Skip to content Skip to navigation

overname

Midden maart 2020 vond een opvallende consolidatie plaats in de tuinretailbranche. Toen raakte immers bekend dat het tuincentrum Famiflora uit Moeskroen zijn conculega Tropiflora uit Adinkerke (De Panne) voor de helft in handen krijgt. Op die manier wil Famiflora zijn marktpositie versterken.

Op 11 maart 2020 kondigde Spectrum Brands aan dat het de firma Omega Sea overneemt en toevoegt aan haar portfolio met merken uit de aquaristiek, namelijk Tetra, Marineland, Instant Ocean en GloFish.

Op 31 januari 2020 viel Inter-Arbo uit Vlezenbeek in de prijzen tijdens de uitreiking van de 5de Garden Centre Quality Awards.

De consolidatietrend op de petcaremarkt blijft zich ook in 2020 verder zetten. Zo meldde United Petfood, internationale producent van honden- en kattenvoeding, op 9 januari de acquisitie van de Italiaanse firma Effeffe Petfood.

Scholtus Special Products, leverancier van honden- en kattenverzorgingsproducten, laat weten dat het de snackactiviteiten van Teeling Petfood heeft overgenomen.

Value Enhancement Partners (VEP) en partners hebben alle aandelen van de Nederlandse firma De Haan Petfood overgenomen. Deze producent van premium huisdiervoeding in blik is gevestigd bij Nieuwkoop, niet ver van Rotterdam.

Beeztees

Enkele maanden nadat Beeztees de acquisitive van Karlie meldde, begeeft de Nederlanse onderneming zich opnieuw op het overnamepad. Tijdens de Zooevent-beurs in het Duitse Kassel maakte Beeztees immers bekend dat de Chinese onderneming Best Quality Pet Products in hun handen komt.

Scotts Miracle-Gro

Exponent Private Equity LLP heeft op 11 september 2017 haar definitief besluit bekendgemaakt betreffende de overname van de activiteiten van Scotts Miracle-Gro in Europa en Australië.

Bayer

Bayer heeft zijn Amerikaanse conculega Monsanto overgenomen. De Duitse farmagroep deed dit jaar al 2 maal een overnamepoging, maar dat werd telkens afgewezen. Nu verhoogde Bayer zijn bod tot ruim 66 miljard dollar en dat werd wel aanvaard. 

Aquadistri

Op 27 juli 2016 werd Siervisgroothandel en -kwekerij M.B. Ruijsbroek B.V. uit Maassluis (Zuid-Holland) door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Per 11 augustus 2016 heeft Aquadistri BV de voorraad, de inventaris en de goodwill van M.B. Ruijsbroek B.V. overgenomen. Aquadistri B.V.

Pagina's