Skip to content Skip to navigation

spoga+gafa 2016 gaat nog meer internationaal

spoga+gafa 2016

Van  4 tot 6 September zal de grootste internationale tuinvakbeurs, spoga+gafa, opnieuw het tuinthema in al zijn facetten tonen.  Over de drie dagen zullen ongeveer 2.000 exposanten uit 60 landen hun nieuwe producten en innovaties voor het volgende buitenseizoen aan het vakpubliek voorstellen.

“Met een verwacht aandeel van 75% buitenlandse exposanten, bereiken we opnieuw een zeer hoog niveau. De grote belangstelling vanuit het buitenland toont aan dat spoga+gafa ook internationaal het grootste platform is voor de nieuwste producten uit de tuinsector” zegt Katharina C. Hamma, Chief Operating Officer bij Koelnmesse. Met de toevoeging dit jaar van Hall 4 zal de totale beursoppervlakte dit jaar in totaal 225.000 m² bedragen. De Tag des Gartens zal na zijn succesvolle première vorig jaar dit jaar opnieuw van de partij zijn. De tuinexpo voor iedereen zal op 3 en 4 september plaatsgrijpen in Hall 8 en het naastgelegen Rheinpark.

Negen hallen boordevol tuin: met zijn vier segmenten garden living, garden creation & care, garden bbq en garden unique, beslaat spoga+gafa 2016 de volledige beursboulevard van Noord tot Zuid.

De ganse tuinwereld is present op spoga+gafa 2016: garden living, met onder meer tuinmeubilair en -uitrusting, decoratie, sport en spel, kamperen en vrijetijd, vormt traditioneel het grootste productsegment. Tuinmeubels en het groeiende productsegment decoratie vormen de twee grootste productgroepen binnen dit segment. garden living is gesitueerd in Hallen 1 tot 4, 5.2, 9 en 10.1.

De Landgard Plant Ordering Days in Hall 5.1 zullen opnieuw zorgen voor volop levend groen. Exposanten uit de sectoren planten & bloemen en biochemie & potgronden, net als de Vereniging van Duitse Tuincentra hebben hun nieuwe stek in de mooi verlichte Passage 4/5, de “Plants Allee”. Hall 6 omvat tuinproducten, van machines, werktuigen & accessoires, tuingereedschap en tuinhuisjes, evenals nieuwe producten uit de water- en lichttechnologische sector. Het productsegment  garden creation & care is gehuisvest in Hallen 5.1 en 6. In Hall 7, garden bbq, zullen vakbezoekers van over de hele wereld kunnen genieten van een uitgebreid en gediversifieerd productaanbod binnen het thema grills & bbq’s. Het productsegment garden unique wordt voorgesteld in Hall 10.2. Hier kan de bezoeker kennismaken met een aantal topmerken uit de outdoor sector.

spoga+gafa 2016 opent zijn deuren voor het vakpubliek op  4 en 5 september van 9u tot 18u en op 6 september van 9u tot 17u.