Skip to content Skip to navigation

Overname activiteiten van Scotts Miracle-Gro in Europa en Australië afgerond

Scotts Miracle-Gro

Exponent Private Equity LLP heeft op 11 september 2017 haar definitief besluit bekendgemaakt betreffende de overname van de activiteiten van Scotts Miracle-Gro in Europa en Australië.
De acquisitie van de internationale activiteiten van de wereldleider op het vlak van tuinverzorgings-producten geldt voor alle handelsactiviteiten van ScottsMiracle-Gro in Australië, Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. De productie en distributie van de merken en de producten van ScottsMiracle-Gro blijft in Europa en Australië. Het gaat om volgende Europese merken: Fertiligène®, KB®, Naturen®, Roundup®, Substral®, Osmocote®, Weedol®, Pathclear®, EverGreen®, Levington® en Miracle-Gro®. De Australische merken zijn: Scotts®, Osmocote®, Naturen®, Roundup®, Home Defense® en Pure Organics®.
 
Exponent heeft voor zijn internationale activiteiten een directieteam samengesteld, dat gebaseerd zal zijn in de Engelse vestiging in Frimley (Surrey). Het directiehoofd van de internationale groep is Karl Kahofer  (CEO). Hij zal worden ondersteund door Ted Linehan (Chief Commercial Officer) en Martin Lofnes (Chief Finance Officer). Hun expertise inzake consumptiegoederen zal Karl en zijn team goed van pas komen.    
 
Guillaume Roth, General Manager Western Europe: «We zijn blij met de overname door Exponent en zien de toekomst van onze business met onze nieuwe aandeelhouder en ons directieteam enthousiast tegemoet. We kijken erg uit naar de positieve impact van sterke investeringen op onze merken. Hierbij zal vooral geïnvesteerd worden in media en innovatie. Ondertussen concentreren we ons op de voorbereiding van het komende seizoen en op het behoud van een kwalitatieve dienstverlening voor onze klanten en consumenten. Bij de omschakeling verandert er eigenlijk weinig: onze contactpersonen en merken blijven ongewijzigd. Ook blijven we werken onder de naam Scotts.»
 
Exponent is een ervaren en succesvol investeerder, gespecialiseerd in consumptiegoederen met een hoog groeipotentieel. Deze overname is de eerste investering van Exponent in de tuinbouwmarkt. Simon Davidson, partner bij Exponent, over de overname: «We hebben hier te maken met leidende merken in de markt van tuinverzorgingproducten, bemind door consumenten over de hele wereld. Wij kijken er erg naar uit om samen te werken met ScottsMiracle-Gro, om verder te blijven investeren in publiciteit en innovatie zodat deze merken verder kunnen groeien en om het maximale uit deze activiteiten te halen.»