Skip to content Skip to navigation

spoga+gafa 2018: Meer beursoppervlakte en meer thema's

Het aftellen is begonnen naar spoga+gafa 2018, wereldwijd de nummer 1 van de tuinbeurzen, die van 2 tot en met 4 september 2018 in KölnMesse plaatsvindt. Circa 2.100 exposanten uit 60 landen presenteren het internationale professionele publiek op 230.000 vierkante meter alles uit de tuinwereld. Dit betekent dat de beursoppervlakte met nog eens 5.000 vierkante meter is uitgebreid. Er wordt verwacht dat 84 procent van de exposanten uit het buitenland komt.

4 segmenten
In mei 2018 was al 98 procent van de geplande oppervlakte geboekt. De in 2017 succesvol opgestarte thema-eilanden, namelijk ‘POS Green Solution Islands’ en ‘Outdoor Kitchen World’ worden voortgezet en uitgebreid. Alle segmenten van de tuinwereld presenteren zich in de hallen 1 tot en met 10, op de midden- en noordboulevard, de totale piazza en de vrije ruimtes tussen de hallen 6, 7 en 8. De opdeling in de vier segmenten garden unique, garden living, garden creation & care en garden bbq blijft gehandhaafd. Met 121.000 vierkante meter vormt het segment ‘garden living’ het grootste segment op de spoga+gafa. Het is terug te vinden in de hallen 1 tot met 4, 5.2, 9 en 10.1. Het segment biedt een compleet overzicht van tuinmeubilair, decoratie en nieuwtjes op het gebied van sport en spel alsmede camping en vrije tijd. Het segment ‘garden unique’ is sterk afgestemd op garden living. In het middelpunt van hal 10.2 staan exclusieve presentaties van premium outdoormeubels. Het segment ‘garden creation & care’ vormt de groene long van de spoga+gafa en is te vinden in passage 4/5, de zogenaamde plantenlaan, de hallen 5.1 en 6. Behalve de passende machines, gereedschappen, tuinuitrusting en de nodige accessoires voor de aanleg en verzorging van tuin en terras, vindt u hier ook alles over het thema 'levend groen'. Het segment ‘garden bbq’ is te zien in de hallen 7 en 8 en de buitengebieden. Daar wordt alles op het gebied van grill en barbecue voorgesteld.

spoga+gafa trendshow
Voor het eerst toont spoga+gafa de meubeltrends van morgen op een eigen aparte plek. Op meerdere producteilanden in het segment ‘garden unique’ worden outdoormeubels gepresenteerd, die minstens voor het volgende seizoen trend- en koersbepalend zullen zijn. De focus ligt daarbij op materialen en functionaliteit. Deze trendshow wordt verzorgd door internationaal geselecteerde branchedeskundigen uit de sectoren design, handel, hogeschool en trendonderzoek.

spoga+gafa 2018 in het kort
Wanneer:
van zondag 2 tot en met dinsdag 4 september 2018.
Waar: KölnMesse in Keulen (Duitsland).
Openingsuren: Op zondag en maandag van 9 tot 18 uur. Op dinsdag tot 9 tot 17 uur.
Website: Voor informatie of tickets surft u naar www.spogagafa.com.