Ga naar de inhoud

Deze nieuwigheden ontdekt tijdens Green 2022?

Tags:

Tijdens de afgelopen editie van de vakbeurs Green pakten diverse exposanten uit met talrijke nieuwigheden die interessant zijn voor de tuinretail. We zetten ze hieronder in de kijker.

Bio Services International
Dit bedrijf had een 10-tal innovaties meegebracht naar Green. Zo is er een nieuwe hoogwaardige en gebruiksvriendelijke meststofstrooier, die de gebruiker garandeert dat de meststoffen gelijkmatig over het gazon worden verdeeld. De roteerstrooier heeft een groot bereik en dankzij de robuuste wielen is dit toestel geschikt voor elk terrein. Het gamma van Bio Kill Mier om mieren te bestrijden werd uitgebreid met een verpakking van 5 liter.

Clean Kill is krachtige en snelwerkende oplossing voor de bestrijding van alle kruipende en vliegende insecten. De actieve stof is afkomstig uit de natuur en wordt gewonnen uit bloemen. Clean Kill werkt gedurende twee weken en is volledig geurloos. Een andere opvallende nieuwkomer is de lijn FRAP. Dit compleet assortiment bestaat uit lokaas, lokaasdozen en een muizenval, die snel en veilig te plaatsen is. Het lokaas, dat difethialone (0,0025%) als actieve stof heeft, is al dodelijk na één enkele opname. De verpakking geeft specifiek aan op welke plek in het huis het product moet worden gebruikt. Met Kick The Tick werd een kit gepresenteerd, die op een veilige manier toelaat om teken bij zowel mens als dier in drie stappen te verwijderen. Om bloedluizen, vlooien en andere parasieten bij pluimvee tegen te gaan, werd dan weer Diatosect Pluimvee voorgesteld. Om schimmelziektes te bestrijden, brengt BSI Carboguard op de markt. Er is zowel een versie voor de moes- als de siertuin.

Anti-Groen RTU vormt dan weer een gebruiksklare oplossing om groene aanslag aan te pakken. Voorts werd de packaging van de totale onkruidbestrijder Herbex in een nieuw jasje gestopt. Dit glyfosaatvrije product bestrijdt alle onkruiden, grassen en mos en de werking is reeds zichtbaar na 3 uur. Ook de verpakking van de organisch-minerale gazonmeststof Super Gazon werd gerestyled.

Compo
Met Compo Herbistop toonde deze exposant een compleet assortiment om onkruid en mos op paden, terrassen, opritten en tussen sierplanten te bestrijden. Dit gamma is vervaardigd op basis van pelargonzuur. Er worden zowel referenties in ready-to-use- als in concentraatvorm aangeboden. Herbistop Ultra is dan weer een totale onkruidbestrijder met een snelle werking.

Daarnaast werd een nieuwe verpakking van Compo Progazon, de gazonmeststof met een indirecte werking tegen mos en onkruid voorgesteld. Compo Gazonmeststof Plus voedt het gazon dan weer tot vijf weken en biedt tevens een indirecte werking tegen onkruid en mos. Het bevat immers koolzaadmeel dat de zaden van onkruid in het gazon omhult, waardoor er geen kieming meer mogelijk is. Verder hoorden we dat het Compo Organic&Recycled-gamma nu werd aangevuld met een gazonmeststof in een verpakking van 10 liter.

In het segment potgronden en bodemverbeteraars werd een turfvrije Universele Potgrond voorgesteld. Verder ging de aandacht uit naar de lijn Compo Bodemverbeteraar. Die beschikt over een bio-label en is samengesteld met biostimulant voor een sterke en gezonde plantengroei. Er worden 4 referenties aangeboden. Verder herhaalt Compo nu zijn actie waarbij goudstaven ter waarde van 1.000 euro te winnen zijn. Consumenten die potgrond en/of bodemverbeteraar aanschaffen, kunnen in de zakken een houten staaf aantreffen die ze dan kunnen inruilen voor een echte gouden staaf. Tot slot vernamen we dat Compo een exclusief handelaarsportaal introduceerde. Tuincentra en dhz-zaken vinden er heel wat waardevolle informatie terug, zodat ze hun klanten nog beter kunnen informeren en adviseren.

