Skip to content Skip to navigation

tuinsector

Comeos, de federatie voor de handel en diensten in België, gaf onderzoeksbedrijf Shopperware opdracht om haar inmiddels vijfde tuinstudie uit te voeren. Het onlineonderzoek peilde naar de perceptie van de consument en registreerde de aankoopintentie en het koopgedrag.

Comeos, de federatie van handel en diensten in Belgie, gaf onderzoeksbedrijf Shopperware de opdracht om haar inmiddels vijfde tuinstudie uit te voeren. Dit onlineonderzoek peilde naar perceptie en registreerde de aankoopintentie en  het koopgedrag.

Ruim 3 maanden voor de start van spoga + gafa gaf KoelnMesse een stand van zaken over de voorbereiding van de vakbeurs in deze aparte tijden. De tuinbouwsector bereidt zich immers voor op de tijd na de Coronacrisis en de hervatting van het bedrijfsleven.

Sinds maandag 25 mei 2020 is Marco Croon aangesteld als de nieuwe CEO van de Agaris Group. Agaris ontwikkelt, produceert en commercialiseert hoogwaardige groeimedia zowel voor de professionele als de hobbymarkt, die naar ruim 60 landen wereldwijd worden geëxporteerd.

Midden maart 2020 vond een opvallende consolidatie plaats in de tuinretailbranche. Toen raakte immers bekend dat het tuincentrum Famiflora uit Moeskroen zijn conculega Tropiflora uit Adinkerke (De Panne) voor de helft in handen krijgt. Op die manier wil Famiflora zijn marktpositie versterken.

Kortrijk Xpo, organisator van de vakbeurs DIY, Pro & Garden, lanceerde onlangs de nieuwe datum van de vakbeurs. Opvallend daarbij is dat het event naar het voorjaar verschuift: de nieuwe editie vindt immers plaats op maandag 25 en dinsdag 26 januari 2021.

Van 1 tot en met 3 september 2019 vond in Keulen spoga+gafa 2019 plaats. Meer dan 2.280 exposanten uit 67 landen, waarvan ruim 86 % uit het buitenland kwam,  presenteerden in KölnMesse de nieuwste trends en producten voor het komende tuinseizoen.

Van zondag 29 september tot en met dinsdag 1 oktober kunnen doe-het-zelfzaken, tuincentra, decoratiezaken, bouwmaterialenhandels en ijzerwarenzaken in Kortrijk Xpo terecht voor de 34ste editie van DIY, Pro & Garden.

Het aftellen is begonnen naar spoga+gafa 2018, wereldwijd de nummer 1 van de tuinbeurzen, die van 2 tot en met 4 september 2018 in KölnMesse plaatsvindt. Circa 2.100 exposanten uit 60 landen presenteren het internationale professionele publiek op 230.000 vierkante meter alles uit de tuinwereld.

Glee, de belangrijkste tuinretailbeurs in het Verenigd Koninkrijk die de productgroepen tuin, outdoor leisure en petbenodigdheden in de kijker zet, vindt dit jaar van 10 tot en met 12 september 2018 plaats in het beurscomplex NEC te Birmingham.

Pagina's