Skip to content Skip to navigation

Schaaf uw kennis bij tijdens Dibevo University

Productpresentaties, lezingen en een vakbekwaamheidstest, dat zijn de inhoudelijke ingrediënten van Dibevo University, een fonkelnieuw evenement voor iedereen die professioneel werkzaam is in de huisdierenbranche dat wordt georganiseerd op zondag 7 en maandag 8 oktober in Hart van Holland te Nijkerk (Nederland). Hier doen bezoekers kennis op, scoren ze mooie beursaanbiedingen, kunnen ze bijpraten met collega's en beleven zij samen met hun team vooral een heel leuke en inspirerende dag. Bovendien is het eten en drinken helemaal gratis. Ondernemers die lid zijn van Dibevo ontvangen maar liefst 6 gratis toegangskaarten.

Dibevo University bestaat uit een beursdeel met productpresentaties en een kennisdeel met lezingen en een vakbekwaamheidstest. Vanaf 9 uur is iedereen welkom en kunnen bezoekers de hele dag bij de cateringpunten terecht voor gratis eten en drinken. Tussen 9 en 18 uur kunnen bezoekers de gehele dag terecht op de beursvloer, om zich te laten inspireren en natuurlijk om tegen de beste condities zaken te doen. Om 10 uur begint de eerste van drie boeiende presentaties, vol eyeopeners op het gebied van klantenbinding, klantcontact en trends. De twee andere topsprekers beginnen om 13 en om 16 uur. Tijdens de drie presentaties blijven de deuren open, dus bezoekers kunnen komen en gaan wanneer ze willen. De hele dag door kunnen bezoekers hun vakbekwaamheid laten testen. Zo weten zij binnen een halfuur of ze klaar zijn voor het verplichte vakbekwaamheidsexamen. Deze test ter waarde van 25 euro kost op Dibevo University helemaal niets! Vanaf 12 uur wordt de beursvloer extra gezellig met live muziek (met bescheiden geluidssterkte). Dibevo-leden hebben gratis toegang voor 6 personen: ideaal om met het hele team alles te volgen.Om 16.30 begint het Happy Hour. Vanaf dan zijn er ook alcoholische drankjes verkrijgbaar en kunnen bezoekers en exposanten gezellig bij- en napraten.

Het mooie van Dibevo University is dat bezoekers zelf hun ideale programma kunnen samenstellen. Zo kan de ondernemer of bedrijfsleider een mooie deal sluiten, wonen de medewerkers intussen een presentatie over klantcontact bij, en pikt de ondernemer daar nog net het laatste stukje van mee.

Op de beursvloer van Dibevo University exposeren toonaangevende leveranciers hun beste producten. De exposanten hebben nu al aangegeven dat bezoekers mooie aanbiedingen kunnen verwachten die uitsluitend geldig zijn op Dibevo University. Daarbij kunnen exposanten alles vertellen over wat ervoor nodig is om hun producten te laten slagen in de winkel. En die antwoorden kunnen weleens veel minder vanzelfsprekend zijn dan menigeen denkt.

Het kennisdeel van Dibevo University bestaat uit lezingen waar huisdierenspecialisten écht wat van opsteken, en waar ze een gratis kennistest kunnen uitvoeren. Met die kennistest kunnen ondernemers, bedrijfsleiders en medewerkers controleren of ze zonder bijscholing klaar zijn voor het examen van het verplichte vakbekwaamheidsdiploma. Ook voor huisdierenspecialsiten die al een diploma in hun bezit hebben, is de kennistest een mooie check-up of ze nog weten wat ze zouden moeten weten! Normaal gesproken kost een kennistest 25 euro per diergroep, maar op Dibevo University is hij gratis. De kennistest wordt uitgevoerd in samenwerking met de Dibevo-onderwijspartners Aeres Training Centre Barneveld en Huisdier Kennis Instituut.

Verdeeld over de dag geven topsprekers Jos Burgers, Ad van Beek en Ruud Veltenaar lezingen waarvan de organisatie overtuigd is dat ze nog lang in ieders hoofd blijven hangen. Ondernemerschap, klantenbinding, klantcontact, trends, een blik op de toekomst: het komt allemaal aan bod.

Topspreker 1: Jos Burgers
Het motto van Jos Burgers is: ‘Alles wat je geeft, krijg je (ooit) terug’. Jos Burgers kent onze branche heel goed: hij schreef er twee boeken over (Hondenbrokken en De Wet van Snuf) en was ooit spreker op twee ledenvergaderingen van Dibevo waarbij het publiek laaiend enthousiast was. Burgers’ humor is zeer aanstekelijk, maar ondertussen zet hij je wel aan het denken over je bedrijfsvoering.

Topspreker 2: Ad Van Beek
Klantexpert Ad van Beek is geen onbekende in de Dibevo-branche. Hij verzorgde al eerder een zeer succesvolle training tijdens de Dibevo-Vakbeurs waar hij eye-opener na eye-opener presenteerde. In de maanden juli en augustus bezocht Van Beek (incognito!) verschillende Dibevo-dierenspeciaalzaken en dierenpensions ter inspiratie van zijn lezing op Dibevo University.

Topspreker 3: Ruud Veltenaar
Met een gemiddelde score van 9,1 voor inhoud en performance en bijna 300 lezingen per jaar, behoort trendwatcher Ruud Veltenaar tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers in Nederland. Veltenaar biedt bezoekers een inkijk op de toekomst. Wat zijn de gevolgen van alle trends voor welvaart en (dieren)welzijn? Wat betekent dit voor ons werk en leven? Hoe ziet de wereld er uit in 2025? En wat voor soort ondernemerschap hebben we dan nodig?

Elke University-dag verloot Dibevo een grote prijs onder de bezoekers. Een elektrische fiets, een vakantie, wie zal het zeggen? Vlak na Dibevo University worden de winnaars bekendgemaakt. Reken maar dat deze personen dubbel Happy op hun bezoek terugkijken!
Wat is een universiteit zonder bibliotheek? Niets toch? Daarom is een deel van Dibevo University ingericht als bibliotheek met boeken, brancheinfo, lange leestafels, lekkere zitbanken en de catering voor koffie en thee binnen handbereik. Dit alles uiteraard in University-stijl. Een ideale plek om bij te praten met collega’s of gewoon even uit te rusten.