Ga naar de inhoud

Ontdekte u deze blikvangers op Dibevo-Vakbeurs 2023

Dit jaar was de Dibevo-Vakbeurs weer de ideale plek om in één dag op de hoogte te raken van alle trends en weetjes in de huisdierenbranche. Dat bleek ook uit de bezoekerscijfers. Na de iets minder bezochte corona-editie in 2021 overschreed deze editie terug de kaap van de 4.000 bezoekers: uiteindelijk werd er afgeklokt op 4.364 huisdierprofessionals die de Divebo-Vakbeurs 2023 bezochten. Onder die bezoekers eveneens heel veel Vlaamse dierenspeciaalzaken, zo merkten we op tijdens onze beursrondgang. Waarschijnlijk ontdekten zij ook het ruime aanbod innovaties dat op de beursvloer waar te nemen was. Hieronder alvast een overzicht van de opvallendste innovaties.

Klik op de firmanaam om direct naar hun product in kwestie te gaan.

4Retail, Ajour, AK for Pets, Aquadistri, Aquael, Beaphar Nederland, Bebobi, Beeztees, Best Buddy, Carnis, Catuals, Cazo, CJ Wildlife, Clinc Petfoods, Dierengroothandel Overbeek, Dog & Cat Supply, Dr. Seidel, Edgard & Cooper, Emax, Eye4Pets, Farmfood, Ferplast, Frama best for Pets, Garvo, Gebr. de Boon, Going Kolombo, Greenheart-Premiums, Groothandel Smulders, Group Depré, HobbyFirst, Hofman Animal Care, I&I Pet Supplies, iMarc by Hoeboer, Inaba Foods, Independent Pet Group, Johnson Petfoods, Kemp4Pets, Kinlys Group, Kivo Petfood, MyFamily, Nature Dog Food, Nerus, Over Group, PAWR, Pet Bedding, Petlando, Petlux, Petmex, Petsolutions, Phytotreat, Renske Natuurlijke Diervoeding, Rettenmaier, Rood Diervoeding, Ruinemans Group, Snuffle Dog Beer, Tijssen Goed voor Dieren, TNC Pets, Trixie, Valk Solutions, Van der Basch Trading, Vegan Pets, Visan Nederland, Vitapol, Warmako, Weenect, Wielink Dierbenodigdheden, Woofchild en Ydolo.

4Retail
Deze exposant ontwikkelt winkelmanagementsystemen op maat van de klant en verschafte de geïnteresseerde dierenspeciaalzaken meer uitleg over hun producten.

Ajour
Nadat deze Belgische onderneming al tijdens Zoomark 2023 in de prijzen viel, mocht ze tijdens de Dibevo-Vakbeurs de ‘Best of Show Award’ in ontvangst nemen voor de Pino Slow Feeder. Deze snorhaarvriendelijke anti-schrok-bowl is ondiep en breed om te voorkomen dat de snorharen van de kat de rand raken. De binnenkant van de voederschaal is gevuld met ribbels, die zorgen voor een tragere consumptie om problemen zoals overgeven te voorkomen. De ribbels, variërend in hoogte, zorgen voor een mentale uitdaging en gaan verveling tegen. De Pino Slow Feeder is biologisch afbreekbaar en wordt met de hand gemaakt in kleine oplage in België door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

AK for Pets
Deze exposant deelde een stand met Altranet, een onderneming die het recent overnam. Qua innovaties merkten we in eerste instantie de biologisch afbreekbare kattenbakvulling Quapas. Deze wordt in Nederland geproduceerd. De litter kleeft niet aan de pootjes van de katten en kent een hoge absorptiegraad. Daarnaast stond het K9 Sport Sack-assortiment in de kijker. Deze rugzak laat de eigenaar toe om zijn/haar hond op een veilige en comfortabele manier te dragen.

Aquadistri
In de eerste plaats werd het aanbod uitgebreid met enkele nieuwe aquariummeubels. Tevens werd een nieuw terrarium geïntroduceerd. Tot slot vernamen we meer over een nieuw langwerpig Superfish-aquarium. Deze is voorzien van een mooie, heldere lamp om de plantengroei te stimuleren. Ze is beschikbaar in 3 uitvoeringen: Quadro40, Quadro40 multicolor en Quadro70.

