Skip to content Skip to navigation

tuincentrum

Aveve, het sterke merk van Arvesta en bekend van de gelijknamige winkels en als professioneel merk voor boer en tuinder, kiest voor een nieuw logo.

Maar liefst 28 leidinggevenden en medewerkers van diverse tuincentra uit Nederland en België woonden op 26 oktober de online Denk & Doe dag ‘Ook jij een gezonde kerst!’ van GRS Retail bij. De avond stond geheel in het teken van de handhaving van de corona-maatregelen.

In de eerste jaarhelft van 2020 genereerde de Nederlandse tuinbranche recordomzetten. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS op basis van een onderzoek, uitgevoerd door GfK en Tuinbranche Nederland.

Masschelein BV uit Zwevegem, dat golf-, park- en tuinmachines verkoopt voor particulieren en professionelen, won zopas de Shop Design Award van Professional Media Group in de categorie Home & Garden.

Masschelein BV uit Zwevegem, dat golf-, park- en tuinmachines verkoopt voor particulieren en professionelen, won zopas de Shop Design Award van Professional Media Group in de categorie Home & Garden.

Eind mei 2020 werd door ‘de vijverdokter’ uit Landen de eerste autonome vijverafdeling geplaatst bij dierenspeciaalzaak Haesen in Riemst. Het nieuwe concept vormt een duidelijke meerwaarde en extra omzetgenerator voor veel dierenspeciaalzaken en tuincentra.

Op woensdag 15 april besliste de Nationale Veiligheidsraad dat tuincentra vanaf 18 april hun deuren opnieuw mogen openen.

UNIZO en de bij haar aangesloten Belgische Tuincentra Vereniging (BTV)/Association Belge des Jardineries (ABJ) roepen de overheid op om de sluitingsplicht voor haar sector dringend te herbekijken.

Nu het Coronavirus ons land in een stevige wurggreep vast heeft, zijn het geen eenvoudige tijden voor veel tuincentra en plantencentra.

Winkels die (dieren)voeding verkopen, mogen in deze Coronatijden nog openblijven, maar mochten geen planten en bloemen verkopen. Sinds 24 maart 2020 is dat laatste verbod opgeheven en mogen ze nu weer dergelijke producten aan de man brengen.

Pagina's