Ga naar de inhoud

Anneleen Bru presenteert haar derde boek ‘I love Happy Cats Revolutie’

Sinds 2008 strijdt gedragstherapeut voor katten Anneleen Bru voor gelukkige katten. Ze wil katteneigenaars nieuwe inzichten te geven, want vaak begrijpen die hun geliefd dier onvoldoende en snappen ze bepaalde gedragingen niet. Hierdoor hebben ze dan ook geen idee hoe ze eventuele gedragsproblemen moeten verhelpen. Met haar boeken wil Anneleen Bru deze katteneigenaars een oplossing aanreiken. Na haar eerste bestseller, ‘I love Happy Cats – Handleiding voor een gelukkige kat’ en het ‘I love Happy – werkboek voor een gelukkige kat’ brengt ze nu een derde boek uit, namelijk ‘I love Happy Cats Revolutie’.
“In deze tweede handleiding heb ik echt al mijn kennis en ervaring gebundeld. Enerzijds doe ik de gedragsproblemen en het ongewenst gedrag bij katten volledig uit de doeken, zodat de eigenaar het doen en laten van zijn huisdier echt snapt. Anderzijds reik ik de lezer alle stappen en plannen aan om via training, management en gedragswijziging het gedrag van hun kat terug in harmonie te brengen. Het is echt een praktisch boek dat alle adviezen omvat die ik in de laatste 10 jaar verzamelde over het trainen van katten, het veranderen van hun gedrag en het permanent oplossen van gedragsproblemen”, stipt Anneleen Bru aan.

Ook voor de dierenspeciaalzaken vormt dit nieuwe boek een duidelijke meerwaarde.
“Uiteraard kunnen zij ‘I love Happy Cats Revolutie’ in hun winkel verkopen, maar daarnaast raad ik alle petcareondernemers en hun medewerkers van de kattenafdeling aan om het boek zeker te lezen en te gebruiken! Veel katteneigenaars kloppen bij een dierenspeciaalzaak aan voor advies wanneer ze met gedragsproblemen worden geconfronteerd. Jammer genoeg krijgen ze daar niet altijd de juiste raad of oplossing aangeboden en dat leidt soms tot frustraties. Bovendien vormen kennis en service tegenwoordig twee fundamentele elementen voor een dierenspeciaalzaak om zich te onderscheiden. Dankzij mijn nieuwste boek kunnen winkeliers en/of hun personeel hun knowhow verruimen. Het boek bestaat uit 3 hoofdstukken. Het eerste deel is een inleiding en omvat onder meer een kattenwiel waarin alle oorzaken van de verschillende gedragsproblemen worden weergegeven. Op die manier krijgt de katteneigenaar een duidelijk beeld waar het problematisch gedrag vandaan komt. In hoofdstuk twee vindt de lezer mijn Kattenmatrix® terug. Dit model bestaat uit 50 praktische en concrete stappen om het probleemgedrag om op een positieve en efficiënte manier op te lossen. Deze komen eigenlijk overeen met een generiek therapieplan, gebaseerd op mijn laatste 200 therapieplan. In het laatste hoofdstuk behandel ik nog eens specifiek de vijf meest voorkomende probleemgedragingen en leg ik aan de hand van verschillende voorbeelden uit hoe men die kan aanpakken”, schetst Anneleen Bru.

Met haar boeken wil Anneleen Bru ook de uitbaters van dierenspeciaalzaken inspireren om hun productportfolio aan te passen en enkel referenties aan te bieden die de kat echt nodig heeft of een duidelijke meerwaarde vormen voor het dier.
“Met een goed uitgekiend assortiment zorgt de winkelier niet alleen voor een gelukkige kat, maar ook voor blije katteneigenaars/klanten en dat zorgt voor vertrouwen en een langdurige klantenrelatie”, besluit Anneleen Bru.

Share