Skip to content Skip to navigation

Belgen ontdekken mobiel betalen

Bancontact-app

Iets meer dan een jaar na de lancering werden al een half miljoen mobiele transacties met de Bancontact-app uitgevoerd. Ter vergelijking, dit zijn al ongeveer 2,5% van het totale aantal ‘online’-betalingen met Bancontact vorig jaar. Daarnaast is er een spontane adoptie bij 5-10% van de gebruikers en dit onmiddellijk na de activatie van deze nieuwe vorm van betalen bij de handelaar.

“Hoewel we nog aan het begin van de lancering staan, is het gebruik van de Bancontact-app toch al meteen significant. Bovendien merken we dat gebruikers die de eenvoud van mobiel betalen hebben gesmaakt, het product consequent verder blijven gebruiken”, zegt Bancontact-CEO Kris De Ryck.

De Bancontact-app maakt online en mobiel betalen heel eenvoudig. Gewoon even de QR-code scannen, geheime PIN-code ingeven en klaar. Voortaan heeft men geen kaartlezer of digipass meer nodig voor online aankopen of betalingen. Intussen kan je al bij meer dan 150 handelaars betalen met de Bancontact-app, via hun websites en mobiele apps. Hieronder al heel wat grote namen zoals A.S.Adventure, Bart Smit, Base, Belfius Interactive City, bpost, Decathlon, Doccle, EasyOrder, Galeria Inno, KBC-ClickShop, Kinepolis (behalve in de vestigingen Brussel, Leuven en Antwerpen – deze volgen later dit jaar), Mobile Vikings, Nationale Loterij, Stievie, Telenet, Torfs, Vandenborre, ... De verwachting is dat hun aantal in de komende maanden zal verveelvoudigen.

Ook in de fysieke winkel kan de klant met zijn/haar smartphone betalen. Dat gebeurt door de QR-code op de betaalterminal te scannen met de Bancontact-app en de PIN-code in te geven. De eerste toepassingen van mobiele betalingen met Bancontact in de winkel werden deze lente in een Delhaize-supermarkt gepiloteerd. Deze betaalmogelijkheid zal binnenkort naar de brede markt worden gebracht. Voor het integreren van mobiele betalingen met Bancontact in hun winkel, website of app kunnen handelaars terecht bij hun gebruikelijke leverancier. Elke handelaar die vandaag reeds Bancontact aanvaardt, kan nu zeer eenvoudig ook mobiele betalingen ontvangen.