Ga naar de inhoud

Duurzaamheid stond duidelijk centraal op Interzoo 2022

Op de jongste editie van Interzoo, die van 24 tot en met 27 mei 2022 in Neurenberg plaatsvond, konden de fabrikanten en leveranciers uit de petcare-industrie na lange tijd hun innovatiedrang weer tonen aan het internationale publiek. De redactie van Pet & Garden Pro verzamelde op de beursvloer ruim 110 nieuwigheden die we u zeker niet willen onthouden.

Agras Pet Foods
Schesir bracht een nieuwe, complete en evenwichtige lijn op de markt om de groei van kittens tussen 0 en 12 maanden te ondersteunen. Zo is er onder meer een zachte mousse, verrijkt met eiproteïnes, die wordt geleverd in blikken van 85 gram. Daarnaast is er een zachte, romige pasta, vol met proteïnes, mineralen en vitamines. Deze wordt aangeboden in een handige, hersluitbare pouch van 150 gram.

Agras Pet Food

Aquael
Eén van de diverse nieuwkomers op deze stand was het visvoer Artemin. Deze licht verteerbare vlokken bevatten een hoge hoeveelheid Artemia Salina, wat een sterke bron is van hoogwaardige eiwitten, carotenoïden en 20 verschillende aminozuren. Het bevat alle noodzakelijke vitaminen en sporenelementen om de kleur van de vissen te behouden en te optimaliseren.

Aquael

Aquaja
Bij deze specialist van dierenverblijven vernamen we dat hun aquariumstellingen voortaan uitgerust zijn met softclose-scharnieren. Dit zorgt ervoor dat de deuren heel mooi en zachtjes sluiten, waardoor de vissen niet schrikken.

Aquaja

Aquatlantis
In eerste instantie kregen we een prototype te zien van een nieuw achthoekig aquarium te zien. Alle apparatuur kan worden in het bijhorende meubel worden ondergebracht. Verder merkten we de premiumlijn Sublime Pro op. Bij deze aquaria is het aluminium profiel combineerbaar met verschillende soorten hout. Het aanbod omvat 10 formaten en 6 kleuren. Tot slot pakte deze exposant ook uit met enkele nieuwe terrariakits voor onder meer insecten, schildpadden, baardagamen en slangen.

Aquatlantis

Avanti Overseas
De kussens en manden uit de reeks &RESPOND zijn vervaardigd uit duurzame materialen, zoals 100% gerecycleerde PET, orthopedisch schuim en de gepatenteerde Celliant-technologie. Celliant transformeert de lichaamswarmte in full spectrum infraroodenergie, die wordt teruggekaatst naar het lichaam van het huisdier. Dit bevordert de zuurstofcirculatie naar de lichaamscellen, wat zorgt voor o.a. een beter uithoudingsvermogen en sneller herstel bij het dier.

Avanti Overseas

Beaphar
Onder meer het gamma Beaphar Lactol werd in de spotlights geplaatst. Beaphar Lactol Puppymelk en Beaphar Lactol Kittenmelk zijn complete melkvervangende voedingen voor pasgeboren en achtergelaten puppy’s en kittens. Ze hebben een superieur aminozuurgehalte en zijn verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen. Beaphar CatComfort® Excellence is dan weer ideaal om ongewenst gedrag bij katten te vermijden. Het werkt op basis van feromonen en is klaar voor gebruik.

Beaphar

Beddies
Deze divisie van de Ierse bedden- en matrasspecialist Pownall & Hampson bracht een waterproof ligbed uit. Het is in 3 standaardformaten en 4 kleuren verkrijgbaar. De buitenhoes is dankzij de rits makkelijk afneembaar om te wassen. De onderkant is voorzien van een anti-sliplaag.

Beddies

Beeztees
Naast de nieuwe collectie van ‘Designed by Lotte’ ontdekten we dat deze Nederlandse exposant recent een nieuwe categorie aanboorde, namelijk die van de kippen. Zo zijn er diverse leuke accessoires aangeboden, die allemaal vervaardigd zijn uit 100% gerecycleerd plastic. De verschillende referenties kunen in 3 categorieën worden ondergebracht: Eat, Snack en Play & Repeat.

Beeztees

Beobia
Insecten zijn erg duurzaam: hun kweek vraagt heel wat minder land, energie en middelen in vergelijking met andere livestock. Hierop inspelend ontwikkelde deze Britse onderneming The Bug Factory, een ecosysteem waardoor de eigenaars van reptielen, kippen of vogels zelf meelwormen kunnen kweken voor hun huisdieren. Deze komt in augustus op de markt. De kweekpod is vervaardigd uit gerecycleerd plastic.

Beobia

Biogance
Een opvallende nieuwkomer was de lijn vachtverzorging voor honden Spa Cocoon. Deze is volledig vegan en beschikbaar in 3 varianten, namelijk normale huid, gevoelige huid en seniors & sportievelingen. Telkens moeten 4 producten op de vacht en huid worden aangebracht: een voorbereidingslotion, een verzorgingsmassage, een emulsie en een afwerkingsshampoo. Eveneens 100% was de lijn Dermocare voor honden en katten.

Biogance

Blue Tree
Deze nieuwe graanvrije kauwrepen voor honden zijn vervaardigd met onder meer quinoa, boekweit en lactosevrije melkpoeder. Ze zijn licht verteerbaar en worden aangeboden in 3 smaken ‘Walnut Crumble’, ‘Strawberry Milkshake’ en ‘Blueberry Crisp’.

Blue Tree

Casco Pet
Deze specialist in dierenverblijven was naar Interzoo afgezakt om zijn 25-jarig bestaan in de kijker te plaatsen.

Casco Pet

Ceramic Nature
De CN Slimline achtergronden kunnen makkelijk in terraria worden aangebracht. Bovendien hebben ze een naadloze overloop. Deze achtergronden met een dikte van 15 mm zijn verkrijgbaar in 4 formaten en 2 kleuren (Coloradobruin en Oxfordgrijs).

