Skip to content Skip to navigation

Programma Dibevo University bekend

Dibevo Universit

Vakbekwaam, klantgericht en toekomstproof, dat zijn de inhoudelijke ingrediënten van Dibevo University, een tweedaags kennis- en product-event voor iedereen die professioneel werkzaam is in de huisdierenbranche en – heel belangrijk – daar over 5 jaar nog steeds werkzaam in wil zijn. Dibevo University, dat plaatsvindt op 7 en 8 oktober 2018 in het Hart van Holland in Nijkerk, geeft bezoekers een flinke duw in de rug met inspiratie, verrassende inzichten, nieuwe energie, slimme tips en een visie op de toekomst van de branche. Geen theoretisch gedoe, maar praktijkgerichte dagen met veel humor en gezelligheid. Het event is opgebouwd rondom een collegezaal met drie topsprekers, een productcampus en een bibliotheek/kennisplein waar bezoekers onder andere kunnen controleren of ze zonder bijscholing examen kunnen doen voor het verplichte vakbekwaamheidsdiploma.

Verdeeld over de dag gaan topsprekers Jos Burgers, Ad van Beek en Ruud Veltenaar aan de slag met de leefwereld van de huisdierenspecialist. Ondernemerschap, klantenbinding, klantcontact, trends, een blik op de toekomst: het komt allemaal aan bod.

Topspreker 1: Jos Burgers

Het motto van Jos Burgers is: ‘Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug’. Jos Burgers kent onze branche heel goed: hij schreef er twee boeken over (Hondenbrokken en De Wet van Snuf) en was ooit spreker op twee ledenvergaderingen van Dibevo waarbij het publiek laaiend enthousiast was. Burgers’ humor is zeer aanstekelijk, maar ondertussen zet hij je wel aan het denken over je bedrijfsvoering.

Topspreker 2: Ad Van Beek

Heeft de winkel nog toekomst? Natuurlijk, vindt retaildeskundige Ad van Beek. Als je maar contact durft te maken met je klant. Écht contact. Van Beek is geen onbekende in de Dibevo-branche. Hij verzorgde al eerder een zeer succesvolle training tijdens de Dibevo-Vakbeurs waar hij eye-opener na eye-opener presenteerde. Als voorbereiding van zijn lezing tijdens Dibevo University gaat Van Beek een aantal dierenspeciaalzaken en dierenpensions als mystery-guest (laten) bezoeken.

Topspreker 3: Ruud Veltenaar

Met een gemiddelde score van 9,1 voor inhoud en performance en bijna 250 lezingen per jaar, behoort Ruud Veltenaar tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers in Nederland. Als internationaal trendwatcher en friskijker biedt Veltenaar een inkijk op de toekomst en de volgende fase in onze beschaving. Wat zijn de gevolgen van alle trends voor welvaart en (dieren)welzijn? Wat betekent dit voor ons werk en leven? Hoe ziet de wereld er uit in 2025? En wat voor soort ondernemerschap hebben we dan nodig?

De productcampus is een slimme selectie van producten die inhaakt op de nieuwe inzichten die bezoekers tijdens de colleges opdoen. Wat is ervoor nodig om een product te laten slagen in de winkel? Hoe presenteer je die producten op een onderscheidende manier en wat kun je je klant vertellen over de inhoud of werking? Welke sfeer past goed bij het product en is er een manier om het overtuigend te demonstreren aan huisdierbezitters? Zit er een verhaal achter een product dat als je als verkoopargument kan gebruiken? Op de productcampus is plaats voor circa 50 toonaangevende leveranciers uit de branche die hun afnemers naar een hoger plan willen tillen en de samenwerking willen intensiveren. Uiteraard is daarbij volop gelegenheid voor productverkoop. Inschrijven voor de productcampus is nog steeds mogelijk. Kijk op dibevouniversity.nl voor meer informatie over de mogelijkheden, tarieven en de insteek van het evenement. Zoals altijd geldt ook nu: wie het eerst komt, het eerst maalt. Voorkom teleurstellingen en boek tijdig. De ruimte is beperkt!

Op 1 juli 2020 moeten álle ondernemers die bedrijfsmatig huisdieren verkopen, afleveren, opvangen of fokken, kunnen aantonen dat ze vakbekwaam zijn. In samenwerking met onderwijspartners Aeres, Helicon en Huisdier Kennis Instituut kunnen bezoekers in de bibliotheek van Dibevo University controleren of ze zonder bijscholing examen kunnen doen voor het verplichte vakbekwaamheidsdiploma. De bibliotheek van Dibevo University is ingericht als Kennisplein met boeken, brancheinfo, lange leestafels, lekkere zitbanken en de catering voor koffie en thee binnen handbereik. Dit alles uiteraard in University-stijl. Een ideale plek om bij te praten met collega’s of gewoon even uit te rusten.

Nooit eerder was het collegegeld zo spotgoedkoop! Voor Dibevo-leden zijn de eerste twee toegangskaarten gratis. Extra toegangskaarten voor leden kosten 15 euro (incl. btw). Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs 35 euro aan de deur en 25 euro bij voorregistratie. De kaartverkoop start deze zomer. Dibevo ontvangt iedere bezoeker met koffie/thee en een lekkernij. Tijdens het laatste uur van de dag serveren we voor elke bezoeker een gratis hapje en drankje. Een prima reden dus om wat langer te blijven (na)praten op de productcampus.