Ga naar de inhoud

Grootste Interzoo ooit inspireert exposanten en bezoekers

Als ’s werelds toonaangevende beurs voor de dierenbenodigdhedenindustrie biedt Interzoo een ongeëvenaard marktpotentieel en wereldwijde markttoegang. De belangrijkste B2B-ontmoetingsplaats voor innovators en beslissingsnemers in de branche vestigde in 2024 een nieuw exposantenrecord en verwelkomde bezoekers uit meer landen dan ooit tevoren. Volgens enquêteresultaten beoordelen exposanten en bezoekers van Interzoo 2024 de belangrijkste B2B-ontmoetingsplaats in de internationale dierenbenodigdhedensector als een groot succes. Tijdens de 38e editie toonde de beurs een buitengewone verscheidenheid aan nieuwe producten, trends en diensten met betrekking tot huisdieren. De grootste Interzoo-editie tot nu toe, met 2.146 exposanten op een oppervlakte van 140.000 m² en ongeveer 37.000 vakbezoekers, bracht van 7 tot 10 mei 2024 de belangrijkste bedrijven en trendsetters in de wereldwijde dierenbenodigdhedensector samen in Neurenberg.

99% van de bezoekers was tevreden tot zeer tevreden over het aanbod van producten en diensten op Interzoo 2024 en 93 procent van de exposanten beoordeelde hun deelname als succesvol tot zeer succesvol. Deze hoge tevredenheidscijfers kunnen voornamelijk worden toegeschreven aan het sterk internationale karakter van ’s werelds toonaangevende vakbeurs en de kwaliteit van de getoonde producten en diensten. Iets meer dan de helft van de ondervraagde bezoekers gaf aan dat productinnovatie hun voornaamste reden vormde om Interzoo 2024 te bezoeken. 96% gaf aan tevreden of zeer tevreden te zijn met het aanbod van innovaties en baanbrekende trends die op de beurs werden gepresenteerd. De Product Showcase bij de ingang Mitte, waar nieuwe en innovatieve producten werden getoond in een speciaal opgezette zone, maakte indruk op de bezoeker: 97% van de respondenten beoordeelde de Showcase als aantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk. Het ondersteunende programma met de Fresh Ideas Stage en Academy Sessions werd ook zeer goed ontvangen door de bezoekers (96% tevredenheid).

Ook exposanten lieten zich tevreden uit in de enquête. Zo waren er hoge scores voor het bereiken van de vooropgestelde doelgroepen, het succesvol aangaan van nieuwe zakelijke relaties en de verwachte vervolgactiviteiten. Meer dan 95% gaf dan ook aan terug deel te nemen aan de volgende editie. Voorts werd ook het grote aanwezigheid van beslissingsnemers sterk gewaardeerd door de exposanten. Uit de bezoekersenquête blijkt dat ongeveer 91% van de Interzoo-bezoekers een managementfunctie met beslissingsbevoegdheid heeft. De QR-codes op de beursstands werden meer dan 10.000 keer gescand met de Interzoo-app om toegang te krijgen tot de digitale exposantenprofielen. Een totaal van meer dan een kwart miljoen views van de profielen in de Interzoo-app laat zien dat de combinatie van digitale en fysieke aanwezigheid op de beurs erg populair was bij de beursdeelnemers.

De wereldwijde aantrekkingskracht van de beurs werd ook weerspiegeld in het sterke aantal internationale exposanten en bezoekers. Zo kwam 85 procent van de exposanten en 74 procent van de bezoekers uit het buitenland. Met 2.146 exposanten uit 68 landen vestigde ’s werelds grootste vakbeurs een nieuw exposantenrecord. Er was vooral een sterke deelnamegroei uit Azië en Oceanië. 98 procent van de ondervraagde bezoekers verklaarde tevreden te zijn met het internationale karakter van de beurs. Ook de bezoekerszijde werden records genoteerd. Zo bezochten professionals uit in totaal van 140 landen de vakbeurs, zelfs uit afgelegen eilanden, zoals Wallis & Futuna, de Pitcairneilanden en Curaçao. De bijzondere positie van Interzoo als ’s werelds belangrijkste platform voor de sector lokte ook talrijke federaties naar het event. Op Interzoo 2024 kwamen vooraanstaande vertegenwoordigers van de International Pet Advisory Council (IPAC), de European Pet Organization (EPO) en Ornamental Fish International (OFI) samen om ideeën uit te wisselen en de toekomst van de sector vorm te geven.

Gezien de hoge tevredenheidscijfers is het niet verwonderlijk dat 96 procent van de bezoekers direct na de beurs aangaf om ook in 2026 naar de vakbeurs af te zakken. 95% van de exposanten weet nu al dat ze in de toekomst weer willen exposeren op Interzoo. De volgende editie vindt trouwens van dinsdag 12 mei tot en met vrijdag 15 mei 2026 plaats in Neurenberg (Duitsland).


Share