Skip to content Skip to navigation

BTV lanceert online tool voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

BTV

Hebben de Vlaamse tuincentra écht groene vingers? Hoe zorgen ze voor een groenere voetafdruk? Met de nieuwe groenscan, die de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV) ontwikkelde met de steun van de Vlaamse overheid, kunnen tuincentra nu makkelijker duurzaam ondernemen. Deze gratis onlinetool toont de tuincentra hoe je kan besparen op de energiefactuur, welke bestrijdingsmiddelen wél deugen, hoe je gietwater hergebruikt en klanten wint voor ecologisch tuinieren, een duurzaam personeelsbeleid,.. Met deze laagdrempelige en hapklare scan krijgen de tuincentra zicht op wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) concreet kan betekenen en wat je kan doen om duurzaamheid in alle facetten van de bedrijfsvoering te verbeteren en te integreren.
Op de site www.hetduurzametuincentrum.be kunnen tuincentra hun werking scannen op 15 relevante MVO-thema’s. Aan de hand van 60 stellingen krijg je een spiegel voorgehouden die laat zien hoe jij invulling geeft aan MVO. Zo worden de blinde vlekken en quick-wins in kaart gebracht, die een positieve impuls geven voor het opstellen van concrete acties.
De tuincentra vinden via de tips, goede praktijkvoorbeelden en succesverhalen op de website inspiratie voor een goed MVO-beleid of concrete acties.