Ga naar de inhoud

Tom&Co benoemt nieuwe CEO

Tom&Co, de Belgische toonaangevende omnichannel retailer voor huisdieren, heeft Jean Richard de Latour benoemd tot Chief Executive Officer. Jean neemt zijn rol als CEO op vanaf 2 september 2024 en zal rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur. Voormalig CEO Thierry le Grelle zal een actieve rol als co-Chair vervullen in de Raad van Bestuur, die eerder al werd versterkt met Chairman Jesper Højer, voormalig CEO bij Lidl, en bestuurder Pascal Clouzard, voormalig CEO bij Carrefour France.
“Ik ben zeer verheugd dat Jean ermee heeft ingestemd om de nieuwe CEO van Tom&Co te worden,” stelt Thierry le Grelle. “De Raad van Bestuur en ik zijn al enige tijd bezig met het plannen van een naadloze CEO-opvolging. Dit is het juiste moment om de fakkel over te dragen aan Jean,” vervolgt Thierry le Grelle. “Het was een voorrecht en een plezier om samen met mijn collega’s en partners de afgelopen 8 jaar Tom&Co te laten uitgroeien tot wat het nu is. Ik kijk ernaar uit om met Jean samen te werken als co-Chair van de Raad van Bestuur.”

Jean Richard de Latour was eerder werkzaam bij Carrefour Group binnen het global commercial leadership team en als hoofd van Carrefour Links (data & retail media). Voordien was hij CEO van Carrefour Roemenië en directeur Hypermarket Operations van Carrefour Frankrijk.
“Ik vind het geweldig om deel uit te maken van dit ambitieus project, gedreven door zoveel talent. Ik kan niet wachten om het team te leiden en de open en ondernemende cultuur te versterken die heeft bijgedragen tot het succesverhaal van Tom&Co”, aldus Jean Richard de Latour.

Jesper Højer, Chairman van Tom&Co licht toe: “Terwijl we strategische stappen zetten om onze positie in Europa te verstevigen, erkenden we de noodzaak om een sterke Raad van Bestuur op te richten en een nieuwe CEO aan te stellen die ervaring heeft met multinationale en omnichannel retail en die de volgende fase van groei zal leiden. We zijn verheugd Jean te verwelkomen, die indruk op ons heeft gemaakt met zijn dynamisme en brede groei-visie. Ik wil hierbij ook Thierry bedanken voor zijn uitzonderlijke leiderschap van Tom&Co en kijk uit naar zijn verdere betrokkenheid bij het bedrijf als co-Chair van de Raad van Bestuur.”

Share