Ceramic Nature

Certech
Deze Super Beno-hondenshampoos zijn gefabriceerd op basis van 99% ingrediënten van natuurlijke origine. Ze zijn vrij van siliconen, PEG en SLES. De productie van deze shampoos brengt geen schade toe aan natuurlijke ecosystemen.

Certech

Champion Petfoods
Acana lanceerde een nieuw gamma graanvrij natvoer voor katten, dat 85% dierlijke ingrediënten bevat. Er is keuze tussen 6 varianten. Bij Orijen vernamen we dan weer dat verpakkingen volledig werden vernieuwd. Verder werd een specifieke droogvoeding voor kittens met 90% dierlijke ingrediënten gepresenteerd. Ook nieuw was de kattenvoeding Orijen Guardian 8 met 8 gezondheidstroeven. Eind dit jaar pakt Orijen uit met vier nieuwe hondensnacks (Regional Red, Puppy, Original en Fit&Trim).

Champion Petfoods

Company of Animals
Om een veilig transport van de hond in de auto te garanderen, introduceerde deze standhouder zijn Carsafe Harness-lijn. Deze omvat twee soorten harnassen, die rechtstreeks aan de autogordel kunnen worden bevestigd, namelijk het Dog Travel Harness en het Crash Tested Harness. Daarnaast kregen we meer uitleg over Puppod, een speeltje dat de hond zo fysiek als mentaal stimuleert. De digitale puzzelpod geeft een geluid af. Wanneer de hond op de pod duwt, heeft de bijhorende camera een beloningssnack vrij. Het product kan via de smartphone worden bestuurd. Tevens werd bij Pet Head-shampoos een speciale Christmas limited edition voorgesteld.

Company of Animals

Coucour Cheese Bone
Centraal op de stand van deze Belgische exposant stond de Himalayan Dog Chew. Deze cheese bone wordt geproduceerd met 99,9% koemelk, maar is toch lactose-arm. Het product is verder volledig natuurlijk, glutenvrij en rijk aan calcium en eiwitten.

Coucour Chees Bone

Croci
Met Domus introduceert deze standhouder een kattenhuis dat een tikkeltje meer biedt dan standaard het geval is. Zo is het uitgerust met interne ledverlichting. Tevens kan de binnentemperatuur aangepast worden (van 15 tot 35 graden Celsius). Bovendien kunnen er ook 5 melodieën worden afgespeeld die ervoor zorgen dat de kat zich ontspant. Ook geschikt voor kleine hondenrassen.

Croci

Curli
De Curli Clasp zorgt ervoor dat de hondeneigenaar de leiband of lijn voortaan met één hand snel en makkelijk aan het harnas kan bevestigen. Verder toonde deze exposant het Magnetic Belka Comfort-harnas dat grote hondenrassen heel wat comfort en veiligheid biedt.

Curli

Delcon
Tijdens Interzoo kon de petprofessional bij dit Belgisch bedrijf een nieuw concept ontdekken. Het betreft een volledig natuurlijke topping voor honden- en kattenvoeding. Het voegt heel veel extra smaak aan voeding toe, waardoor ook ‘moeilijke eters’ overtuigd kunnen worden.

Delcon

Dingonatura
Onder Mhims bracht deze Spaanse onderneming nieuw natvoer voor katten in pouches van 85 gram op de markt. Er is keuze tussen 4 smaken. Daarnaast werden onder de noemer ‘Moments by Dingonatura’ twee functionele snacks voor honden voorgesteld in een verpakking van 150 gram, namelijk Articular (zorgt voor sterke beenderen en gewrichten) en Fit Plus (stimuleert de conditie en vitaliteit).

Dingonatura

Doxx Amsterdam
Doxx is een nieuw merk van luxeuze hondenaccessoires. Alle referenties worden met de hand in Nederland gemaakt uit duurzame materialen. Een blikvanger was onder meer de anti-teekketting.

Doxx Amsterdam

EcoPetBox
Deze biologisch afbreekbare kattenbak, vervaardigd van 100% gerecycleerd papier, is snel en makkelijk te onderhouden. Bovendien is deze kattenbak erg licht en compact. Ze kan met elk type litter worden gevuld. Een EcoPetBox is ongeveer 10 dagen bruikbaar.

EcoPetBox

Edgard & Cooper
De focus lag hier in eerste instantie op de nieuwe junkfree kattenrange. Verder vernamen we dat deze Belgische onderneming het B Corp-duurzaamheidslabel draagt.

Edgard&Cooper

Eh Già
Deze Italiaanse fabrikant van luxueuze hondenaccessoires pakte in een eerste instantie uit met een nieuwe backpack, die toelaat om de hond mee te nemen tijdens wandelingen, uitstapjes en dergelijke. Het model biedt niet alleen veel comfort aan het dier, maar ergonomisch voor het baasje. Tevens werd ook een winterdraagtas voorgesteld, die opvalt door het gebruik van erg zachte materialen. Deze tas is beschikbaar in diverse kleuren.

Eh giá

Farm Food
Deze Nederlandse onderneming plaatste zijn lijn Farm Food HE in de kijker. Deze koudgeperste ‘High Energy’ voeding is geschikt voor elke hond, ongeacht ras, leeftijd of activiteitsniveau. Ze wordt aangeboden in 4 varianten: Classic, Glutenvrij, Schotse zalmolie en Schaap.

Farm Food

Ferplast
Het hondenbed Memor-One is voorzien van een dikke orthopedische matras in memory foam. Verder merken we ook ‘100% Snack’ op: een assortiment plantaardige, natuurlijke hondensnacks die de tandhygiëne stimuleren. De diverse varianten pakken elk een specifieke behoefte aan. Ook kon de bezoeker de referenties van Hydor ontdekken, de Italiaanse specialist in aquaristiek en terraristiek die het vorig jaar overnam.

