Skip to content Skip to navigation

Tuingereedschapsproducent De Pypere neemt sectorgenoot Polet Quality Products over

Tuingereedschapsproducent De Pypere

De familie Devos, de familie achter De Pypere, en de familie Ampe bundelen hun krachten en investeren in Polet Quality Products. Beide topmerken van hoogwaardig tuingereedschap komen vanaf nu onder één management te staan. De overname hing al een tijdje in de lucht. Deze acquisitie onderstreept de ambitie van beide merken om hoogwaardige kwalitatieve producten in België te blijven vervaardigen.

De Pypere is een begrip in West-Vlaanderen als het om kwalitatief tuingereedschap gaat. Polet, marktleider in de sector, is dat in de andere provincies. Eind februari jl. smolten de 2 merken samen onder de holding Icarus Invest, die in België 4 productievestigingen telt en meer dan 120 mensen tewerk stelt. Icarus Invest omvat voortaan Metafox, Maes Metal, De Pypere en Polet Quality Products. De gesprekken tussen de twee partijen waren al langer aan de gang, maar buitenlandse interesse in Polet Quality Products versnelde het proces.
“Net als Icarus Invest kiest Polet er al jaren voor om zich op de Belgische markt te verankeren. Huidig CEO van Polet, Paul De Neve, heeft de laatste 3 jaar sterk in de Belgische productie geïnvesteerd. Dat bewijst onder meer de recente integratie van smederij Denolf en de lancering van tal van nieuwe producten. Minder aankopen in het buitenland en meer produceren in België, luidt het motto. Dat Icarus Invest net dezelfde visie heeft, vergemakkelijkte zeker de onderhandelingen. We hadden een streepje voor op buitenlandse investeerders”, schetst Frederique Devos (Icarus Invest).

Wat zijn eigenlijk de concrete plannen op korte termijn?
“We gaan nu eerst op zoek naar interne synergieën en kijken hoe we de 4 productieapparaten optimaal op elkaar kunnen afstemmen in functie van de productgamma’s van De Pypere en Polet. De focus op kwaliteit en innovatie blijft echter onze eerste en belangrijkste doelstelling, zodat we de service naar onze klanten kunnen blijven laten groeien. In dat licht bekijken we de huidige machineparken en verdere investeringen. De Pypere en Polet zijn kwalitatieve merknamen en moeten dat in de toekomst nog meer worden. Kortom: minder aankopen, maar meer produceren met focus op innovatie en kwaliteit”, benadrukt Frederique Devos.