Aquael
Heel wat innovaties waren er te zien bij deze exposant op het Poolse paviljoen. Zo was er Comfy Appétit, een lijn met graanvrije, functionele hondensnacks, die aangeboden worden in zakjes van 70 gram. Verder werd met ecocomfy een gamma duurzame hondenspeeltjes uitgebracht. Tot slot merkten we een reeks natuurlijke shampoos op.

Beaphar Nederland
Blikvanger hier was de vernieuwde lijn Beaphar XtraVital. Deze complete premiumvogelvoeding met zaden, vruchten en eivoer zorgt voor een optimale ondersteuning van de gezondheid. De verschillende referenties zijn verrijkt met echinacea voor een goede natuurlijke weerstand. Het hoge gehalte aan eivoer zorgt dan weer voor een prachtig verenkleed.

Bebobi
Op het Poolse paviljoen merkten we bij deze exposant de Dog Car Seat op. Deze innovatie maakt het mogelijk om honden op een comfortabele manier in de wagen te vervoeren.

Beeztees
In de eerste plaats introduceerde deze Nederlandse onderneming haar gloednieuwe concept Funpark 2.0. Deze leuke en aantrekkelijke presentatie van hondenspeelgoed trekt meer dan ooit de aandacht van de klant en verhoogt op die manier de impulsaankopen. Verder werd ook het versconcept in een nieuw jasje gestoken, waardoor de (kauw)snacks nog beter tot hun recht komen op de winkelvloer. Tot slot viel ons oog op het nieuwe presentatiemeubel, waardoor orthopedische hondenkussens en -manden op een overzichtelijke manier in de winkel worden gepresenteerd. De bijhorend POS-communicatie geeft de producteigenschappen van elke referentie duidelijk en helder weer. Hierdoor kan de hondeneigenaar makkelijk het juiste product voor zijn/haar viervoeter aanschaffen. Voorts viel ons oog op het nieuwe orthopedische kussen Zira, dat beschikbaar is in 3 groottes en 2 kleuren. Het is gevuld met regulier schuim, waarop een laag memoryfoam is aangebracht. Hierdoor past het kussen zich aan aan het lichaam van de hond.

Best Buddy Pets
De Crunchy Puppytrainer is een trainingssnack voor opgroeiende honden. Deze graanvrije beloningssnoepjes zijn bereid op basis van vers vlees. Het gehalte calcium en fosfor is afgestemd op de behoefte van de hond. Ze zijn beschikbaar in verpakkingen van 125 en 750 gram. Daarnaast is er ook een variant voor volwassen honden.

Carnis
De gestoomde vleesworsten zijn nu ook leverbaar voor pups vanaf 14 weken. Deze complete natuurlijke voeding is vervaardigd op basis van gestoomd rund- en kippenvlees en is vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Ze zijn licht verteerbaar en hebben een hoge acceptatiegraad.

Catuals
Een opvallende innovatie was de volledig plantaardige kattenbakvulling, die voor meer dan 50% bestaat uit hernieuwde plantaardige ingrediënten waarvan de bronnen onuitputtend zijn. Kenmerkend voor deze litter is het lichte gewicht en het compacte formaat. Dit resulteert in een kleinere verpakking waardoor er minder schapruimte vereist is. De verpakking is gemaakt uit gerecycled materiaal. Voorts merkten we ook een lijn met deodorizers op. Deze zijn 100% organisch en verdrijven slechte geurtjes rond de kattenbak. De onderneming beschikt over een eigen productie in Nederland.

Cazo
In het Poolse paviljoen ontdekten we deze producent van luxe accessoires voor honden. Er wordt een ruim aanbod kwalitatieve kussens, manden en draagtassen in diverse maten gepresenteerd. Deze referenties kunnen ook onder private label worden vervaardigd.

CJ Wildlife Foods
In samenwerking met Volgelbescherming Nederland brengt deze exposant een ruim gamma op de markt voor tuinvogels. Dat aanbod kreeg nu een volledig nieuwe look & fool. De duurzame verpakkingen vallen op door het gebruik van lichte, natuurlijke kleuren. Verder wordt op de packaging steeds een QR-code vermeld, die linkt dan weer naar een webpagina vol tips over het voeren van tuinvogels.

