Ga naar de inhoud

Beaphar produceert haar 250 miljoenste vlooienband

Op 29 juli 2020 was het zo ver: toen rolde in aanwezigheid van eigenaren Henk en Daan Aa de 250 miljoenste Beaphar-vlooienband van de band.
“Vlooienbanden maken al bijna 40 jaar deel uit van het Beaphar-gamma’, zegt Daan Aa. ‘Ze vormen één van de belangrijkste productontwikkelingen van Beaphar. Ze zijn niet alleen ons bestverkopende productassortiment wereldwijd, ze hebben ook de weg vrij gemaakt voor de ontwikkeling van talloze andere artikelen. Met de productie van de vlooienbanden konden we een enorm populair anti-parasitair productassortiment uitbouwen. Het is fantastisch om dergelijke enorme mijlpaal te hebben bereikt. Het is een bewijs van het harde werk van al mijn Beaphar-collega’s, nu en in het verleden.”

Beaphar produceerde haar eerste vlooienband in 1983. Henk Aa zag het product voor het eerst tijdens een reis naar het buitenland. Hij zag onmiddellijk het potentieel, wetende dat dit iets was dat Beaphar in eigen huis zou kunnen produceren. Henk en het technische team schetsten ontwerpen tijdens de terugvlucht en ontwikkelden zo de eerste productielijn voor vlooienbanden van Beaphar. In de beginperiode werden gespen nog met de hand aangebracht, maar dankzij technologische vooruitgang is het proces nu volledig geautomatiseerd. Tegenwoordig fabriceert Beaphar jaarlijks ruim 12 miljoen vlooienbanden en is daarmee de grootste producent wereldwijd van dit artikel. 

Zoals het bij een familiebedrijf past, werd deze mijlpaal gevierd met gebak voor alle Beaphar-medewerkers. Maar ook de koper van deze 250.000.000e vlooienband deelt binnenkort mee in de feestvreugde. Daan en Henk verstopten immers een ‘Gouden Ticket’ in de 250-miljoenste verpakking. Degene die het ‘Gouden Ticket’ vindt, wint een elektrische bakfiets t.w.v. €2.382,95. 

Share