Skip to content Skip to navigation

De Dutch Pet Conference & Awards, het inspiratie- en netwerkevent voor de dierenbranche, beleefde op 5 november 2019 een druk bezochte en zeer geslaagde derde editie, die begon met een inhoudelijk dagprogramma op diverse congreslocaties in de Efteling.

Eind oktober ging langs de Mulslaan in Steenokkerzeel een nieuwe AVEVE-winkel open, goed voor 2.000 m² winkelplezier (1.750 m² binnen en 250 m² buitenzone).

Het West-Vlaamse Barbecook, een van de grootste spelers op het gebied van barbecues, komt in handen van de groep LivWise uit Deinze. Het Kortrijkse bedrijf Saey Home & Garden had al een tijdje te kampen met een dalende omzet en aanhoudende verliescijfers.

De Nederlandse keten van dierenspeciaalzaken Pets Place kreeg in ons land al voet aan de grond via Bol.com, waar het al een tijdje zijn producten online verkoopt. Binnenkort lanceert Pets Place nu ook een eigen webshop in België.

Op 18 oktober 2019 opende biOrb zijn eerste flagshipstore in de aquariumspeciaalzaak AquastoreXL in het Nederlandse Fijnaart. Het betreft een permanente showroom en winkel, waar het volledige biOrbgamma steeds op stock zal zijn.

In 1982 werkte de Nederlandse diervoedingsdeskundige Ing. Gerrit de Weerd mee aan een onderzoek naar de kwaliteit van de toen beschikbare hondenvoeders.