Ga naar de inhoud

Arden Grange komt in handen van AlphaPet Ventures

AlphaPet Ventures, het toonaangevende, technologiegedreven merkenplatform voor premiumhuisdiervoeding in Europa, laat weten dat het Arden Grange, een toonaangevend premiummerk van huisdierenvoeding in het Verenigd Koninkrijk, heeft overgenomen. De overname versterkt AlphaPet’s ambitie om zich te vestigen als een toonaangevende pan-Europese speler, die meer dan 200 miljoen gezonde maaltijden voor huisdieren in 2022 serveert.

AlphaPet Ventures GmbH staat voor de digitalisering van de huisdierenmarkt, alsook voor de succesvolle merkopbouw en multichanneldistributie van premiumdierenvoeding. AlphaPet telt onder meer de merken Wolfsblut, Wildes Land, Müllers Naturhof en PRIMUM. Met de overname van het Britse merk Arden Grange versterkt de AlphaPet zijn merkenportfolio en zet het een grote stap in de verdere internationalisering van het AlphaPet-platform. Arden Grange is één van de toonaangevende Britse merken in het segment van premiumhondenvoer. Zeker in Engeland geniet het merk een grote populariteit. Onder de noemer ‘nutrition without compromise’ zet Arden Grange vooral in op hoge kwaliteit.

AlphaPet Ventures en Arden Grange delen hun focus voor gezonde huisdierenvoeding. Terwijl AlphaPet sterk inzet op de onlineverkoop en meer dan 50% van zijn verkopen rechtstreeks aan eindklanten (D2C) realiseert, telt Arden Grange momenteel een erg laag aandeel aan D2C-verkopen, al beschikt het op dat vlak wel over een enorm groeipotentieel. Na de overname van Arden Grange zal het merk zelfstandig verder worden ontwikkeld onder de auspiciën van AlphaPet Ventures. Tevens zal de verkoop in het Verenigd Koninkrijk worden aangevuld met de digitale expertise van AlphaPet en zal de internationale verkoop van het merk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden worden uitgebreid via AlphaPets dochteronderneming Premium Pet Products GmbH en zijn offline-salesteam.

Share