Skip to content Skip to navigation

dierenvoeding

Dierenvoedingsproducent United Petfood, waarvan het hoofdkantoor in Gent gevestigd is, maakte bekend dat een intentieverklaring heeft ondertekend over de acquisitie van de Nederlandse firma Jonker Petfood uit Waalwijk.

Petfoodfabrikant United Petfood neemt de Nederlandse fabriek van IAMS Europe B.V. in Coevorden over van Spectrum Brands. De site produceert op heden de IAMS- en EUKANUBA-merken en zal dat in de toekomst ook verder blijven doen.

Op 11 maart 2020 kondigde Spectrum Brands aan dat het de firma Omega Sea overneemt en toevoegt aan haar portfolio met merken uit de aquaristiek, namelijk Tetra, Marineland, Instant Ocean en GloFish.

De consolidatietrend op de petcaremarkt blijft zich ook in 2020 verder zetten. Zo meldde United Petfood, internationale producent van honden- en kattenvoeding, op 9 januari de acquisitie van de Italiaanse firma Effeffe Petfood.

Om de onderlinge samenwerking en gemeenschappelijke interesses met de Arnhemse eredivisieclub Vitesse in beeld te brengen, presenteert Prins Petfoods ‘The Battle’.

Cavalor, het Belgische merk van paardenvoeding, mag zich voortaan partner noemen van FEI, de internationale federatie van de paardensport.

Sinds 1 juli 2019 compenseert Jaap Koopman Diervoeding (JKD) de CO2-uitstoot van zijn hele organisatie. Een jaar geleden werden de voorbereidingen getroffen om bij JKD, producent en leverancier van huisdiervoeding, een 100% CO2-neutrale bedrijfsvoering te implementeren.

Value Enhancement Partners (VEP) en partners hebben alle aandelen van de Nederlandse firma De Haan Petfood overgenomen. Deze producent van premium huisdiervoeding in blik is gevestigd bij Nieuwkoop, niet ver van Rotterdam.

Global Feed Survey 2016

Alltech maakte onlangs de resultaten bekend van zijn Global Feed Survey 2016.

Fides Petfood

Group Depre gaat vier miljoen euro investeren in de Oostendse vestiging van Fides Petfood. Deze werd ruim 10 jaar geleden opgestart op de industriezone Plassendale. Sindsdien werd de productie bijna verdriedubbeld. Vandaar ook dat een expansie zich opdringt.

Pagina's