Skip to content Skip to navigation

overname

De Belgische onderneming Louis Delhaize, dat onder andere eigenaar is van de supermarktketen Cora, Louis Delhaize en Match, heeft de Franse dierenspeciaalzaakketen Animalis verkocht.

Clearlake Capital Group bereikte onlangs een akkoord met de vorige eigenaar Berwind Corporation over de overname van WellPet.

Investeringsgroep Group MC uit Hasselt verwerft samen met het management van Oprins Plant de aandelen van de familie Oprins. Oprins Plant is een sierteeltbedrijf uit Rijkevorsel met een sterke positie in niet-woekerende bamboes, bijzondere hortensia’s, en Ilex crenata als alternatief voor buxus.

Het Britse investeringsfonds 3i Group heeft een meerderheidsparticipatie in Engelse petfoodproducent MPM overgenomen van de private equity-onderneming ECI Partners. MPM, met hoofdzetel in Manchester, produceert voornamelijk natuurlijke, premiumvoeding voor honden en katten onder de merken Applaws

De Italiaanse onderneming Agras Pet Foods, die huisdierenvoeding commercialiseert onder de merken Schesir, Stuzzy en Adoc, meldt dat het Cerere Produzione overgenomen heeft.

De Nederlanse groothandel in aquariumvissen Ruinemans Aquarium is sinds kort de nieuwe eigenaar van groothandel Landman Hoevelaken, gespecialiseerd in hondensnacks. Landman Hoevelijken blijft wel als een aparte afdeling binnen de Ruinemans Group functioneren.

De Britse onderneming Armitage Pet Care met hoofdzetel in Nottingham komt in handen van Spectrum Brands.  Armitage behoort tot de voornaamste leveranciers van snacks, speelgoed en seizoensartikelen voor huisdieren in het Verenigd Koninkrijk.

De Koninklijke Barenbrug Groep en Simplot maakten recent bekend dat ze overeenstemming bereikten over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten. De transactie die een leveringsovereenkomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners omvat, is op 2 oktober 2020 afgerond.

De Tsjechische onderneming Vafo Group, één van de voornaamste producenten van premiumvoeding voor huisdieren die onder meer de merken Brit, Carnilove, PrimaCat, PrimaDog en Profine omvat, nam recent de onderneming Carry Petfood over.

De Hongaarse onderneming Partner in Pet Food (PPF), één van de grootste privatelabelproducenten van huisdierenvoeding in Europa, is de nieuwe eigenaar van de Zweedse fabrikant van huisdierenvoeding Doggy, die de bekende merken Bozita, Bozita Robur en Doggy & Mjau in zijn portfolio heeft.

Pagina's