Ferplast

Ferribiella
Een blikvanger op deze stand was ongetwijfeld de KAMI Collection, die comfort en elegantie combineert. Ze omvat hals- en leibanden, harnassen en poepzakhouders in 7 verschillende patronen die geïnspireerd zijn op de natuur. Daarnaast ontdekten we de lijn Philosophia. Deze omvat verscheidene verzorgingsproducten, die met natuurlijke ingrediënten in Italië worden vervaardigd.

Ferribiella

Flamingo Pet Products
Met duurzaamheid als vertrekpunt werd een nieuwe Washable Training Pad voorgesteld. Deze is leverbaar in 2 kleuren en 5 formaten. Verder werd het aanbod voor honden uitgebreid met een nieuw interactief intelligentiespeelgoed Brain Train, dat de viervoeter echt uitdaagt. Tot slot werden er enkele grote krabpalen in vernieuwende kleuren en uitvoering getoond.

Flamingo Pet Products

flexi Bogdahn International
De rollijn flexi Extreme valt op door zijn enorme robuustheid. Ze wordt in Duitsland vervaardigd en is beschikbaar in de maten XS, S, M en L. De versterkte lijn werd specifiek voor intens gebruik ontwikkeld. Het softgrip handvat is verstelbaar. Tevens beschikt het toestel over een secuur remsysteem. Verder ging de aandacht uit naar de rollijn flexi New Neon, die dankzij de reflecterende zijkanten en de neonlijn/koord zorgt dat het baasje en zijn hond altijd opvallen tijdens de wandeling.

flexi bogdahn international

GA Petfood Partners
Deze private labelproducent van huisdierenvoeding toonde op Interzoo welke mogelijkheden het ook voor jouw zaak in petto heeft.

GA PetFood Partners

Going Kolombo
In eerste instantie vernamen we dat dit Belgische bedrijf nu ook met een salesteam actief is op de Nederlandse markt. Verder werd het assortiment hals- en leibanden de jongste maanden fors uitgebreid. Bovendien onderging het gamma hondenjasjes een grondige make-over. Ruim 95% van de aangeboden referenties zijn nieuw.

Going Kolombo

Good !D
Recent vulde hupple zijn aanbod snacks aan met een kwalitatieve basisvoeding voor honden en stelde dat nu voor aan de internationale markt. Het assortiment, grotendeels monoprotein-based (meat/fish), biedt keuze uit 5 basistypes: puppy, adult, mini-adult (kleine rassen), senior en ‘allergic’. Opvallend bij de 100% recycleerbare verpakking uit mono-PP-materiaal is de handige, hersluitbare schenktuit. Daarnaast werden 12 ‘tasty toppings’ uitgebracht.

Good !D

Grandorf
Deze producent van holistische honden- en kattenvoeding liet de bezoeker kennis maken met zijn ruime assortiment. Binnenkort introduceert het bedrijf de nieuwe referentie Grandorf Natural & Healty Duck & Turkey in jelly. Dit volledig natuurlijk, hypoallergeen natvoer is geschikt voor honden van alle rassen vanaf 1 jaar. Deze innovatie is graanvrij en bevat 90% eenden- en kalkoenvlees.

Grandorf

Grizo
Het nieuwe voedingsmerk voor tuinvogels ‘Garden Heroes’ wekte onder meer dankzij de leuke, kleurrijke verpakking heel wat interesse op. Deze voeding wordt aangeboden in verpakkingen van 5 en 20 kg. Vanaf augustus komen er trouwens mooi displays uit om de verkoop te ondersteunen. Verder stelde de Belgische firma zijn zaadmengelingen voor de export voor.

Grizo

Group Depre
Naast de nieuwe reeks hypoallergene hondenvoeding Arion Care (5 varianten) liet men onder het merk Voskes een lijn blikvoer voor katten met 14 referenties zien. Inspelend op de trend naar duurzaamheid werd ook een reeks complete en evenwichtige kattenvoeding in de vorm van paté in Tetrapak-verpakkingen uitgebracht. Dit zorgt voor heel wat ruimtebesparing tijdens het transport, maar ook in het schap. Tot slot werd bij Deli Nature een relaunch van de verpakking doorgevoerd. Het ganse vogelsegment wordt nu in het blauw aangeboden.

Group Depre

HKP
Dankzij Chronobalance Luckys Eis-Zeit kan de eigenaar makkelijk ijs voor zijn hond(en) bereiden. Het volstaat om de inhoud van het zakje met water te mengen en het mengsel vervolgens in te vriezen. Het product, dat vervaardigd is met natuurlijke ingrediënten, kan ongekoeld op de winkelvloer worden aangeboden. Er is keuze tussen 3 smaken: Cool Carrot, Cool Berry en Cool Apple.

HKP

Holland Animal Care
De Jolly Soccer Ball is een onverwoestbare voetbal waar honden veel plezier zullen aan beleven. Het is gefabriceerd uit het supersterke Jollyflex-materiaal, maar laat de hond toch toe om er in te kunnen bijten. Beschikbaar in diverse kleuren en 2 formaten (15 en 20 cm). Een andere nieuwkomer was Bugbone, een caloriearme, glutenvrije hondensnack bereid op basis van insectenproteïnes.

Holland Animal Care

Hov-Hov Dog Bakery
De premium bio-hondenkoekjes Doggy Bites ondergingen een make-over. Ze worden aangeboden in een nieuwe verpakking. Ook de grootte van de koekjes werd aangepast, net als de receptuur. Deze is nu tarwevrij en bevat meer kruiden.

Hov-Hov Dog Bakery

HS Aqua
Een blikvanger was Plant Dip, een nieuw reinigingsproduct voor waterplanten alvorens ze in het aquarium worden geplaatst. Veel belangstelling was er ook een specifieke range meststoffen voor aquascapers. Tot slot werden ook enkele prototypes met Wabi Kusa voorgesteld: het gaat om glazen globes met plantensubstraat waarop moerasplanten groeien.