Clinic Petfood
Met Clinic Veterinary Diet bracht deze firma een eerste veterinair merk voor dierenspeciaalzaken op de markt. Het compacte assortiment omvat zowel droog- als natvoeding en is afgestemd op de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden en katten, zoals allergieën, vacht- en huidproblemen, stress, nier- en blaasaandoeningen en dergelijke.

Dierengroothandel Overbeek
Veel aandacht ging naar het initiatief van deze Nederlandse onderneming om gecastreerde rammelaars aan te bieden aan de dierenspeciaalzaken. Door hun lagere geslachtsdrift zijn ze eenvoudiger aan andere konijnen te koppelen. Bovendien hebben gecastreerde rammelaars vaker een liever karakter en vertonen ze minder sproeigedrag, wat de koper zeker ook zal appreciëren. Door deze aanpak wil het bedrijf het aantal konijnen, die solitair worden gehouden, reduceren.

Diervoeding Tak
Nieuw onder het merk Goood zijn de Superfood Gooodies. Deze superfoodcrackers zijn vervaardigd met biologische ingrediënten, waaronder hennep en zijn 100% veganistisch. Ze bevatten geen suikers, kleur- en smaakstoffen, noch bewaarmiddelen. De crackers versterken de darmflora en zijn tevens makkelijk verteerbaar. Dankzij hun speciale textuur stimuleren ze ook de tandverzorging bij de hond.

Dog & Cat Supply
Eyecatcher op deze stand waren de Hunter Flingerz. Sinds mei jl. is Hunter immers de exclusieve verdeler in Europa van Flingerz, een gerenommeerd Amerikaans merk van launchers voor honden. Met deze producten kan het baasje speelgoed en ballen door de lucht gooien en de viervoeter uren fun garanderen.

Dr. Seidel
De electric adaptation vaporizer is een geavanceerd toestel, dat een kalmerend effect op katten heeft. Een andere opvallende introductie was Mr. Smell, een spray die de geur van hondenurine efficiënt verwijdert.

Edgard & Cooper
Dat eigenaars hun huisdier graag ook een geschenk geven met Kerst of eindejaar, is deze Belgische onderneming niet ontgaan. Daarom introduceerde het bedrijf een limited edition die in het teken van feest staat. Daarnaast wordt in januari 2024 een volledig nieuwe lijn beloningssnacks op de markt gebracht. Deze biscuits op basis van vers vlees worden aangeboden in 4 thema’s, namelijk learn, bond, uplift en reward.

Emax
Deze exposant toonde de aanwezige petcareprofessionals het nieuwe Sanimal-gamma. Dat omvat een uitgebreid scala aan verzorgingsproducten voor huisdieren. Zo was er onder meer de tandverzorgingsset en de tandpasta voor honden. Beide artikelen zijn vervaardigd op basis van granaatappelextract. Voorts werd ook een anti-haarbalpasta voor katten en konijnen gepresenteerd.

Eye4Pets
Dankzij de Puzzle Feeder Slow bowl schrokken honden en katten voortaan niet meer. Deze voederbak, gemaakt van plantaardig materiaal, vertraagt de voedselopname tot wel 15 keer ten opzichte van ‘gewone’ slowfeed-matten.

Farm Food
Farm Food Fresh is nu ook verkrijgbaar in een kleinverpakking van 550 gram. Het handige formaat van circa 25 gram blokjes maakt het diepvriesvers vlees makkelijk te doseren. Deze kleine porties lenen zich uitstekend voor kleine hondenrassen. Deze innovatie is makkelijk te combineren met de koudgeperste hondenbrok Farm Food HE. Er worden 2 varianten aangeboden: Rundvlees Compleet en Pens&Hart.

Ferplast
Dat deze onderneming inzet op ruime en comfortabele dierenverblijven, werd nogmaals onderstreept met de lancering van het Planeta Large-vogelverblijf. Dankzij de wielen kan deze kooi makkelijk worden verplaatst. Ze is geproduceerd uit gerecycleerde materialen en wordt geleverd in een Save Space-packaging. Tevens werd ook een grote kooi voor fretten geïntroduceerd. Verder liet dit bedrijf zien dat het sterk inzet op het gebruik van duurzame grondstoffen. Zo zagen we een assortiment met huisvestiging en accessoires voor knaagdieren en konijnen, die gefabriceerd is uit FSC-hout. Deze werden getoond in een hamsterscaping-opstelling die in samenwerking met de bekende Nederlandse dierenspeciaalzaak Avonturia de Vogelkelder werd gerealiseerd.

