Skip to content Skip to navigation

spoga+gafa 2015 bevestigt overtuigend zijn internationaal karakter

spoga+gafa 2015

Op 1 september ll. kon spoga+gafa een punt zetten achter drie succesvolle beursdagen. Zo’n 37.000 bezoekers uit 108 landen ontdekten tal van nieuwe producten op deze internationale tuinvakbeurs. Met een aandeel van 60 % buitenlandse bezoekers en 83 % buitenlandse exposanten doet spoga+gafa 2015 zijn faam als grootste internationale tuinvakbeurs alle eer aan. Niet alleen deze uitstekende cijfers, maar ook het hoge niveau van zowel exposanten als bezoekers staven dit feit. Terwijl het aantal binnenlandse bezoekers licht terugliep, werd de grootste groei aan Europese bezoekers vooral genoteerd vanuit Frankrijk, Zwitserland en Turkije.

Op spoga+gafa 2015 was de hele tuinwereld present op 225.000 vierkante meter oppervlakte. De nieuwe indeling van de tentoonstellingsruimte, van vijf naar vier segmenten, werd positief onthaald zowel bij de bezoekers als bij de exposanten. Kortere routes en een gedeeltelijke herindeling van gerelateerde productgroepen zorgden voor veel trafiek in de hallen. Ook het goed gevulde randprogramma viel in de smaak. The Garden Café bood de perfecte setting voor zowel informatieve als recreatieve activiteiten en in the Grill Park konden voordrachten en demo’s rond de thema’s grill en bbq op heel wat bijval rekenen.

Ook de Tag des Gartens, die voor het eerst gehouden werd op 29 en 30 augustus 2015, bleek een schot in de roos.  Onder een stralend zonnetje konden 15.000 bezoekers een fantastisch tuinevent meemaken in Hall 8, the Grill Park en het Rheinpark. Deze Tag des Gartens bood aan consumenten en vakbezoekers niet alleen informatie over de tuinmarkt, tuintips, tuininspiratie en tuinplezier, maar ook een hoog gehalte aan entertainment.

Uit de exposanten- en bezoekersenquêtes blijkt dat bijna 73% van de geïnterviewde bezoekers tevreden of zeer tevreden waren over de beurs in zijn geheel. Bijna 90% zou bovendien zijn zakenrelaties aanraden om spoga+gafa te bezoeken. Wat betreft het marktoverzicht en het leggen van nieuwe zakencontacten steeg de tevredenheidsgraad op deze editie van spoga+gafa ook lichtjes van 46% vorig jaar tot 52% nu. Uit de enquêtes bleek duidelijk dat de kwaliteit van de bezoekers zeker bijgedragen heeft tot een goed gevoel over de beurs: 71% van de geïnterviewde bezoekers heeft een vinger in de pap bij de besluitvorming inzake aankopen en 41% heeft zelfs een doorslaggevende rol daarin. 90% van de exposanten zou trouwens andere bedrijven aanraden om deel te nemen aan spoga+gafa.

De volgende editie van spoga+gafa zal plaatsvinden op 4 tot 6 september 2016.