Skip to content Skip to navigation

huisdieren

Toen de vorige hond van Madice Behaegel aan kanker overleed, besloot ze op zoek te gaan naar accessoires zonder plastic. Omdat het aanbod in de dierenspeciaalzaak haar niet echt kon bekoren, besloot ze zelf een onderneming uit de grond te stampen. Pino Pets was geboren.

Ani-Zoo, de beroepsvereniging voor ondernemers in de huisdierensector, en UNIZO gaan voortaan nog nauwer samenwerken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de honden kampt met overgewicht of obesitas. Hun baasjes weten soms wel dat hun viervoeter wat kilo’s teveel meesleurt, maar zoeken, vinden of krijgen hiervoor onvoldoende hulp.

De Europese petfoodfederatie FEDIAF heeft Raquel Izquierdo de Santiago aangesteld als nieuwe secretaris-generaal. Raquel volgt Thomas Meyer op, die de organisatie ruim 20 jaar leidde en de petfoodindustrie door de veranderende EU-wetgeving als gevolg van de BSE- en de dioxinecrisis loodste.

Van 15 oktober tot en met 15 december 2020 kunnen eigenaars van huisdieren en dierenartsen de virtuele expo 'Preventieve zorg en welzijn van gezelschapsdieren' bezoeken. Deze expo wil bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de huisdiereigenaar en de dierenarts.

Elk jaar laten Dibevo en de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) een onderzoek uitvoeren naar de huisdierenpopulatie in Nederland.

De Europese petfoodfederatie FEDIAF maakte onlangs zijn jaarlijks overzicht van de huisdierenpopulatie en de Europese huisdierenmarkt bekend. Uit die cijfers blijkt dat er ondertussen 85 miljoen gezinnen zijn die een huisdier bezitten. Dat is ongeveer 38% van het totale aantal huishoudens.

De Europese Unie heeft dit jaar nieuwe regels rond garantie vastgelegd, die tegen midden volgend jaar in Belgische wetgeving moeten worden omgezet.

Jaarlijks maakt FEDIAF (European Pet Food Federation) zijn statistieken over de Europese petfoodmarkt bekend. Uit de cijfers voor 2018, die onlangs werden vrijgegeven, blijkt dat in de Europese Unie ruim 80 miljoen huishouden op zijn minst 1 huisdier bezitten.

Uit de recentste jaarlijkse cijfers van de European Pet Food Federation (FEDIAF) blijkt dat huisdieren nog steeds erg geliefd zijn in Europa. Binnen de Europese Unie bezaten in 2017 ruim 80 miljoen huishoudens op zijn minst 1 huisdier. Katten zijn en blijven het populairste huisdier.

Pagina's