Skip to content Skip to navigation

Zoomark International 2019 mikt op nog meer internationale bezoekers

Zoomark 2019 wordt georganiseerd van maandag 6 tot en met donderdag 9 mei. “We hebben er bewust voor gekozen dat bepaalde beursdagen niet meer in het weekend vallen”, geeft Marco Momoli, Sales Director bij BolognaFiere aan. “Met deze beslissing willen we meer bezoekers, zeker uit buitenland, de kans geven om naar de beurs af te zakken. Uit een enquête bij de bezoekende professionals en de standhouders na de editie 2017 bleek immers dat er een duidelijk draagvlak was voor deze aanpassing. Zeker de inkopers van de grote internationale dierenspeciaalzaken en retailketens verkiezen om tijdens de week te reizen. Daarnaast is het zo dat traditioneel veel winkels hun deuren op maandag sluiten en bovendien zijn in sommige Italiaanse regio’s de dierenspeciaalzaken ook op woensdag en donderdagnamiddag dicht, zodat het voor hen ideaal is om dan de beurs te bezoeken. Twee jaar terug mochten we ruim 27.000 professionals verwelkomen, een toename met circa 25 procent ten opzichte van editie 2015. Daarvan kwam ongeveer een derde uit het buitenland. Voor de komende editie willen we deze cijfers minstens evenaren.”

Een andere wijziging die de organisatie doorvoerde, is de nieuwe indeling van Zoomark International 2019. Naast de gebruikelijke hallen 25 en 26 worden er ook 3 nieuwe hallen, namelijk 28, 29 en 30, in gebruik genomen. Hierdoor nam de totale beursoppervlakte met 10% toe en beslaat ze in totaal 53.000 m² De beursvloer is tijdens komende editie trouwens uitverkocht.
“We constateren dat het aantal buitenlandse bedrijven dat aan Zoomark International deelneemt, blijft groeien. Tijdens de komende editie zal ongeveer 70% van het totale aantal exposanten van buiten Italië komen. Dit is een duidelijk bewijs van de internationale renommee van onze vakbeurs. We verwachten een 8-tal nationale delegaties onder meer uit China, de VS, Canada, India, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk”, vertelt Marco Momoli.