Ga naar de inhoud

Barenburg rondt overname zaadbedrijf Jacklin® af

Tags:

De Koninklijke Barenbrug Groep en Simplot maakten recent bekend dat ze overeenstemming bereikten over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten. De transactie die een leveringsovereenkomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners omvat, is op 2 oktober 2020 afgerond. Alle 50 werknemers van Jacklin® Seed zijn nu voor Barenbrug werkzaam.Barenbrug is een Nederlands familiebedrijf van de vierde generatie dat sinds 1904 actief is in de wereldwijde graszaadsector. Het bedrijf is uitgegroeid tot het grootste internationale familiebedrijf in de graszaadsector en het op twee na grootste graszaadbedrijf ter wereld. Barenbrug is actief op zes continenten en richt zich op onderzoek, productie, marketing en verkoop van innovatieve graszaadproducten. Jacklin® Seed is al jarenlang toonaangevend op het gebied van de productie en bewerking van graszaden. Het bedrijf heeft een goede reputatie en een sterk portfolio binnen de lucratieve golfbaanmarkt en exporteert naar Europa, het Midden-Oosten, Rusland en diverse landen in Azië.
John Thijssen, voorzitter van de raad van bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep: “De Amerikaanse markt voor graszaad is behoorlijk versnipperd en kent een hevige concurrentie. Barenbrug is al jarenlang succesvol in deze markt met een gestage autonome groei. Dankzij deze overname wordt het bedrijf marktleider in de grootste graszaadmarkt ter wereld.”
 
De aankoop omvat ook een leveringsovereekomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners. In het westelijke deel van de VS blijft Simplot graszaad distribueren via het distributienetwerk Simplot Partners dat volledig eigendom is van Simplot. Het netwerk gaat met Barenbrug samenwerken voor het leveren van graszaad. De combinatie van het uitgebreide portfolio van Jacklin Seed en de langetermijnvisie van Barenbrug, de toewijding aan R&D en toonaangevende marktontwikkeling biedt graszodentelers en distributeurs over de hele wereld een uitzonderlijke waarde.

Share