Skip to content Skip to navigation

pet care

Op de eerste beursdag van ANIDO konden de bezoekers op de stand 'New@ANIDO' stemmen op wat zij de beste innovatie op de beursvloer vonden. Ook dit jaar deden de uitbaters van dierenspeciaalzaken en trimsalons dit opnieuw in groten getale.

De firma BuddyBites, opgericht door de jonge ondernemers Mattijs Brandt en Charlotte Coene, stellen voor iedere hond een ideale voedingsmix voor. Dit gebeurt op basis van fysieke parameters die door het hondenbaasje online worden ingevuld.

PATS Telford, de vakbeurs die zich richt naar de petcarebranche in het Verenigd Koninkrijk, meldt dat ze tijdens haar volgende editie, die op 27 en 28 september 2020 plaatsvindt, een derde hal in gebruik zal nemen.

ANIDO biedt de uitbaters van dierenspeciaalzaken, tuincentra en trimsalons het ideale platform om de nieuwste producten en diensten in de petcarebranche te ontdekken.

De Franse onderneming Agrobiothers, dat huisdierbenodigdheden produceert en verdeelt, heeft sinds kort een nieuwe CEO, namelijk Matthieu Lambeaux, die voorheen onder meer CEO was van fruitconservenproducent St Mament en de diepvriesvoedingsspecialist Findus South Europe.

De consolidatietrend op de petcaremarkt blijft zich ook in 2020 verder zetten. Zo meldde United Petfood, internationale producent van honden- en kattenvoeding, op 9 januari de acquisitie van de Italiaanse firma Effeffe Petfood.

Scholtus Special Products, leverancier van honden- en kattenverzorgingsproducten, laat weten dat het de snackactiviteiten van Teeling Petfood heeft overgenomen.

WelloPet, het succesvolle dierenzorgcentrum dat verschillende diensten aanbiedt en gevestigd is in Merelbeke, opent binnenkort twee nieuwe vestigingen, meer bepaald in Lochristi en in Kortrijk. Deze uitbreiding is mogelijk dankzij een kapitaalsverhoging.

De Nederlandse keten van dierenspeciaalzaken Pets Place kreeg in ons land al voet aan de grond via Bol.com, waar het al een tijdje zijn producten online verkoopt. Binnenkort lanceert Pets Place nu ook een eigen webshop in België.

Pagina's