Finest Petfoods
Centraal stond het merk Pawfect, waaronder een ruim assortiment natuurlijke snacks en treats werden voorgesteld. Het aanbod omvat onder meer gevriesdroogde snacks voor honden en katten, Himalayan cheese chews voor honden in verschillende smaken, peanut butter in een 5-tal varianten, de luchtgedroogde Pixie-snacks voor honden en katten en Yogurt Mellies voor honden.

Flamingo Pet Products
Duurzaamheid staat centraal bij de nieuwe Valeco-kussens, die in Europa worden geproduceerd. Deze zijn vervaardigd uit gerecycleerd textiel en gevuld met gerecyclede polyestervezel en schuimrubber. Bovendien vormt hun stijlvol design een duidelijke meerwaarde voor elk interieur. Het kussen is waterafstotend, antibacterieel en UV-bestendig. De hoes is afneembaar om te wassen. De kussens zijn verkrijgbaar in blauw en taupe. De Valeco-lijn omvat ook manden. Daarnaast werden diverse nieuwe eet- en drinkkommen op de markt gebracht. Zo is er bijvoorbeeld het model Bianco, dat wordt aangeboden in 2 kleuren, namelijk grijs en wit. Het betreft een geglazuurde keramische pot in een bamboehouder. Tot slot werd een reeks nieuwe krabpalen en -meubels gepresenteerd.

Frama Best for Pets
Deze Nederlandse onderneming, die ook al in België bij enkele Belgische dierenspeciaalzaken, zoals Cats & Dog en Topline Petstore actief is, pakte uit met enkele producten voor honden, katten en paarden op basis van Manuka-honing uit Nieuw-Zeeland. Deze honing staat bekend om haar verzachtende en hydraterende werking.

Garvo
Met Fytolin Fibre Senior lanceerde deze standhouder een nieuw ruwvoer voor ouder(wordend)e paarden. De ruime vezelvariatie in deze innovatie bevordert de darmflora, wat resulteert in een optimale vertering van het ruwvoer en een betere opname van de voedingsstoffen.

Gebr. De Boon
Op deze stand kon je echt niet naast de indrukwekkende kattenklimbomen kijken. Ze vallen op door hun aantrekkelijk design en het comfort dat ze de katten bieden. Ze zijn gefabriceerd met echt hout, aangevuld met stevige sisal en zachte pluche. De diverse uitvoeringen zijn leverbaar in 3 maten en 2 kleuren: polar white en grizzly brown. Daarnaast werd onder het merk Boony Est. 1941 een breed assortiment hondenkussens en -manden voorgesteld.

Going Kolombo
Het merk 51 Degrees North werd uitgebreid met de Denim-collectie. Deze kussens zijn vervaardigd uit hoogkwalitatief materiaal. Ze spelen in op de actuele woon- en interieurtrends. Bovendien bieden ze honden en katten een hoog ligcomfort.

Greenheart Premiums
Om te benadrukken dat ze zelf al hun voeding en snacks vervaardigen, had deze exposant een machine meegebracht naar de beursvloer. Er werden ook heel wat staaltjes van de nieuwe, vegetarische hondensnacks uitgedeeld om de winkelpunten te laten kennismaken met deze nieuwkomer.

Groothandel Smulders
Wabi Kusa is een concept dat overgewaaid komt uit Japan. Het laat toe om op een compacte manier een stukje natuur in de huiskamer te integreren. Ter ondersteuning van de consument worden diverse instructiefilmpjes aangeboden, die tonen hoe je Wabi Kusa-referenties gebruikt en installeert.

Group Depré
Het merk Voskes bracht een compleet nieuwe lijn droogvoeding voor katten op de markt. Voskes kat zet sterk in op ondersteuning van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde vacht en huid, de support van een goede mondhygiëne en een goede werking van de spijsvertering. Hoofdbestanddelen van deze smaakvolle brokjes zijn kip of zalm. Bovendien is het droogvoer samengesteld zonder tarwe of maïs. De verschillende referenties zijn verkrijgbaar in hersluitbare, recycleerbare zakken van 2 kg en 7kg.

