Skip to content Skip to navigation

Vanaf 2018 loopt Interzoo van dinsdag tot vrijdag

Interzoo

Vanaf de editie 2018 zal Interzoo, de grootste internationale vakbeurs voor de petsector, die altijd in mei plaatsgrijpt, van dinsdag tot vrijdag worden georganiseerd.  Dat besliste beursorganisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) in samenspraak met de Interzoo-vakbeurscommissie.
“Uit analyse van het bezoekersprofiel en de bezoekersstatistieken van de vorige edities en rekening houdend met de bezoekersenquêtes en de feedback die wij kregen na de laatste edities, hebben wij beslist om de openingsdagen van Interzoo beter af te stemmen op de vraag van zowel exposanten als bezoekers”, legt Herbert Bollhöfer, Managing Director van WZF uit.
Hans-Jochen Büngener, Voorzitter van de Interzoo-vakbeurscommissie, voegt hieraan toe: “De laatste jaren is het aandeel internationale bezoekers en beslissingsnemers sterk gegroeid, gelijke tred houdend met een meer uitgesproken voorkeur voor donderdag en vrijdag als beursdagen. De zaterdag, met voorsprong de drukste verkoopdag in de retail, bleek dan ook de minst populaire beursdag te zijn. Daar komt nog bij dat minder en minder Duitse verdelers op zondag de beurs bezoeken.  Zij bezoeken de beurs liever op Hemelvaartdag, de feestdag die traditioneel tijdens de beurs Interzoo valt. In Duitsland is Hemelvaartdag een vrije dag die op een donderdag valt en WZF wil zeker zijn dat het nieuwe openingsschema van Interzoo blijft samenvallen met deze feestdag.”
Volgens Herbert Bollhöfer zijn er aan het nieuwe schema trouwens nog meer voordelen verbonden: “Zowel exposanten als bezoekers kunnen uitkijken naar een ontspannen weekend na de beurs, wat het voor bezoekers aangenamer maakt om de verplaatsing te maken”.
De nieuwe beursdagen voor de volgende edities van Interzoo zijn alvast de volgende: dinsdag 8 mei tot vrijdag 11 mei 2018 en dinsdag 19 mei tot vrijdag 22 mei 2020.