Skip to content Skip to navigation

webshop

De Thomas More Hogeschool en Comeos, de federatie voor handel en diensten, hebben tussen 30 april en 10 mei (voor de heropening van de non-food) meer dan 3.000 consumenten bevraagd over de impact van Covid-19 op hun aankoopgedrag.

Heel wat klanten van betaalleverancier CCV zijn zwaar getroffen door de maatregelen om het coronavirus in te dijken. Handelaren die hun handelszaak moeten sluiten maar producten of diensten wel nog online kunnen aanbieden, krijgen van CCV nu een gratis webshop. 

De Nederlandse keten van dierenspeciaalzaken Pets Place kreeg in ons land al voet aan de grond via Bol.com, waar het al een tijdje zijn producten online verkoopt. Binnenkort lanceert Pets Place nu ook een eigen webshop in België.

e-commerce - Pet & Garden Pro Magazine

HR-dienstverlener SD Worx bevroeg ongeveer 500 handelaars in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland over de impact die zij ervaren door de e-commerce. De enquête toonde aan dat 62% van de handelaars over een webshop beschikt, waarbij Nederland duidelijk de koploper is.

E-Commerce Xpo

Op maandag 30 november en dinsdag 1 december 2015 wordt de vakbeurs E-Commerce Xpo in Kortrijk Xpo het contactplatform voor oplossingen in e-commerce. De Belgische e-commercesector groeit snel, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Bancontact-app

Iets meer dan een jaar na de lancering werden al een half miljoen mobiele transacties met de Bancontact-app uitgevoerd. Ter vergelijking, dit zijn al ongeveer 2,5% van het totale aantal ‘online’-betalingen met Bancontact vorig jaar.