HS Aqua

iMarc
Deze exposant liet de bezoeker de mogelijkheden zien van hun graveermachine voor huisdierentags en toonde ook de nieuwste modellen tags die het aanbiedt.

iMarc

Inaba
Om te beantwoorden aan de vraag naar duurzame producten, introduceerde deze standhouder een papieren verpakking. Verder werd ook de nieuwe lijn kattensnacks Churu Skin & Coat voorgesteld. Deze is leverbaar in 4 smaken. Voor de Belgische markt is de volledige hondenrange ook nieuw.

Inaba

Interquell
Happy Cat lanceerde de Crunchy Snacks. Deze beloningssnacks in de vorm van een hartje worden aangeboden in 3 smaken. Happy Dog zette dan weer o.a. Sensible India in de kijker. Deze volledige, vegetarische en tarwevrije hondenvoeding is bereid op basis van kurkuma, kokos, rijst, veenbessen en erwten. Ook het vernieuwde Happy Dog Young-assortiment, met een nieuwe look en nog smakelijkere recepten, trok de aandacht. Tot slot werd onder Goood een Sensitive-variant op basis van duurzame insecten voorgesteld.

Interquell

Johnson Petfoods
Riverwood presenteerde een nieuwe ultrapremium natvoeding voor katten. Er is keuze tussen 14 recepten, gepresenteerd in blikjes van 85 gram. Tonijn vormt steeds het hoofdingrediënt. Daarnaast werden uitgelezen ingrediënten, zoals zalm, barnsteenmakreel, inktvis, garnalen, shirasu (kleine ansjovissen), zeebaars, goudmakreel, zaagbaars en brasem aangewend.

Johnson Petfoods

JR Farm
De PlasticFree Active-Box, vervaardigd uit graskarton, is een grote speelplaats voor knaagdieren. De eigenaar kan zelf beslissen welke Active-Parts aan het dier worden aangeboden. De Active-Box is erg veelzijdig en stimuleert de bewegingsvreugde van de dieren. Verveling bij knaagdieren is met deze innovatie uit den boze.

JR Farm

Juwel Aquarium
De SmartCam zorgt dat de aquariaan steeds en van waar dan ook zijn aquarium in de gaten kan houden. Dit gebeurt via livestreambeelden. De camera heeft een kijkhoek van 120 graden en werkt op high definition-resolutie. Via de geïntegreerde zuignaphouder is het toestel eenvoudig te monteren. De camera kan via Juwel Smart-app eenvoudig worden bestuurd.

Juwel Aquarium

Kerbl
Een absolute eyecatcher was dit innovatief, mobiel kippenhok uit kunststof. Design, dierenwelzijn en ergonomie stonden voorop bij de ontwikkeling van deze nieuwkomer. Het hok is uiterst robuust en duurzaam. Het wordt geleverd met een geïntegreerd legnest, afgeronde zitstok en een handige kippentrap. Dankzij de zijopening kan het hok erg eenvoudig worden gereinigd. De deur met ramen zorgt voor voldoende lichtinval in het hok, waardoor een gezond dag-nachtritme is gegarandeerd. Erg eenvoudige montage.

Kerbl

Kinlys Group
Deze West-Vlaamse onderneming bracht heel wat nieuwigheden voor neerhofdieren mee naar Interzoo. Zo trokken de leuke kippenschommel en de popcorn voor kippen veel aandacht. Verder presenteerde men onder Benelux een eigen kippendeur, die werkt via een timer, sensor of druk op de knop. Voor tuinvogels werd de ‘Hangie Stick’ gelanceerd. Dit toestel maakt het makkelijk om mezenbollen en dergelijke in bomen te hangen. Een opvallend nieuwkomer in het vissensegment was het premiumvoer Aqua-Ki Insect Superfood.

Kinlys Group

Kong
Kong Marathon staat voor kauwsnacks die perfect in de rubberen Kong Classic-speeltjes passen. Ze stimuleren het natuurlijke kauwinstinct van de hond. Deze graanvrije, natuurlijke snacks kunnen eenvoudig in de speeltjes worden geplaatst. Elke verpakking bevat 2 snacks. Er is keuze tussen de smaken: kip en pindakaas.

Kong

Kurgo
Ook deze specialist in outdoormateriaal en items voor veiligheid en comfort van huisdieren in de wagen tekende present op Interzoo. De bezoeker kon er onder meer kennismaken met de bestsellers, zoals de K9-backpack (die toelaat om een hond tot 11 kg te dragen), de comfortabele joggingbelt met springbacklijn en de H20-bottles (mooie drinkflessen met een apart drinkbakje op de bodem, zo kan baasje en hond uit dezelfde fles kunnen drinken).

Kurgo

Laboratoire Francodex
De Dimethicone Pest Control Spray heeft een mechanische werking tegen parasieten en dergelijke. Het product is beschikbaar voor honden/katten en vogels/kleine dieren. Onder Biodene werd een reeks vaste shampoos en conditioners voor honden geïntroduceerd, die een erg beperkte impact op het milieu hebben: zero waste, zero plastic. Aanvullend zijn ook wasbare en hergebruikbare katoenen pads verkrijgbaar uit 100% biokatoen.

Laboratoire Francodex

Laroy Group
Op zijn stand profileerde deze Belgische firma zich als een echt powerhouse voor food en non-food. Daarnaast stelde men het nieuwe gamma Explor Ultimate Fit voor, dat in september op de markt komt. Het harnas sluit perfect aan en verdeelt de last mooi over alle contactpunten. Er zijn ook bijpassende lijnen en halsbanden verkrijgbaar. Het gamma is opgedeeld in 3 segment: Classic, Safety en Fashion. Tot slot vernamen we dat er in juni een nieuw b2b-verkoopplatform online komt.

Laroy Group

Lex & Max
Bij deze Nederlandse standhouder was er alvast veel belangstelling voor de kussens en bedden met luipaardmotief. Ook de lijn die geïnspireerd is op het wereldberoemde ‘Delfts blauw’ oogstte heel wat bijval.

Lex&Max

Lider Pet Food
Deze Turkse producent voor hoogwaardige nat- en droogvoeding voor honden en katten liet de bezoekers kennismaken met zijn ruim assortiment.

