Skip to content Skip to navigation

Groep AVEVE heet voortaan Arvesta

Meer dan 100 jaar nadat Groep AVEVE werd opgericht, is vandaag weer een mijlpaal aangebroken. Nadat Eric Lauwers in 2016 het roer overnam en samen met zijn team een groeitraject inzette, is het vandaag tijd voor een nieuwe overkoepelende naam, Arvesta, experts in the field. “Deze naamsverandering is een logische stap in onze evolutie. Met Arvesta kiezen we voor een nieuwe overkoepelende naam voor onze 1900 experts en 40 sterke merken, waarvan AVEVE alsook de vertrouwde AVEVE-winkels deel uitmaken en die ook zo blijven heten,” aldus Eric Lauwers, CEO van Arvesta.
Arvesta is een naam die drie boodschappen in zich draagt. Arvus, de Latijnse naam voor ploeg. Harvest, dat verwijst naar oogst. En invest, dat duidt op investeren in mensen, merken en innovatie. De nieuwe overkoepelende naam Arvesta geldt als een kwaliteitslabel voor de meer dan 40 merken en als sterke werkgever met 1900 experts. Arvesta is de grootste full-servicepartner van de Belgische boer en tuinder met expertise in dierenvoeding, land- en tuinbouw, machines, bloem én de grootste winkelketen voor tuin- dier- en bakplezier.
"Arvesta heeft altijd als ambitie gehad om de boer en tuinder een totale service te bieden. En de consument te laten genieten van deze agrarische expertise. Om dat in de toekomst zelfs nog beter te doen, wil het de expertise van haar 1900 medewerkers, 200 franchisenemers en 40 sterke lokale merken nog meer verenigen in een expertisecentrum en de slagkracht van de eengemaakte groep ten volle benutten. Op die manier kan Arvesta de boer en tuinder nog betere oplossingen aanbieden en hun rendement verhogen. Want samen groeien met onze boeren, daar gaan we voor. Bovendien willen we ook internationaal groeien en Arvesta wereldwijd op de kaart zetten. “We zijn vandaag met onze innovatieve oplossingen zoals het mobiele gotensysteem van Hortiplan en onze voederadditieven van AVEVE Biochem al actief tot in Canada, Amerika en het Midden-Oosten en willen verder internationaliseren.”

Arvesta is van plan om van 2018 tot en met 2020 meer dan 100 miljoen euro te investeren in een overkoepelende IT-infrastructuur, het moderniseren van haar productiesites en het ontwikkelen van landbouwinnovaties. Drones, mobiele applicaties, satellietbeelden… vinden steeds meer ingang bij de boer en tuinder en Arvesta wil hierin een voorloper zijn. “Innovatie staat hoog op de agenda bij Arvesta. Samen met onze 200 ingenieurs en andere medewerkers willen we een pionier zijn in smartfarming en werken we vandaag aan verschillende oplossingen waar we onze boeren en tuinders mee ondersteunen."