bedrijfsmodel in de loop der jaren evolueren van een distributeur naar een merkbedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van een breed assortiment huisdieraccessoires. Onder deze producten bevinden zich kennels, lijnen en halsbanden, aquaria, speelgoed, snacks en hygiëneproducten, allemaal gekenmerkt door innovatie, duurzaamheid en design. Croci telt een geconsolideerde marktaandeel in internationale markten, met dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en China.

De activiteiten van Camon zijn erg complementair met die van Croci, qua klanten, distributiekanalen en kernproducten met een sterke positie in de segmenten snacks, speelgoed en huisdierverzorging. Deze acquisitie stelt Croci Group ook in staat om het segment functionele voeding, dat een sterke groei doormaakt, te betreden. De overname van Camon verhoogt de omzet van Croci Group van 50 naar 85 miljoen euro en maakt aanzienlijke schaalvoordelen. Deze acquisitie betekent een volgende stap in de doelstelling van Croci Group om uit te groeien tot een leidende Europese speler op de markt voor dierverzorging en accessoires.

“We zijn erg trots dat we de overname van Camon hebben afgerond. De sterke complementariteit van beide bedrijven zal ons in staat stellen om aanzienlijke commerciële en operationele synergieën na te streven en een duidelijke schaalgrootte te realiseren”, stelt Andrea Tuccio, Managing Partner van Mindful Capital Partners.
“Met de toetreding van Camon tot de Croci Groep bereiken we een absoluut leiderschap op de Italiaanse markt en versnellen we onze internationale expansie”, vult Dario Croci, CEO van de Croci Group, aan.
“We zijn ons ervan bewust dat eenheid kracht is: we gaan dit avontuur met veel enthousiasme aan om belangrijke professionele mijlpalen te bereiken”, aldus Roberto Canazza, CEO van Camon.

Share