Lider Pet Food

M-Pets
De transportboxen ECO Viaggio zijn geproduceerd met 100% gerecycleerd premium plastic voor een duurzaam gebruik. Ze zijn beschikbaar in 6 formaten, zodat er voor alle rassen wat wils is. Een extra veiligheidsitem zorgt dat de box aan de autogordel kan worden vastgemaakt tijdens het transport. Ook het ECO Rattan kattentoilet is volledig uit gerecycleerd plastic vervaardigd. Ook nieuw waren de Herby Catnip speeltjes.

M-Pets

Marschhof
Deze kruidenthees werden ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen. Ze zijn bereid met natuurlijke kruiden, zaden, groenten en fruit. Ze zijn geschikt voor honden, katten, knaagdieren en paarden. Er is keuze tussen diverse varianten.

Marschhof

Martin Sellier
Deze Franse exposant had heel wat nieuwigheden meegebracht naar Interzoo. Zo kregen we nieuwe krabpalen te zien, die met natuurlijke materialen in Vietnam worden geproduceerd. Verder werden ook diverse nieuwe kattenspeeltjes getoond. Ook leuk waren de halsbanden voor katten. Voor honden presenteerde deze firma nieuwe lijnen uit nylon in verloopkleuren. Bij Héry merkten we een nieuwe lijn borstels en kammen.

Martin Sellier

Mealberry
De Litte One Starter Set garandeert dat nieuwe hamstereigenaars een zorgeloos begin kennen. In de set zijn complete voeding en gezonde snacks voor de eerste weken terug te vinden. De verpakking kan trouwens dienst doen als transportbox om de hamster veilig van de dierenspeciaalzaak naar zijn nieuwe thuis over te brengen. Later kan deze dan weer dienst doen als een tijdelijk huisje voor de hamster.

Mealberry

Mervue Laboratories
Diagel is een voedingssupplement voor gebruik bij honden en katten met spijsverteringsstoornissen, zoals diarree of constipatie. Zo helpt het product bij het verzachten van verstopte darminhoud of diarree. Diagel herstelt de elektrolyten- en glucosebalans en ondersteunt tevens het herstel van de waterbalans. Het bindt bindt pathogenen, toxines en dergelijke en verwijdert deze samen met de ontlasting.

Mervue Laboratories

Millamore
Deze Estse onderneming verdeelt bedding en nestmateriaal van espenhout, dat op geraffineerde wijze stofvrij gemaakt is. Met een absorberend vermogen van 200%, een uitstekend ammoniakbindend vermogen dat 3x hoger ligt dan de standaard en een stofgehalte tussen de 0.1-0.7%, scoort deze bedding erg goed als bodembedekker voor knaagdieren, reptielen en vogels. Deze producten worden in ons land verdeeld door PFA-trade.

Millamore

Moderna Products
Op de stand van deze Belgische onderneming onderging de bezoeker een echte digitale experience. Aan de hand van een leuke film werd de petprofessional vanuit Neurenberg meegenomen naar de nieuwe Moderna-site in Izegem. Deze beslaat ruim 28.000 m². In de productieruimte staan momenteel 33 machines, maar dit aantal kan tot 54 worden uitgebreid. Het nieuwe magazijn telt ruim 12.500 palletplaatsen. Het bedrijf kan zelf instaan voor 25% van zijn totale energiebehoefte. Ook in zijn productgamma zet men sterk in op duurzaamheid. Zo wordt single used plastic gerecycleerd tot nieuwe hoogwaardige Moderna-referenties.

Moderna Products

MyFamily
De Techla XS-graveermachine is ideaal voor dierenspeciaalzaken en tuincentra die over een beperkte ruimte beschikken, maar hun cliënteel toch de personalisatie van ID-tags als service willen aanbieden. Het toestel kan vanaf de smartphone of tablet worden bediend. Verder liet deze exposant het gamma Memopet zien. Deze lijnen, halsbanden en harnassen beschikken over geïntegreerde NFC-technologie, die heel wat interessante data over het huisdier in kwestie kan opslaan.

MyFamily

Natural Granen
In de eerste plaats zette HobbyFirst zijn ruim aanbod voor tuinvogels in de kijker. Verder ging de aandacht ook uit naar de lijn hondenvoeding HobbyFirst Canex Daarnaast kon de bezoeker het ruime voedingsaanbod van Kasper Faunafood ontdekken, dat onder meer referenties voor pluimvee, vogels, knaagdieren, konijnen en dergelijke omvat.

Natural Granen

Nobby
In de eerste plaats kregen we het vernieuwde Delight-harnas te zien, dat leverbaar is in 5 kleuren en verscheidene maten. Dit model beschikt nu over een betere pasvorm en is voorzien van velcro. Daarnaast presenteerde men een gloednieuw meubel voor hondensnacks. In laatstgenoemd segment werden bovendien nieuwe referenties gelanceerd. Nog een eyecatcher was een complete verzorgingslijn voor honden en katten, die in Duitsland wordt geproduceerd.

Nobby

Oase
Een blikvanger op ongetwijfeld één van de mooiste standen op de Interzoo-beursvloer was biOrb Earth, een vivarium dat in het oog springt door zijn elegant en minimalistisch design. Alle settings en parameters (vochtigheid, regenval, verlichting, temperatuur en geluid) van deze innovatie worden bestuurd van de gebruiksvriendelijke Oase Control-app. Een andere opvallende innovatie was het plantenterrarium biOrb Air, dat een volume van 30 liter heeft. Tot slot merkten we een aquariumlijn op die zich specifiek op aquascapers richt, namelijk Oase ScaperLine. Er is keuze tussen 2 verschillende kleuren en 3 formaten.

Oase

Oh Charlie
Winston is een luxueus met de hand geweven autobed. De hogere wanden, gevuld met siliconeballetjes, zorgen ervoor dat de hond tijdens de autorit stabiel zit, ook bij bruuske manoeuvres. Het bed kan aan de autogordel en -zetel worden bevestigd, zodat het niet verschuift bij het remmen.

