Skip to content Skip to navigation

Coronavirus

Lang zag het er naar uit dat spoga+gafa 2020 georganiseerd zouden worden, maar uiteindelijk heeft Koelnmesse toch besloten om de vakbeurs naar 2021 te verschuiven. Op vraag van de branche krijgt het event een nieuw tijdstip, namelijk de eerste helft van het jaar.

Hyve, de organisator van Glee, de belangrijkste vakbeurs voor tuin en outdoorliving, en Pawexpo, de petcarevakbeurs die gelijktijdig plaatsvindt, kondigde enkele wijzigingen aan.

Ruim 3 maanden voor de start van spoga + gafa gaf KoelnMesse een stand van zaken over de voorbereiding van de vakbeurs in deze aparte tijden. De tuinbouwsector bereidt zich immers voor op de tijd na de Coronacrisis en de hervatting van het bedrijfsleven.

De Thomas More Hogeschool en Comeos, de federatie voor handel en diensten, hebben tussen 30 april en 10 mei (voor de heropening van de non-food) meer dan 3.000 consumenten bevraagd over de impact van Covid-19 op hun aankoopgedrag.

"Vandaag (dinsdag 19 mei 2020, nvdr) zou normaal de opening van Interzoo 2020 hebben plaats gevonden.

Op woensdag 15 april besliste de Nationale Veiligheidsraad dat tuincentra vanaf 18 april hun deuren opnieuw mogen openen.

Om de verspreiding van het Coronacrisis in te dijken, riep de Nationale Veiligheidsraad de handelaars onder meer op om hun klanten zoveel als mogelijk met de kaart te laten betalen.

Prins Petfoods wil zijn partners in de dierenbranche tijdens de coronacrisis helpen via Prins Cares. Zo zal topspreker prof. dr.

Zoals u al eerder op onze website kon lezen, werd er onlangs beslist om de komende editie van Interzoo, die normaal van 19 tot en met 22 mei 2020 in Neurenberg (Duitsland) zou plaatsvinden, uit te stellen naar een latere datum.

UNIZO en de bij haar aangesloten Belgische Tuincentra Vereniging (BTV)/Association Belge des Jardineries (ABJ) roepen de overheid op om de sluitingsplicht voor haar sector dringend te herbekijken.

Pagina's