Skip to content Skip to navigation

BTV

UNIZO en de bij haar aangesloten Belgische Tuincentra Vereniging (BTV)/Association Belge des Jardineries (ABJ) roepen de overheid op om de sluitingsplicht voor haar sector dringend te herbekijken.

Op vrijdag 31 januari 2020 werden in Salons De Waerboom in Groot-Bijgaarden voor de 5e maal de Garden Centre Quality Awards uitgereikt do

Al jarenlang is Luk Nuytten de algemeen secretaris van de Belgische Tuincentra Vereniging of kortweg BTV en zet hij zich in om de beroepsbelangen van de tuinbranche te behartigen. Luk Nuytten had al enige tijd aangegeven dat hij het wat rustiger aan wou doen en van zijn pensioen wou genieten.

De Nederlandstalige afdeling van de Belgische Tuincentra Vereniging profileert zich bijzonder sterk als een ‘duurzame’ sector.

BTV

Hebben de Vlaamse tuincentra écht groene vingers? Hoe zorgen ze voor een groenere voetafdruk? Met de nieuwe groenscan, die de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV) ontwikkelde met de steun van de Vlaamse overheid, kunnen tuincentra nu makkelijker duurzaam ondernemen.

BTV

Deze wordt georganiseerd op dinsdag 14 november om 19.00 uur in het opleidingscentrum SIG, Pachthofstraat 1 in 9308 Gijzegem (Aalst). In eerste instantie staat de  presentatie van het project ‘Het duurzame tuincentrum’ op het programma.

Winnaars 4e Garden Centre Awards

28 tuin- en plantencentra schreven zich in voor de 4e editie van de Garden Centre Awards (21 uit Vlaanderen, 7 uit Wallonië), die op vrijdag 17 februari werden uitgereikt tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van BTV/ABJ.De deelnemers werden ingedeeld in 3 categorieën: Vlaamse tuin- en plan

BTV

BTV viert volgend jaar zijn 20-jarig bestaan. De vereniging laat deze gebeurtenis uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseert daarom op  vrijdag 17 februari 2017 haar 20ste verjaardag in Hangar 43 in Baasrode.

Garden Centre Award

BTV nodigt alle tuin- en groencentra uit om deel te nemen aan de derde editie van de Garden Centre Awards. Inschrijven kan per e-mail (info@tuincentra-vzw.be) tot uiterlijk 1 april 2016. Meer info over een deelname vindt u terug op de website van BTV.

infosessie BTV

Op maandag 16 november houdt BTV vanaf 19.00 uur een infosessie bij ‘Living Tomorrow’ in Vilvoorde.