Ga naar de inhoud

Aandacht voor innovatie én dierenwelzijn op Dibevo-Vakbeurs 2021

Welk product in de huisdierenbranche combineert innovatie het beste met dierenwelzijn en duurzaamheid? Het antwoord weten we op maandag 11 oktober, want dan is bekend welke exposant op de Dibevo-Vakbeurs de ‘Best-of-show’-award heeft gewonnen. Samen met een vakjury beslissen de bezoekers welk product voor deze prijs in aanmerking komt. Bezoekers die hun stem uitbrengen, maken kans op een van de vier prijzen die elke beursdag worden verloot. De Dibevo-Vakbeurs, de belangrijkste vakbeurs voor huisdierprofessionals in Nederland, vindt plaats op 10 en 11 oktober 2021 in de Broodfabriek in Rijswijk, telkens van 9 tot 18 uur.

Hoe werkt het? Heel simpel: elke exposant mag zijn beste product tentoonstellen in de 25 meter lange noviteitengalerij op de vakbeurs. Bezoekers kunnen een product nomineren voor de ‘Best of show-award’. De tien producten met de meeste nominaties worden voorgelegd aan een vakjury die daaruit na rijp beraad de ‘Best of show-award’ en de twee runners-up selecteert. De jury kijkt niet alleen naar de innovatiewaarde, maar neemt ook aspecten als duurzaamheid en dierenwelzijn mee in de afweging. De leden van de vakjury zijn Gerrit Hofstra, adjunct-secretaris wetgeving levende dieren en planten bij Dibevo, Inga Wolframm, hoofd partnerschappen en fondsenwerving van de faculteit Diergeneeskunde, en Saskia Ober, medewerker kennis- en informatieontwikkeling bij het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Voor bezoekers heeft de noviteitengalerij als voordeel dat ze in één oogopslag op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. Bovendien worden onder de bezoekers die hun stem uitbrengen elke beursdag twee Fitbits en twee Airtags verloot om het ‘mensenwelzijn’ te ondersteunen. Stemmen is dit jaar eenvoudiger dan ooit. Bezoekers kunnen een QR-code scannen en hun stem digitaal uitbrengen.

Bezoekers helpen mee bepalen wie de ‘Best-of-show’-award op de Dibevo-Vakbeurs wint

Inmiddels is de beursvloer volledig volgeboekt en maken exposanten zich op voor een succesvolle deelname. Voor de meeste exposanten is ‘Dibevo 2021’ de eerste fysieke vakbeurs na 1,5 jaar corona, dus reken maar dat er flink wordt uitgepakt. Voor bezoekers is de entree net zo laag als in 2019. In de voorverkoop op dibevovakbeurs.nl kost een ticket nog maar 18 euro in plaats van 25 euro. Bovendien is alle eten & drinken én parkeren inbegrepen in de toegangsprijs. Om toegang te krijgen tot de beurs, dienen bezoekers naast een e-ticket ook een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via coronacheck.nl) en identiteitsbewijs te kunnen tonen bij de ingang. Die coronapas is geen ‘keuze van de organisatie’, maar een onvermijdelijke noodzaak om de beurs door te kunnen laten gaan. Elke grote evenementenlocatie (zoals de Broodfabriek) hanteert noodgedwongen een coronatoegangscontrole.


Share