Skip to content Skip to navigation

honden

Op 1 juli 2020 nam Beaphar BV alle activiteiten over van PrimeVal, een kwaliteit merk dat bekend staat voor zijn voedingssupplementen de gewrichten van honden en paarden ondersteunen, zoals PrimeVal Gelatinaat voor honden, PrimeVal Puppy Gelatinaat en PrimeVal Gelatinaat voor paarden.

In 2013 stapte Ani-Zoo naar de universiteit van Gent met de vraag: kan de wetenschap voor de leden van Ani-Zoo een handleiding maken voor het kweken van honden?

Hogeschool Vives campus Roeselare krijgt als eerste hogeschool een erkenning voor de vorming tot honden- en kattenkweker/-handelaar.

Jaarlijks maakt FEDIAF (European Pet Food Federation) zijn statistieken over de Europese petfoodmarkt bekend. Uit de cijfers voor 2018, die onlangs werden vrijgegeven, blijkt dat in de Europese Unie ruim 80 miljoen huishouden op zijn minst 1 huisdier bezitten.

Dog Chef

Onlangs ging het Brusselse bedrijf Dog Chef van start. Hondeneigenaars kunnen er natuurlijke en huisbereide maaltijden bestellen op maat van hun hond. Dog Chef kookt enkel met ingrediënten die ook voor menselijke consumptie bestemd zijn.

Fediaf

Recent werden de Fediaf Nutritional Guidelines Cats and Dogs – dit zijn de Europese voedingsrichtlijnen voor honden katten – herzien.

AdVENTuROS

Slechts 17 procent van de hondenbezitters laat hun hond dagelijks op het strand of in het bos uit. Dit blijkt uit onderzoek van Nestlé Purina Petcare, uitgevoerd onder ruim duizend hondenbezitters.

Vermenselijking van de hond niet te stoppen trend

Trendwatching Agency Futureproved deed de laatste maanden intensief onderzoek naar trends bij honden en stelde een lijst samen met de meest opvallende trends voor de hond en zijn baasje voor 2016.

IQ-test voor honden doorbraak in medisch onderzoek

Een studie die werd gepubliceerd in het vakblad Intelligence, heeft aangetoond dat intelligentie bij honden en bij mensen op dezelfde manier werkt. Tijdens het onderzoek werd nagegaan of een hond die goed presteert in één test het ook goed doet in andere proeven.

Ani-Zoo ondersteunt het fokkerijbesluit van Vlaanderen

Om erfelijke aandoeningen en inteelt in de hondenfokkerij te kunnen voorkomen, is het noodzakelijk om naast het dierenwelzijn ook de fokkerij te reglementeren. Het toepassingsgebied van de fokkerijreglementering werd hiervoor uitgebreid in 2013.