Oh Charlie

Orange Pet Brands
Onder het merk District 70 merkten we onder meer deze stijlvolle manden op, die in ieder interieur passen. Daarnaast was er heel wat interesse in het kattenhuis Bunker, dat uit karton vervaardigd is maar toch over een trendy uitstraling beschikt.

Orange Pet Brands

Park Life Pet Limited
De Bix-range omvat hondensnacks met een toegevoegde waarde. Fris-Bix zijn snacks in de vorm van een frisbee en lenen zich uitstekend om te gooien naar de hond, die ze dan kan vangen. De Love-Bix snacks zijn hartvormig, bevatten geen toegevoegde suikers en zijn ideaal om goed gedrag te belonen. Chill-Bix bevat stervormige snacks, die een kalmerend effect hebben.

Park Life Pet Limited

Pet Concept
Ook deze Belgische onderneming was naar Interzoo afgezakt en presenteerde er onder meer een ruim assortiment honden- en kattenspeelgoed. Ook voor tuindieren wordt een ruim assortiment aangeboden.

Pet Concept

Podium Pet Products
Het merk Be:Loved introduceerde de Be:Sunsafe-balsem die huisdieren beschermt tegen UV-stralen. Bovendien houdt deze innovatie insecten op afstand.

Podium Pet Products

Prodac
Een eerste nieuwigheid was Nutronferro, een meststof op ijzerbasis die zorgt voor een weelderige, gezonde groei van waterplanten. Er is ook een vloeibare variant beschikbaar namelijk Nutronflora. Voorts werd met Tartafood Pellet Adult een nieuwe, complete voeding voor waterschildpadden in pelletvorm gelanceerd.

Prodac

Qchefs
Deze Dental Flakes hebben een antibacteriële werking en bevorderen de tandhygiëne bij honden en katten. Deze vlokken worden door het dier opgelikt, verspreiden zich in de mond en poetsen ondertussen de tanden. Bovendien bestrijden ze een slechte adem. De vlokken zijn graan-, suiker- en lactosevrij.

Qchefs

Radio Systems PetSafe Europe
Dankzij de ScoopFree zelfreinigende kattenbak hoeft de katteneigenaar zijn kattenbak wekenlang niet meer schoon te maken of bij te vullen. De vulling bestaat uit kristalstrooisel dat de geur 5 keer beter controleert dan traditionele klonterende litter door de urine te absorberen en de vaste afvalstoffen uit te drogen.

Radio Systems Petsafe Europe

Renske Natuurlijke Diervoeding
De Renske Variatiebox met verse bereide, graanvrije hondenvoeding in TetraPak-verpakkingen van 185 gram is nu uit. Er zijn 3 verschillende varianten te verkrijgen. Daarnaast lanceerde de firma ook grote TetraPak-verpakkingen van 375 gram. Tot slot toonde het Nederlandse bedrijf in primeur het gamma e-motion. Het betreft energetische, natuurlijke voeding voor honden en katten, waarbij er gewerkt wordt op 3 meridianen en 8 organen. Elk orgaan is gekoppeld aan een kleur, zodat de consument via de verpakking ziet wat de voeding precies ondersteunt.

Renske Natuurlijke Diervoeding

Royal Canin
De focus op deze stand lag op de herlancering van de ‘Start of Life’-producten. Dieren hebben op elke leeftijd specifieke voedingsnoden en de eigenaar staat daar vaak niet bij stil. Met deze relaunch van deze referenties wil het merk nu deze thematiek extra onder de aandacht brengen.

Royal Canin

Rubco
Ook deze Belgische groothandel brak niet op het appel en zette onder andere zijn ruim assortiment voor paarden centraal.

Rubco

Savic
Een eerste nieuwkomer was de nieuwe vogelkooi Mary 50, die dankzij de speciale draadafwerking over een echte retrolook beschikt. Deze kooi, ideaal voor vinken en kanaries, is voorzien van 2 deuren (frontaal en zijkant). Verder introduceerde men met Mira De Luxe Toilet Home een kattentoilet dat een prominente plaats in de huiskamer mag innemen. Deze innovatie heeft dankzij het gebruik van hoogwaardig plastic en de lederlook-afwerking een luxueuze uitstraling.

Savic

Schulze Heimtierbedarf
De lijn Best wet food staat voor graanvrij premiumnatvoer voor volwassen honden. Ze omvat vier smaken (kip-eend, kip-groenten, kalkoen-eend en eend-konijn) die bereid zijn met hoogwaardig vlees, geselecteerde groenten en specifieke oliën. Het voer stimuleert de algemene gezondheid en de vacht van het dier. Leverbaar in blikken van 170 en 400 gram.

Schulze Heimtierbedarf

Scoff Paper
Deze Britse firma pakt ook met wenskaarten voor honden, die ze bovendien zelf kunnen opeten. De kaarten, vervaardigd op basis van aardappelen, spelen in op verschillende momenten, zoals verjaardagen, Kerstmis, Valentijn, Pasen en dergelijke. Ze worden aangeboden in verschillende smaken: spek, rund, kip en pindakaas. Om ze te beschrijven, werd een speciale, eetbare inkt ontwikkeld.

Scoff Paper

Scoopeasy
Dit Israëlisch bedrijf bracht een ecologische alternatief voor de plastic poepzakjes op de markt. Scoopeasy is een slimme poepschep geproduceerd uit gerecycleerd karton. Deze is tevens composteerbaar. Het product won de Innovation Award tijdens de vakbeurs Free From Plastic 2021 in Amsterdam.

Scoopeasy

Seadling
Seadling Pet is een natuurlijk, prebiotisch, gefermenteerd zeewierpoeder dat zorgt voor een gezonde darmflora, sterke immuniteit, gezonde huid en glanzende vacht bij honden en katten. Het kan als ingrediënten in dierenvoeding worden verwerkt of als supplement worden aangewend.

