Ga naar de inhoud

Amerikaanse keten Petco opent nieuw flagshipstore in New York

Tags:

Eind mei opende de Amerikaanse petshopretailer Petco Health and Wellness Company zijn nieuwe Union Square flagshipstore in het hart van New York City. De twee verdiepingen tellende shop van 25.000 m² zet sterk in op winkelbeleving en een totaalaanbod. Zo omvat de winkel onder meer een trimsalon, een fullservice dierenkliniek, een JustFoodForDogs-keuken en nog zo veel meer.
“We zijn verheugd huisdieren en hun baasjes te mogen verwelkomen in dit unieke paradepaardje dat de omnichannelstrategie en de focus op huisdierengezondheid en -welzijn van Petco samenbrengt in één dierenspeciaalzaak”, zegt Justin Tichy, Chief Operating Officer bij Petco. “Het uitgesproken New Yorkse ontwerp in combinatie met ons erg gevarieerde petcare-aanbod brengt de humanisering en premiumisering van het huisdier op een ongeziene manier tot leven. We hebben er alles aangedaan om de ongeloofelijke band tussen huisdier en eigenaar in de kijker te plaatsen, waardoor we consumenten van over de ganse wereld het beste aanreiken qua gezondheid en welzijn voor huisdieren.”

De shop biedt een compleetaanbod qua diensten en producten voor de verzorging van huisdieren. Zo voert de winkel een ruim gamma hoogwoordige producten, waarbij o.a de eerste petcollectie van Hiro Clark, de kleding voor huisdieren en hun baasjes van Andrea Cáceres, de dierenportretten van Ben Lenovitz en de accessoires van Lambwolf Collective in het oog springen. Verder kunnen de klanten terecht in Vetco Total Care-dierenkliniek, het stijlvolle groomingsalon ‘Ruff’s Barker Shop’, het shop-in-shopconcept Reddy Shop dat het eigen merk Reddy centraal plaatst, een trainingscentrum en indoorpark voor honden en de JustFoodForDogs-keuken, waar echte chef-koks een beperkt aanbod verse maaltijden voor de huisdieren bereiden, die door dierenartsen werden samengesteld. In de shop kan de klant het ganse jaar door ook katten adopteren. Ook een eyecatcher is het adembenemend winkelontwerp dat klassiek New York City-design combineert met architecturale elementen, bomen en groen uit verschillende wijken van New York.

Share