Skip to content Skip to navigation

huisdieren

De Europese petfoodfederatie FEDIAF heeft Raquel Izquierdo de Santiago aangesteld als nieuwe secretaris-generaal. Raquel volgt Thomas Meyer op, die de organisatie ruim 20 jaar leidde en de petfoodindustrie door de veranderende EU-wetgeving als gevolg van de BSE- en de dioxinecrisis loodste.

Van 15 oktober tot en met 15 december 2020 kunnen eigenaars van huisdieren en dierenartsen de virtuele expo 'Preventieve zorg en welzijn van gezelschapsdieren' bezoeken. Deze expo wil bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de huisdiereigenaar en de dierenarts.

Elk jaar laten Dibevo en de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) een onderzoek uitvoeren naar de huisdierenpopulatie in Nederland.

De Europese petfoodfederatie FEDIAF maakte onlangs zijn jaarlijks overzicht van de huisdierenpopulatie en de Europese huisdierenmarkt bekend. Uit die cijfers blijkt dat er ondertussen 85 miljoen gezinnen zijn die een huisdier bezitten. Dat is ongeveer 38% van het totale aantal huishoudens.

De Europese Unie heeft dit jaar nieuwe regels rond garantie vastgelegd, die tegen midden volgend jaar in Belgische wetgeving moeten worden omgezet.

Jaarlijks maakt FEDIAF (European Pet Food Federation) zijn statistieken over de Europese petfoodmarkt bekend. Uit de cijfers voor 2018, die onlangs werden vrijgegeven, blijkt dat in de Europese Unie ruim 80 miljoen huishouden op zijn minst 1 huisdier bezitten.

Uit de recentste jaarlijkse cijfers van de European Pet Food Federation (FEDIAF) blijkt dat huisdieren nog steeds erg geliefd zijn in Europa. Binnen de Europese Unie bezaten in 2017 ruim 80 miljoen huishoudens op zijn minst 1 huisdier. Katten zijn en blijven het populairste huisdier.

Ikea

In oktober brengt de Zweedse meubelgigant Ikea een gloednieuwe collectie accessoires voor huisdieren op de markt. Daarmee willen ze paal en perk stellen aan lelijke krabpalen of benches, die afbreuk doen aan de stijl van het interieur.

Sure Petcare

SureFlap, de specialist in huisdiertechnologie, heeft bekendgemaakt dat de bedrijfsnaam  veranderd wordt in Sure Petcare.

Natuurhulpcentrum Opglabbeek ijvert voor teruggavetaks bij huisdieren

Bij de start van de zomer worden er bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek altijd meer dieren dan anders binnengebracht. Vaak weten ze geen raad met hun huisdieren wanneer ze op reis gaan en daarom brengen ze die naar een opvangcentrum.

Pagina's