Ga naar de inhoud

“ANIDO 2022 vult de nood aan live-contacten op de beursvloer in”

Tags:

Eindelijk is het zover! De vakbeurzen in de petcarebranche vinden opnieuw live plaats en dat is meer dan positief nieuws. Dat beaamt ook Erik Lambrecht, voorzitter van de stuurgroep van de vakbeurs ANIDO, het tweejaarlijks event voor de petcareprofessionals in de Benelux en Noord-Frankrijk. De redactie van Pet & Garden Pro kon hem strikken voor een kort interview, net toen hij op de top van de befaamde Mont Ventoux stond. U krijgt echter geen verslag van zijn prestatie tijdens de beklimming van deze mythische col uit de Tour de France, maar we blikten met hem al even vooruit naar de komende editie van ANIDO, die op zondag 13 en maandag 14 februari 2022 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd.
“De eerste fysieke vakbeurzen in onze sector zijn inderdaad een feit, uiteraard mits het respecteren van de geldende hygiëne- en coronamaatregelen. Soms werd er wel nog eens een event enkele weken uitgesteld of waren bepaalde vakbeurzen iets kleinschaliger dan voor de coronapandemie. Maar in het algemeen zijn de reacties over de eerste live-beurzen meer dan positief. ‘De afwezigen hadden ongelijk’ is de teneur die ik het meest opgevangen heb. Net zoals de jongeren bruisten van ‘knaldrang’ om weer te feesten, heerst er bij de petcareprofessionals een ware ‘beursdrang’. Wij willen elkaar weer persoonlijk ontmoeten om producten en diensten te tonen/te bekijken, om te netwerken, zaken te doen en liefst live! Er waren wel enkele puur digitale alternatieven, maar daar is de aanpak en beleving toch heel verschillend, waardoor ze eerder als placebo voor de echte fysieke vakbeurzen fungeerden. Ik ben dan ook erg blij dat de komende editie van ANIDO fysiek doorgaat, al is er ook wel een onlinegedeelte aan gekoppeld. De vooruitzichten zijn alvast erg goed voor de komende editie. Zowel aan de exposanten- als bezoekerszijde hoor ik dat de ‘goesting’ groot is om elkaar in Kortrijk te ontmoeten: ook in de Benelux en op de Noord-Franse markt wordt er echt naar livecontacten gesnakt. Het feit dat het hier om een regionaal event gaat, maakt ook dat bepaalde effecten van de coronapandemie hier niet echt spelen. Op beurzen met een sterk internationaal karakter merken we bijvoorbeeld dat overzeese bezoekers als gevolg van de verschillende maatregelen vaak wegblijven, maar dat element is bij ANIDO nauwelijks aan de orde.”

We spraken Erik Lambrecht, voorzitter van de Anido-stuurgroep, boven op de Mont Ventoux

De afgelopen maanden boomde de petcare-industrie als nooit tevoren en die positieve flow weerspiegelt zich volgens Erik Lambrecht ook op de beursvloer van ANIDO.
“De COVID-19 gaf een enorme boost aan de petcarebranche. Veel consumenten schaften het afgelopen anderhalf jaar een huisdier aan om het gebrek aan persoonlijk contact op te vangen. Dit zorgde bij alle diergroepen voor een significante groei van de categorieën voeding en accessoires, zowel online als bij de fysieke winkelpunten. De goede vibe die in onze sector momenteel heerst, weerspiegelt zich ook op ANIDO, zo verneem ik van het organisatieteam. Momenteel is het leeuwendeel van de beschikbare beursoppervlakte reeds ingenomen en resten er nog een beperkt aantal standen. Het ziet er naar uit dat de komende editie dan ook groter zal zijn dan in 2020. Bovendien is het opvallend dat naast de vele bedrijven die traditioneel aanwezig zijn op ANIDO er heel wat nieuwe bedrijven hun opwachting maken. Dit bevordert niet alleen de dynamiek en de beleving op de beurs, maar maakt tevens dat ANIDO dé plek is voor de petcareprofessional uit de Benelux en Noord-Frankrijk om nieuwigheden (hetzij producten en diensten, hetzij firma’s) te ontdekken. Zij houden dan ook best al 13 en 14 februari 2022 vrij in hun agenda om ANIDO te bezoeken.”

Share