Ga naar de inhoud

Nieuwe overname voor United Petfood

Honden- en kattenvoerproducent United Petfood kondigt aan dat er een aandelenkoopovereenkomst is getekend voor de overname van Vital Petfood Group in Ølgod, Denemarken. De overname van de eerste fabriek in Scandinavië maakt deel uit van de geplande groeistrategie van United Petfood. Vital Petfood Group is een dierenvoedingsbedrijf met jarenlange ervaring in de productie van droge en semi-moist voeding voor honden en katten. De geplande overname moet nog worden goedgekeurd door de Deense mededingingsautoriteiten.
“Dankzij de overname van Vital Petfood Group zal ons netwerk van productielocaties flexibiliteit kunnen bieden en brengt het onze productie steeds dichter bij onze klanten, ook in Scandinavië”, aldus het management van United Petfood.

“Er vond de laatste jaren veel consolidatie plaatst binnen de petfoodproductie-industrie. We wilden een nieuwe eigenaar vinden om onze petfoodproductie op lange termijn verder te ontwikkelen. Deze desinvestering stelt ons in staat om ons te concentreren op onze merkactiviteiten binnen Nordic Pet Care Group en deze verder te versterken. Als een van de toonaangevende Europese producenten van dierenvoeding was United Petfood een voor de hand liggende keuze als partner en nieuwe eigenaar van VPG. We zijn ervan overtuigd dat VPG zal profiteren van United Petfood’s Europese klantenbestand en uitgebreide ervaring met het exploiteren van meerdere productielocaties voor diervoeding. Bovendien verwachten we dat United Petfood gebruik zal kunnen maken van VPG’s sterke positie in Scandinavië, met name op de Deense markt. We kijken ernaar uit om de samenwerking met United Petfood voort te zetten en uit te breiden en de komende jaren Best Friend-producten te blijven produceren in de Ølgod fabriek”, aldus Nordic Pet Care Group CEO Mika Holappa.

Share