Skip to content Skip to navigation

Coronavirus

De American Pet Products Association (APPA) kondigde recent aan dat de komende editie van de Global Pet Expo in Orlando (VS) volledig virtueel zal verlopen. Het digitale event wordt van 24 tot en met 26 maart 2021 georganiseerd en moet een brug vormen tussen de live vakbeurzen in 2020 en 2022.

Omdat het organiseren van een fysieke beurs door alle beperkende maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk was, heeft GRS haar Novemberbeurs digitaal vormgegeven. Op woensdagavond 18 november jl.

We bereiden ons voor op het nieuwe normaal en moeten inzien dat 2020 niet alleen achteruitgang met zich mee heeft gebracht. Op digitaal vlak zijn we met zijn allen véél vooruit gegaan, misschien zelfs op deze enkele maanden meer als alle jaren voordien.

Met een mooi aanbod aan exposanten en een mediacampagne die op stapel staat, was de organisatie volledig klaar en enthousiast om van de 35ste jubileumeditie van de vakbeurs DIY, PRO & Garden opnieuw een succes te maken. Praktisch kon het event perfect opgezet worden in een Coronaproof-omgevin

Oorspronkelijk stond deze vakbeurs gepland op 14 en 15 februari 2021, maar de organisatie heeft nu besloten om het event naar 11 en 12 mei 2021 te verplaatsen. De locatie blijft ongewijzigd, namelijk Sandown Park in Surrey.

Op 23 juni 2020 werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat vakbeurzen vanaf 1 september 2020 weer zouden worden toegelaten, mits het strikt naleven van het beursprotocol en het akkoord van de lokale autoriteiten, en voor zover de epidemiologische omstandigheden het toelaten.

In de eerste jaarhelft van 2020 genereerde de Nederlandse tuinbranche recordomzetten. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS op basis van een onderzoek, uitgevoerd door GfK en Tuinbranche Nederland.

Fysiek aanwezig zijn op de Britse vakbeurs voor de tuinsector Glee lukt dit jaar niet: omwille van de Coronapandemie werd het event we immers verplaatst naar september 2021. Maar nu pakt de organisatie op 15 en 16 september 2020 uit met een uniek digitaal evenement, namelijk Glee Gathering.

Lang zag het er naar uit dat spoga+gafa 2020 georganiseerd zouden worden, maar uiteindelijk heeft Koelnmesse toch besloten om de vakbeurs naar 2021 te verschuiven. Op vraag van de branche krijgt het event een nieuw tijdstip, namelijk de eerste helft van het jaar.

Hyve, de organisator van Glee, de belangrijkste vakbeurs voor tuin en outdoorliving, en Pawexpo, de petcarevakbeurs die gelijktijdig plaatsvindt, kondigde enkele wijzigingen aan.

Pagina's