Skip to content Skip to navigation

Interzoo

Ruim 11 maanden voor de aanvang van Interzoo meldt organisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) dat er heel wat interesse is voor de komende editie. Momenteel bevestigden reeds 1.600 ondernemingen uit 66 landen hun deelname.

Normaal gezien verzamelde de petcare-industrie zich nu in Neurenberg voor Interzoo 2020. De Coronapandemie gooide echter roet in het eten, waardoor de organisatie besloot de vakbeurs naar juni 2021 te verschuiven.

"Vandaag (dinsdag 19 mei 2020, nvdr) zou normaal de opening van Interzoo 2020 hebben plaats gevonden.

Als gevolg van de COVID-19-pandemie hebben Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH, organisator van Interzoo, en BolognaFiere S.p.A., organisator van Zoomark International, samen besloten om elk hun tweejaarlijks event met 1 jaar uit te stellen.

Zoals u al eerder op onze website kon lezen, werd er onlangs beslist om de komende editie van Interzoo, die normaal van 19 tot en met 22 mei 2020 in Neurenberg (Duitsland) zou plaatsvinden, uit te stellen naar een latere datum.

Door de snelle verspreiding van het Coronavirus in Duitsland en de rest van Europa ziet organisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) zich genoodzaakt om Interzoo 2020 naar een latere datum te verschuiven. Wanneer dit precies zal zijn, is momenteel nog niet duidelijk.

In de wandelgangen van de vakbeurs ANIDO was bij talrijke exposanten heel wat te doen over Interzoo 2020, meer bepaald over de invloed van covid-19 op de komende editie van 's werelds voornaamste vakbeurs voor de petcarebranche. Sommigen vreesden zelfs een annulatie van het event.

In navolging van het succesvolle paviljoen voor jonge Duitse bedrijven uit de petcarebranche wil Interzoo-organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) ook buitenlandse nieuwkomers de kans bieden om hun onderneming voor te stellen.

De stuurgroep van de vakbeurs Interzoo heeft sinds kort een nieuwe voorzitster, namelijk Katharina Engling. Ze volgt Hans-Jochen Büngener op, die na 31 jaar de fakkel doorgaf.

Van 19 tot en met 22 mei 2020 komen de belangrijkste ondernemingen uit de internationale petcare-industrie terug samen in het Duitse Neurenberg voor de vakbeurs Interzoo.

Pagina's