Seadling

sera
sera XS-Feeder is het nieuwe broertje van de premium-voederautomaat sera X-Feeder. De grote voorraadcontainer bevat 150 ml granulaatvoeder. Hierdoor is deze innovatie niet alleen geschikt voor kleiner aquaria, maar ook voor grotere exemplaren en langere afwezigheden. Een schuifje regelt de hoeveelheid in 6 fijne stappen. Het aantal voedertijden kan op één of twee tijdstippen per dag ingesteld worden. In dat laatste geval volgt de tweede dosis altijd 5 uur na de eerste. Ook het digitale leerplatform sera Academy werd voorgesteld.

sera

Sicce
De Syncra SDC-aquariumpompen zijn uitgerust met geïntegreerde, intelligente systemen. De pompen kunnen worden geprogrammeerd volgens de wensen van de gebruiker. Ze worden beheerd en bediend door een gebruiksvriendelijke controller en de nieuwe app Contrall. Een andere opvallende lancering was de binnenfilter Shark Pro.

Sicce

Smoofl
Deze Belgische fabrikant toonde de internationale petprofessionals hun mixen voor hondenijs. Zo werd er onder meer een nieuwe smaak, namelijk mango, gelanceerd.

Smoofl

Stefanplast
De nieuwe lijn ‘Très Chic’ omvat diverse kattenbakken die uitblinken op het vlak van design en comfort. Een eyecatcher binnen deze reeks is het outdoormodel dat zich richt voor katten die vooral buiten leven. Het deksel is zodanig ontworpen dat de regen er mooi afloopt.

Stefanplast

Supreme Petfoods
Onder het motto ‘Food For Life’ zet deze onderneming in op de verschillende lifestages van de knaagdieren. Door voor iedere levensfase een specifieke referentie aan te reiken, wordt nog beter ingespeeld op de behoeftes en het algemeen welzijn van het dier. In die optiek werd nu Science Selective Junior Guinea Pig Food uitgebracht.

Supreme Petfood

Sure Petcare
FelaquaTM Connect, ontworpen in samenwerking met vooraanstaande dierenartsen, stelt katteneigenaren in staat om de waterinname van hun dier bij te houden via de Sure PetcareTM-app. De eigenaar kan rapporten over het drinkgedrag van zijn kat krijgen op dagelijkse, wekelijkse en zelfs maandelijkse basis. Elke kat is geregistreerd op de Felaqua Connect dankzij hun microchip. Bovendien zorgt het toestel dat de kat continu over vers water beschikt. Het luchtdichte reservoir bevordert de versheid van het water.

Sure Petcare

Sustainable Pet Food
Gutsy is een Belgisch merk van hondenvoeding, dat insecten gebruikt als proteïnebron. Verder worden deze referenties vervaardigd met lokale ingrediënten. De verpakkingen worden gemaakt uit monoplastic, waardoor ze volledig recycleerbaar zijn.

Sustainable Pet Food

Symrise Pet Food
Deze onderneming zag het levenslicht midden maart 2022, toen de firma’s Diana Pet Food, ADF, IsoNova en Schaffelaarbos besloten om hun krachten te bundelen voor Tijdens Interzoo stelde Symrise Pet Food het nieuwe merk Nutrios voor, dat hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten levert voor de productie van huisdierenvoeding.

Symrise Pet Food

Tickless
Tickless Home houdt de thuisomgeving vrij van vlooien en teken. Het vormt de ideale aanvulling op de Tickless-toestellen die aan de halsband van het huisdier worden bevestigd. Honden, kinderen en katten hebben geen hinder van het 40MHZ-geluid. Deze innovatie is erg eenvoudig qua gebruik: de eigenaar hoeft het gewoon in het stopcontact te steken.

Tickless

Tolsa
Sanicat Advanced Hygiene is een superabsorberende, stofvrije kattenbakvulling die slechte geuren en urine tot ruim 30 dagen vasthoudt. Deze is verkrijgbaar in verpakkingen van 5 en 10 liter. Verder introduceerde deze standhouder ook Sanicat Corn Cob, een natuurlijke, klonterende litter, die gefabriceerd wordt op basis van plantaardige teeltoverschotten uit de landbouw.

Tolsa

Tomojo
Deze Franse firma biedt onder het merk Tomojo honden- en kattenvoeding, die op insecten gebaseerd is en in samenwerking met dierenartsen werd ontwikkeld. Deze referenties zijn rijk aan hoogwaardige proteïnen, amino- en vetzuren.

Tomojo

Trackimo Inc.
The Curve is een slimme pettracker, die volgens deze exposant de kleinste ter wereld is. Het toestel is geconnecteerd met Bluetooth. Via de SOS-knop wordt de huisdiereigenaar op de hoogte gebracht van de exacte locatie van het apparaat. Het toestel is uitgerust met een herlaadbare batterij die tot 90 uur meegaat. Ook de snelheid en de beweging van het huisdier wordt gemonitord.

Trackimo

Trixie
Op deze stand stonden o.a. de knaagdierenverblijven in de kijker. Zo was er veel belangstelling voor een leuk outdoormodel (1m x 50 cm x 50 cm) in hout en plexi. Het verblijf is erg eenvoudig te reinigen. Er zijn ook bijhorende, modulaire accessoires verkrijgbaar. Voorts merkten we diverse kussens en krabpalen op, die als thema ‘Bohemian Chic’ hadden. Voor eigenaars die graag met hun hond gaan kamperen, ontwikkelde de onderneming nu ook een ganse lijn.

Trixie

Tropical
Dit nieuwe visvoer bevordert de vitaliteit en de kleuren bij siervissen. Deze granulaten zijn rijk aan proteïnes, vitamine E en lecithine.

Tropical

United Petfood
Deze Belgische private labelproducent van honden- en kattenvoeding was eveneens aanwezig op Interzoo. De bezoeker kon er onder andere meer vernemen over de recente acquisitie van de fabriek ‘La Braconne’ van het Franse Neodis Group.

