Skip to content Skip to navigation

Green evolueert mee met de tuinsector

Green

Van 2 tot en met 4 september 2018 wordt Flanders Expo in Gent alweer omgetoverd tot een waar paradijs voor de groenprofessional. De 13de editie van hét event voor tuinaannemers, tuin- en landschapsarchitecten, overheid, studiebureaus en retailers is uitgegroeid tot een niet te missen driedaagse voor iedereen die van groen zijn vak heeft gemaakt.

Green, voorheen Green Expo, is uniek in België en lokt tweejaarlijks meer dan 10.500 professionele bezoekers. Met de nieuwe look & feel evolueert Green mee met de sector en blijft het de vruchtbare bodem waar groene ideeën volop de kans krijgen om te groeien. 220 bedrijven tonen er hun expertise, kwalitatieve producten, diensten en innovaties. Van levend groen, tuinhout, -machines, stadsmeubilair en speeltuigen, bestrating en beton tot meststoffen, beschermingsproducten, vijvers, zwembaden, fonteinen en professioneel tuingereedschap.

“Net als het groenlandschap evolueert Green mee met de sector”, vertelt Gil De Vis, organisatieverantwoordelijke van Green. “De bezoekers van ons event voor de groenprofessional zijn stuk voor stuk gepassioneerd door alles wat de mensen naar buiten drijft. Tuinaannemers en -architecten hebben een steeds toenemende cruciale groenrol, zowel voor creatieve implementatie, aanleg als onderhoud. Ook de overheid zet sterk in op de aanwezigheid van groen op publieke en semi-private plaatsen. Groen dichtbij huis wordt belangrijker en de appreciatie voor de tuin kent een significante stijging bij de jongere generatie. Een positieve trend die duidelijk blijkt uit de populariteit van ons tweejaarlijkse platform dat de hele sector, over de niches heen, bij elkaar brengt.”

Green is dé broedplaats voor innovatie en duurzaamheid en daarom wordt er dit jaar voor de eerste keer, in samenwerking met Recupel, de Green Idea Award georganiseerd. Bezoekers kunnen stemmen voor 30 duurzame projecten, producten of diensten die het verschil zullen maken voor de toekomst van de groensector. Projecten voor de Green Idea Award by Recupel kunnen ingediend worden via de nieuwe site van Green. Verder wordt voor de tweede keer op rij tijdens Green de 1.2.Tree Award uitgereikt. Met deze award wil Green het mooiste boomproject bekronen en de symbiose tussen tuinaannemers, -architecten en boomkwekers in de kijker zetten. Succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten kunnen enkel ontstaan door een professionele aanpak, zowel bij de conceptfase door de tuinarchitect, als bij de realisatie en uitvoering door de tuinaannemer maar ook door de stielkennis van de boomkwekerij die de leverancier is van unieke bomen. Green wil deze samenwerking met de uitreiking van de wil 1.2.Tree Award nog versterken. Boomkwekerijen, tuinaannemers of tuinarchitecten kunnen zich gratis inschrijven met een project of realisatie waarbij de focus ligt op opvallende integratie van bomen in een privéproject, semi-openbare of publieke plaats. Een juryprijs en publieksprijs worden per categorie tijdens Green uitgereikt. Inschrijven kan via green-expo.be.

Het seminarie Green Cities for a sustainable Europe is een initiatief van AVBS, dé Sierteelt- en Groenfederatie in opdracht van de Europese Commissie. Het seminarie zal plaatsvinden op vier september en handelt over de positieve klimaateffecten van groene ruimtes in stedelijk gebied en moet landschapsarchitecten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema d.m.v. 4 inspirerende lezingen. De voormiddag zal bestaan uit een mengeling van projectgerichte lezingen tot uiteenzettingen binnen een meer beleidsmatige aanpak. Op het programma staan twee Vlaamse landschapsarchitecten, een Nederlandse onderzoeker van de Universiteit van Wageningen en de Zweedse Tree Officer van de stad Stockholm. Nieuw op Green zijn de ‘Green Speakers’: sprekers op de beursvloer met inspirerende, korte lezingen. Deze educatieve presentaties, gericht op de tuinaannemer, kunnen bezoekers in de wandelgangen meepikken.

Mercedes zal als main partner tijdens Green de X-klasse aan de groenprofessional voorstellen. Deze premium pick-uptruck is niet alleen te bezichtigen tijdens het event maar kan ook naar hartenlust worden uitgetest in de X-klasse testzone. Kortom kom en beleef Green 2018 van 2 tot en met 4 september.

Green

Wat: Het event voor de groenprofessional.
Wanneer: Van 2 t.e.m. september 2018.
Locatie: Flanders Expo in Gent.
Meer info: www.green-expo.be