Ga naar de inhoud

United Petfood meldt aankoop van productiefaciliteit in Mishawaka (VS)

De Belgische onderneming United Petfood, fabrikant van diervoeding, laat weten dat het productiefaciliteit van Wellness Pet Company in Mishawaka, gelegen in de Amerikaanse staat Indiana, aangekocht heeft Wellness Pet zal de productie verplaatsen naar één van zijn andere sites. Deze aankoop vertegenwoordigt een mijlpaal voor United Petfood, aangezien het de eerste productiefaciliteit van het bedrijf in de Verenigde Staten is. United Petfood is al lang een prominente speler in de diervoedingsindustrie dankzij zijn uitgebreide exportactiviteiten. Deze strategische transactie om lokale productie in de VS op te zetten, betekent voor United Petfood een cruciale stap in het versterken van zijn marktpositie.

“We zijn enthousiast om met de acquisitie van de Mishawaka-faciliteit onze eerste stappen op de Amerikaanse markt te zetten . Deze overname stelt ons in staat om onze Amerikaanse klanten beter te bedienen met lokaal geproduceerde, hoogwaardige diervoeding. We zien enorme groeimogelijkheden en samenwerkingopportuniteiten en zijn enthousiast over het potentieel voor synergieën tussen onze operaties op verschillende continenten”, aldus Elodie Fleury, Vice President Americas bij United Petfood.
“We zijn verheugd dat United Petfood de eigendom van de Mishawaka-faciliteit zal overnemen. Dit zal zorgen voor een soepele overgang voor onze teamleden, die al jaren in de faciliteit werken en deel uitmaken van de Wellie-familie. We zijn trots dat we bijna twee decennia aanwezig waren in Mishawaka”, luidt het dan weer bij Reed Howlett, CEO van Wellness Pet.
Wellness Pet verwierf in 2022 een aanzienlijk grotere faciliteit in Decatur, Arkansas, die goed is uitgerust om de groei van het bedrijf op korte en middellange termijn te ondersteunen.

Share