Ga naar de inhoud

ANIDO 2022 verwelkomt bijna 130 exposanten

Binnen enkele dagen is het eindelijk zover en wordt het geduld en verlangen van veel petcareprofessionals niet langer op de proef gesteld, want op zondag 4 september start in Kortrijk Xpo de tweedaagse vakbeurs ANIDO, de tweejaarlijkse hoogmis voor de petcarebranche in de Benelux en Noord-Frankrijk. De vakbeurs telt dit jaar een netto-oppervlakte van net geen 6350 m², verspreid over twee beurshallen. Dat is een toename van 3,6% ten opzichte van de laatste editie in 2020. Ruim 128 standhouders uit 11 landen zullen tijdens deze editie de professionele bezoekers met hun innovaties en productaanbod laten kennismaken. Bijna ¾ van de exposanten is afkomstig uit de Benelux (waarvan ruim de meerderheid uit België). Dit maakt dat de bezoeker niet enkel kan ontdekken wat er op de Belgische markt leeft, maar ook een beeld krijgt van wat er momenteel leeft in het buitenland en zo heel wat nieuwe inspiratie kan opdoen. Verder vormt ANIDO het uitgelezen platform om contacten te leggen met nieuwe leveranciers of de banden met bestaande zakenpartners aan te halen. Netwerken met collega’s uit de branche kan uiteraard eveneens.

ANIDO presenteert ook dit jaar een gevarieerd en interessant randprogramma. Een blikvanger is ongetwijfeld New@ANIDO, de wedstrijd die de beste innovaties op de beursvloer bekroont. Ditmaal ontving de organisatie van de aanwezige exposanten in totaal 64 inzendingen (32 nieuwe voedingsproducten en 32 nieuwe accessoires) die sinds het begin van 2022 op de Belgische markt werden gelanceerd. Op zondag 4 september kunnen de bezoekers in 3 categorieën (voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable) welke innovatie met een felbeheerde ANIDO-Award gaat lopen. Verder lonen de inspiratietalks door experten ‘Meet the experts’ en de trimdemo’s in samenwerking met Kitty Talks Dogs ook dit jaar ongetwijfeld de moeite. Meer informatie en uurroosters hieromtrent zijn terug te vinden op www.anido.be. Daar kunt u zich ook registreren voor een gratis bezoek aan de beurs.

Naast de ‘fysieke’ ANIDO-beurs wordt er tijdens deze editie ook een digitaal luik toegevoegd, namelijk ANIDO DIGITAL. Het betreft een online ‘meetingplace’ tussen bezoeker en exposant om gericht naar producten, diensten en oplossingen te zoeken, nieuwe connecties te maken en de ‘meet the experts’-sessies live en/of uitgesteld te bekijken. Ook de New@ANIDO-inzendingen zijn in dit digitaal luik reeds te bezichtigen (via filter onder productgroepen). Registraties voor ANIDO DIGITAL verlopen via dezelfde weg als de gewone bezoekersregistraties. Uw registratie is dan geldig voor een fysiek bezoek, maar geeft u eveneens een digitale toegang (mits aanduiding tijdens uw registratie dat u ook wil deelnemen aan het digitale gedeelte). Bovendien is er ook een ANIDO DIGITAL-app beschikbaar, die maakt dat u uw beursbezoek goed kunt voorbereiden.

Share