DCM

Deze exposant zette tijdens de beurs duidelijk in op biodiversiteit boven en onder de grond. In de eerste plaats introduceerde het een vernieuwd assortiment bloemenzaden. Deze mengsels trekken heel wat nuttige insecten aan. Er zijn zes varianten beschikbaar: voor bijen, voor vlinders, voor lieveheersbeestjes, voor tuinvogels, bloemenweide en groenbemestermix. Alle referenties bevatten ook bodemverbeteraar om de ondergrondse biodiversiteit te stimuleren. Ter ondersteuning biedt DCM displays aan, die voor dynamiek op de winkelvloer zorgen. Ook gazons met een robotmaaier hebben extra voeding nodig. Daarom pakte DCM uit met de gazonmeststof Robot. Aan de lancering ging 3 jaar professioneel onderzoek vooraf. Deze innovatie bevat bacteriën voor een snelle compostering van de maairesten.

Edialux

De afgelopen maanden werkte deze onderneming hard aan een nieuwe look&feel van zijn verpakkingen. Deze zijn voortaan veel uniformer, waardoor Edialux als één sterk merk naar voor wordt gebracht en de herkenbaarheid in het winkelschap werd bevorderd. Voorafgaand werd een grondig marktonderzoek uitgevoerd. Voorts zijn de producten met een ecologisch karakter nu voorzien van het Edialux Green Choice-label. Die Green Choice-verpakkingen worden trouwens uit gerecycleerd karton vervaardigd. Tevens introduceerde Edialux tijdens Green ruim 40 innovaties die in januari 2023 op de markt worden gebracht. Een eerste opvallende nieuwkomer is trouwens Bio-Pyrinsect, die zowel in een spray- als ultravorm wordt aangeboden. Het betreft een 100% plantaardig product op basis van natuurlijke pyrethum met koolzaadolie voor de bescherming van groenten, fruit en sierplanten. Het bestrijdt een brede waaier aan insecten, zoals bladluizen, wol-, dop- en schildluizen, witte vlieg, trips en mijten. Verder noteerden we dat Edialux met een volledig nieuwe lijn ultrasone apparaten voor buiten op de markt komt. Alle deze referenties dragen trouwens het Green Choice-label.

In het petsegment introduceert Edialux eveneens enkele nieuwigheden. In eerste instantie pakt men uit met een dazenlijm. Deze bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen en verlaagt drastisch het aantal dazen en andere bloedzuigende insecten rond de weide of stal. Het product is ook toepasbaar op bomen en verhindert dat de insecten omhoog kunnen krijgen. De spray Fly Away Ready beschermt paarden langdurig tegen teken, knijten, muggen en andere bijtende insecten. Deze nieuwkomer, vervaardigd op basis van natuurlijke etherische oliën van eucalyptus en verrijkt met aloë vera en ureum, dringt volledig in de vacht zonder sporen na te laten. Tot slot lanceerde men voor kippen Diatoma DP Bloedluizen, een insecticide stuifpoeder uit geplette en gemalen fossielen van kiezelwieren. Het product beschadigt de beschermende waslaag van bloedluizen, waardoor ze uitdrogen en sterven. Tot slot pakte Edialux onder meer nog uit met Imidalux mierengel (ook verkrijgbaar in een lokdoos) en de Cucaracha lokdoos om mieren en kakkerlakken te bestrijden.

Eeckhaudt
In de eerste plaats presenteerde deze firma onder het merk Verta een nieuwe Universele Potgrond Turfvrij, die vervaardigd is met organische en natuurlijke bestanddelen. Deze referentie bevat startmeststof en is dus gebruiksklaar. Ze is geschikt voor bloeiende en groene terrasplanten, tuinplanten, kruiden, groenten en bomen Daarnaast vernamen we dat de Universele Potgrond All-Round en de Potgrond voor Ilex en Heesters voortaan in een nieuwe verpakking wordt aangeboden. Tot slot noteerden we dat het aanbod turf onder het merk Novobalt nu ook uitgebreid is met een 70 liter-verpakking. Voorheen waren al zaken van 150, 200 en 250 liter beschikbaar.