United Petfood

Vadigran
Ruim 3 jaar terug lanceerde deze Belgische onderneming het eigen merk van kussen en manden Fantail. Tijdens Interzoo kan de firma eindelijk deze referenties aan de Duitse markt presenteren. Ondertussen slapen al ruim 100.000 honden op de Fantail-artikelen. Het aanbod werd nu aangevuld met extra hoezen – die bruikbaar wanneer het basisexemplaar wordt gereinigd – en dekens.

Vadigran

Vafo Group
Brit bracht onder de aandacht dat ze sterk bezig met de bescherming van de planeet. Daarom gebruiken ze in hun lijn hondenvoeding Brit Care ecovriendelijke insectenproteïnes, duurzame, lokale grondstoffen, recycleerbare verpakkingen en klimaatneutrale productiemethodes. In de kattenrange van Brit Care lanceerden ze dan weer Brit Insect op basis van een gemakkelijk te verteren insectenproteïne. Dit hypoallergeen recept is tevens graanvrij.

Vafo Group

Velda
Vincia zoekt naar grondstoffen met een natuurlijke werking en hergebruik van restproducten. Zo worden er oplossingen gevonden voor veelvoorkomende vijverproblemen, zoals bodemslib, algvorming en een slechte waterkwaliteit. De Vincia-producten zijn 100% natuurlijk en hebben een minimale milieubelasting.

Velda

Versele-Laga
NutriBird, het all-in-one voedingsconcept voor vogels, kreeg onlangs een make-over. Het premium design vergemakkelijkt de navigatie in het productgamma. De scheurinkeping en het klittenband vergemakkelijken het gebruik en de verpakking garandeert een optimale versheid. Bovendien vallen Orlux Soft Food en Liquids nu onder de vertrouwde vleugels van NutriBird. Daarnaast introduceerde de firma het nieuwe Opti Life Prime-gamma voor honden en de premium kattenvoeding Opti Life Cat.

Versele-Laga

Vobra Special Petfoods
Dit Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige honden- en kattenvoeding onder private label. Dit jaar viert de firma zijn 90-jarig bestaan. De onderneming bouwt op zijn site momenteel een tweede fabriek. Hiermee wil het niet alleen zijn capaciteit uitbreiden, maar tevens beter inspelen op specifieke behoeftes van klanten.

Vobra Special Petfoods

Weenect
Met deze gps-halsbanden kan de eigenaar zijn hond of kat in realtime en zonder afstandsbeperking volgen, waar het zich ook bevindt. De gps-halsbanden zijn gekoppeld aan een mobiele app.

Weenect

Wellness Pet Company
Whimzees pakte uit bij zijn kauwsnacks, die de tandhygiëne bevorderen, uit met een nieuwe vorm. Het product is makkelijk verteerbaar, aangezien ze slechts enkele ingrediënten bevatten. De nieuwe vorm is geïnfuseerd met een natuurlijk kamille-extract.

Wellness Pet Company

Woolly Wolf
Deze nieuwe touwlijn met een lengte van 1,8 meter blinkt uit qua duurzaamheid. Ze is immers geproduceerd op basis van gerecycleerd PET-materiaal. De lijn is uitgerust met een hoogwaardige aluminium karabijnhaak en een twist-lockmechanisme. Verder werden er reflecterende delen aangebracht om de veiligheid te bevorderen.

Woolly Wolf

Ÿnsect
Deze Franse onderneming is wereldwijd marktleider op het vlak van de natuurlijke productie van insectproteïnes. Op de beurs presenteerde het bedrijf onder ander ŸnMeal, een natuurlijke bron van vetten, eiwitten en vezels. Het product wordt verkregen door de verwerking van larven van Tenebrio Molitor, gekweekt op plantaardig voedermateriaal. Het betreft een lichtbruin poeder dat gewoonlijk in een ratio van 5-30 % in voedingsrecepten wordt gebruikt. Verkrijgbaar in zakken van 20 en 500 kg.

ÿnsect

Ziwi Limited
De nieuwe Ziwi Peak Original Series zijn eenvoudige en heerlijke PeakPrey-recepten, die de voornaamste eigenschappen van rauwe vleesvoeding combineert met het gebruiksgemak van droogvoer. Deze recepten zijn vervaardigd met duurzaam verkregen ingrediënten uit Nieuw-Zeeland. Ze bevatten geen graan, aardappelen noch groenten. Ze worden luchtgedroogd om de smaak te bevorderen. Er zijn zowel referenties voor hond als kat. Een andere nieuwkomer was Ziwi Peak Provenance Series, die bestaat uit 5 vlees- en 1 visrecept.

Ziwi Limited

Zolux
Duurzaamheid is hot en daar speelde deze Franse exposant op in met het nieuwe gamma Gulliver. Deze transportboxen zijn voor 90% gerecycleerd plastic vervaardigd en worden in Italië gefabriceerd. Verder stelde men Nutrimeal voor: een lijn voeding voor knaagdieren en vogels, die 100% bereid is met natuurlijke ingrediënten. De recepten beantwoorden steeds aan de nutritionele noden van elke soort. De verpakkingen zijn recycleerbaar.

Zolux

Zoomark International
Ook de organisatie van deze internationale vakbeurs voor de petcare-industrie was naar Neurenberg afgezakt en kwam er haar volgende editie voorstellen. Deze zal van maandag 15 tot en met woensdag 17 mei 2023 in Bologna (Italië) plaatsvinden.

Zoomark International

Zoo Med Laboratories
Electrolyte Soak laat reptielen heilzame voedingstoffen opnemen terwijl ze hydrateren. Dit herstelproduct is ideaal voor gestreste dieren of kort na een transport. Verder is het Environmental Control Center nu beschikbaar. Dit compleet geautomatiseerd systeem regelt verschillende parameters, zoals temperatuur, vochtigheid en licht, in het terrarium regelen. Natuurlijke temperatuurschommelingen of nachtelijke temperatuurdalingen zijn programmeerbaar.

Zoo Med Laboratories
Share