Skip to content Skip to navigation

Pet

De Hongaarse onderneming Partner in Pet Food (PPF), één van de grootste privatelabelproducenten van huisdierenvoeding in Europa, is de nieuwe eigenaar van de Zweedse fabrikant van huisdierenvoeding Doggy, die de bekende merken Bozita, Bozita Robur en Doggy & Mjau in zijn portfolio heeft.

Op 1 juli 2020 nam Beaphar BV alle activiteiten over van PrimeVal, een kwaliteit merk dat bekend staat voor zijn voedingssupplementen de gewrichten van honden en paarden ondersteunen, zoals PrimeVal Gelatinaat voor honden, PrimeVal Puppy Gelatinaat en PrimeVal Gelatinaat voor paarden.

Hyve, de organisator van Glee, de belangrijkste vakbeurs voor tuin en outdoorliving, en Pawexpo, de petcarevakbeurs die gelijktijdig plaatsvindt, kondigde enkele wijzigingen aan.

Ruim 11 maanden voor de aanvang van Interzoo meldt organisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) dat er heel wat interesse is voor de komende editie. Momenteel bevestigden reeds 1.600 ondernemingen uit 66 landen hun deelname.

Ceva Animal Health, fabrikant van gedragsproducten voor huisdieren onder de merken Adaptil en Feliway, heeft de firma ThunderWorks overgenomen. Deze Amerikaanse onderneming is vooral bekend door het ThunderShirt-gamma: deze kalmerende vesten nemen angst weg bij huisdieren.

Na overleg met de voornaamste vertegenwoordigers van de internationale ruitersportbranche heeft Koelnmesse besloten om voortaan slechts nog één keer per jaar spoga horse in Keulen te organiseren. Sinds 2019 liepen er al gesprekken met de ruitersportbranche.

De Europese petfoodfederatie FEDIAF maakte onlangs zijn jaarlijks overzicht van de huisdierenpopulatie en de Europese huisdierenmarkt bekend. Uit die cijfers blijkt dat er ondertussen 85 miljoen gezinnen zijn die een huisdier bezitten. Dat is ongeveer 38% van het totale aantal huishoudens.

Het tweejaarlijkse Dibevo University dat alterneert met de Dibevo-Vakbeurs gaat dit jaar definitief niet door, dat meldt de Dibevo-organisatie.

Pagina's