Skip to content Skip to navigation

hondenvoeding

Eind augustus 2020 maakte Champion Petfoods Benelux bekend dat het verder gaat onder een nieuwe benaming, namelijk Finest Petfoods. Daarnaast pakt de onderneming uit met een nieuw logo en een nieuwe uitstraling.

De firma Ecoclavis, producent van vriesverse huisdierenvoeding onder de merken Jolipet, Wolf's Menu en Barf Buffet, mocht recent het label 'Handmade in Belgium' ontvangen van Unizo. De zelfstandigenorganisatie wil met dit label de ambachtelijke ondernemers in de kijker zetten.

Lily's Kitchen, de marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het vlak van natuurlijk premiumdroog- en natvoer voor honden en katte

In november 2019 hevelde het Nederlandse honden- en kattenvoer merk Smølke de productie van haar droogvoerassortiment over naar United Petfood. Smølke verzekert daarmee de continuïteit en kwaliteit van haar toenemende volume en is hiermee klaar voor een volgende fase van significante groei.

In 1982 werkte de Nederlandse diervoedingsdeskundige Ing. Gerrit de Weerd mee aan een onderzoek naar de kwaliteit van de toen beschikbare hondenvoeders.

Om de activiteiten op de Belgische markt verder te ontwikkelen, werd het team van Johnson Petfoods per 1 september 2019 versterkt met de Vlaamse Laura de Saeger.

Groei in verkoop hondenvoeding stokt

Uit cijfers van Euromonitor International blijkt immers dat tussen 2015 en 2017 de omzet van hondenvoeding minder toenam dan voorheen.