Skip to content Skip to navigation

overname

De Koninklijke Barenbrug Groep en Simplot maakten recent bekend dat ze overeenstemming bereikten over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten. De transactie die een leveringsovereenkomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners omvat, is op 2 oktober 2020 afgerond.

De Tsjechische onderneming Vafo Group, één van de voornaamste producenten van premiumvoeding voor huisdieren die onder meer de merken Brit, Carnilove, PrimaCat, PrimaDog en Profine omvat, nam recent de onderneming Carry Petfood over.

De Hongaarse onderneming Partner in Pet Food (PPF), één van de grootste privatelabelproducenten van huisdierenvoeding in Europa, is de nieuwe eigenaar van de Zweedse fabrikant van huisdierenvoeding Doggy, die de bekende merken Bozita, Bozita Robur en Doggy & Mjau in zijn portfolio heeft.

Op 1 juli 2020 nam Beaphar BV alle activiteiten over van PrimeVal, een kwaliteit merk dat bekend staat voor zijn voedingssupplementen de gewrichten van honden en paarden ondersteunen, zoals PrimeVal Gelatinaat voor honden, PrimeVal Puppy Gelatinaat en PrimeVal Gelatinaat voor paarden.

Ceva Animal Health, fabrikant van gedragsproducten voor huisdieren onder de merken Adaptil en Feliway, heeft de firma ThunderWorks overgenomen. Deze Amerikaanse onderneming is vooral bekend door het ThunderShirt-gamma: deze kalmerende vesten nemen angst weg bij huisdieren.

Dierenvoedingsproducent United Petfood, waarvan het hoofdkantoor in Gent gevestigd is, maakte bekend dat een intentieverklaring heeft ondertekend over de acquisitie van de Nederlandse firma Jonker Petfood uit Waalwijk.

Petfoodfabrikant United Petfood neemt de Nederlandse fabriek van IAMS Europe B.V. in Coevorden over van Spectrum Brands. De site produceert op heden de IAMS- en EUKANUBA-merken en zal dat in de toekomst ook verder blijven doen.

Midden maart 2020 vond een opvallende consolidatie plaats in de tuinretailbranche. Toen raakte immers bekend dat het tuincentrum Famiflora uit Moeskroen zijn conculega Tropiflora uit Adinkerke (De Panne) voor de helft in handen krijgt. Op die manier wil Famiflora zijn marktpositie versterken.

Op 11 maart 2020 kondigde Spectrum Brands aan dat het de firma Omega Sea overneemt en toevoegt aan haar portfolio met merken uit de aquaristiek, namelijk Tetra, Marineland, Instant Ocean en GloFish.

Op 31 januari 2020 viel Inter-Arbo uit Vlezenbeek in de prijzen tijdens de uitreiking van de 5de Garden Centre Quality Awards.

Pagina's