Evergreen Garden Care
Op deze stand stond een concept van Substral met turfvrije kwaliteitspotgronden centraal. Met het oog op het behoud van de veengebieden besloot het merk om potgrond zonder turf op de markt te brengen. Hierbij werd het turf vervangen door lokale of hernieuwbare grondstoffen uit de natuur of de bosbouw, zoals houtvezels, naaldschors, miscanthus, groencompost en dergelijke. Deze potgrond, verrijkt met organisch-minerale meststof, is 100% natuurlijk en kan worden gebruikt in de biologische landbouw. Het nieuwe gamma, dat aan een betaalbare prijs in de markt wordt gezet, omvat 4 verschillende producten, namelijk Universele Potgrond Turfvrij, Potgrond voor bloeiende planten & geraniums Turfvrij, Potgrond voor moestuin Turfvrij en bodemverbeteraar Turfvrij. Deze referenties worden geleverd in een duurzame verpakking, waarin tot 80% gerecycleerde plastic is verwerkt. Kenmerkend voor deze turfvrije potgrond van Substral is de voortreffelijke plantengroei, de uitstekende beworteling en de goed waterretentie. Ter ondersteuning van de verkoop voorziet Evergreen Garden Care ook signing om de consument voldoende wegwijs te maken op de winkelvloer. Tijdens de Green-beurs werden de nieuwe turfvrije potgronden alvast positief onthaald.

Voorts lanceerde Substral ook Fungicarb dat een dubbele werking (voorkomend en genezend) heeft tegen schimmelziektes bij groenten, fruit en verse kruiden. Deze is beschikbaar in een spray van 750 ml. Substral Sulficid Spray is dan weer een fungicide met een preventieve en curatieve werking tegen plagen en ziektes bij rozen. Dit gebruiksklare product wordt aangeboden in een spray van 800 ml.
Tot slot pakte Substral uit met een winkelconcept dat de consument in 3 stappen een gezond en sterk gazon garandeert en hiervoor de benodigde producten omvat. Hierbij werd duidelijk ingezet om een goede begeleiding van de klant op het winkelpunt. In de eerste stap zijn er de Substral WaterSaver-graszaden om bij te zaaien na het verticuteren. In een tweede fase kan men het gazon gezond en sterk houden door het 3 maal per jaar Substral All-in-One te geven en zo mos, onkruid en kale plekken te voorkomen. In de derde stap kunnen eventuele gazonissues op te lossen met de Substral gazon probleemoplossers.

Verder werd KB Herbatak Super voorgesteld. Het betreft een eigen formulering van pelargonzuur, die zowel in ready-to-use als in concentraat wordt aangeboden. Bovendien werd het aanbod van KB uitgebreid met een nieuwe groene aanslagreiniger. Deze is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 en 5 liter en valt op door zijn economische prijssetting.

SealEco
Deze onderneming, die deel uitmaakt van Nordic Waterproofing Group, nam deel aan Green met de bedoeling om zijn naamsbekendheid in de kijker te plaatsen. SealEco is al ruim een halve eeuw actief op het vlak van EPDM-rubberfolies. Daarnaast verdeelt de firma onder meer de gamma’s van Messner, Distri Pond, PondGard, ecoo, Pond Technics en ichiPond. Met al deze productsegmenten kon de professionele bezoeker kennismaken op de beursvloer.

Van Israel
Deze Oost-Vlaamse onderneming maakte van zijn deelname aan de vakbeurs Green gebruik om zijn algemeen productaanbod, dat onder meer potgronden, bodemverbeteraars, meststoffen, graszaad, sierkeien en bodembedekkers omvat, in de kijker te zetten en voor te stellen aan de bezoekende tuincentra.

Share