Ga naar de inhoud

3iGroup koopt meerderheidsparticipatie MPM over van ECI Partners

Het Britse investeringsfonds 3i Group heeft een meerderheidsparticipatie in Engelse petfoodproducent MPM overgenomen van de private equity-onderneming ECI Partners. MPM, met hoofdzetel in Manchester, produceert voornamelijk natuurlijke, premiumvoeding voor honden en katten onder de merken Applaws, Encore en Reveal. Daarnaast verdeelt het bedrijf ook de kattenbakvullingen van World’s Best Cat Litter en Nature’s Calling. De producten van MPM worden ondertussen in ruim 50 landen verkocht. De onderneming blijft zijn groei verderzetten, ook in deze Coronatijd. Met deze deal is een bedrag van 125 miljoen pond gemoeid. Het is de ambitie van de nieuwe eigenaar om de internationale expansie van MPM verder te zetten. 
In maart 2016 investeerde ECI Partners voor het eerst in MPM om de internationale groei te ondersteunen. Ondertussen genereert MPM meer dan 60% van zijn inkomsten in het buitenland, voornamelijk in de VS en Azië-Pacific. 

“We hadden een fantastische samenwerking met ECI gedurende de voorbije 4 jaar. Hierdoor konden we ons platform versterken, ons bedrijf internationaliseren en nieuwe productlijnen ontwikkelen. Wij zijn trots op onze eenvoud, transparantie en verantwoordelijkheid en kijken er dan ook naar uit om onder de vleugels van 3i Group onze hoogwaardige voeding bekend te maken bij een nog breder, internationaal publiek”, aldus Julian Bambridge, CEO van MPM,. 

Share