HobbyFirst
HobbyFirst King is een nieuwe ecolijn vogelvoer, die in een doosje wordt gepresenteerd. De compacte reeks, bestaande uit 6 voermengelingen en 2 essentiële supplementen, is vervaardigd met puur natuurlijke ingrediënten. De hoogwaardige samenstellingen bevatten geen twijfelachtige componenten, zoals additieven, geen kleurstoffen & geen bewaarmiddelen. Er werden enkel gekleurde koekjes toegevoegd voor visuele en smakelijke aantrekkingskracht. Deze kleuren zijn gemaakt van volledig natuurlijke elementen, zoals kurkuma voor geel, rode biet voor rood en alfalfa voor groen. Hierdoor voorzien ze het perfecte voer voor fitte en vitale vogels. Deze doosjes zijn volledig duurzame verpakkingen met het FSC-label. Verder pakte HobbyFirst uit met Soft Filets: blikjes gevuld met stukjes kip in bouillon, die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen bij katten.

Hofman Animal Care
De hondensnack Bugbone is vervaardigd op basis van insecteneiwit. Deze innovatie werd ontwikkeld in samenwerking met een veterinair voedingsdeskundige en wordt in Nederland geproduceerd. De graanvrije snack wordt ambachtelijk in de oven gebakken en telt een laag caloriegehalte. Verder toonde deze exposant de nieuwe look & feel van het merk Excellent Pets, waaronder een breed gamma supplementen voor honden, katten en knaagdieren wordt gevoerd.

I&I Pet Supplies
De aandacht ging hier onder meer uit naar het Alpha 360°-harnas van het merk Woolly Wolf. Het harnas, vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen, namelijk PET-flessen, is verkrijgbaar in 3 kleuren en 5 maten.

IMarc Benelux by Hoeboer
Onder de noemer ‘Bijouterie voor dierenpenningen’ lanceerde deze standhouder een reeks sierraden die de dierentags van honden extra kunnen opsmukken.

Inaba Foods
Een eerste nieuwkomer bij het merk Ciao was Dashi Delights, een heerlijke dashi bouillon voor katten op basis van kip, die in 5 verschillende smaken beschikbaar is. Daarnaast pakte Ciao uit met Churu for kitten. Deze romige lekkernij, verrijkt met DHA en EPA uit visolie, ondersteunt de hersenontwikkeling en zorgt voor een gezonde skeletopbouw. Deze referentie is in 2 smaken te verkrijgen: kip en tonijn. Ook nieuw was Ciao Churu Hairball Control: deze romige puree zit boordevol onoplosbare plantaardige vezels om haarballen onder controle te houden. Tevens bevordert deze innovatie de spijsvertering.

Independent Pet Group
De Yora Dental Sticks zijn vervaardigd op basis van insecten en zetten in op een natuurlijke tandverzorging. De unieke rasterstructuur en de natuurlijke actieve stoffen reduceren tandplak en de opbouw van tandsteen. De toevoeging van appel en munt zorgt voor een frisse adem bij de honden.

Johnson Petfoods
Een opvallende introductie was Matties Petfood, een nieuw eigen merk van droogvoeding voor honden die opvalt door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook voor de verkooppunten hangt een mooie marge vast aan deze referenties. Er worden 6 varianten aangeboden in verpakkingen van 3 en 12 kg. Vlees vormt het voornaamste ingrediënt van deze nieuwe droogvoeding. Bovendien is deze vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Kemp4Pets
Deze onderneming, die tot voor kort actief was onder de naam Goldfish Amsterdam, showde op de beurs een brede waaier CBD-producten voor huisdieren. Zo waren er onder meer deze Hemp Dog Bonbons op basis van schapenvet en hennep die een kalmerend effect hebben op viervoeters. Daarnaast bemerkten we ook enkele producten met CBD-olie.

Kinlys Group
We vernamen dat de nieuwe productie tegen eind dit jaar volledig opgestart zal zijn. Er zullen tal van nieuwe mengelingen worden vervaardigd. Zo wordt het aanbod voor neerhofdieren uitgebreid met mengelingen voor herten en geiten. Tevens wordt voor kippen een zuivere granenmengeling met een mooie energiewaarde geïntroduceerd. Deze bevordert onder meer de algemene gezondheid. Onder Benelux Nature werd een High Energy premiumstrooivoer op de markt gebracht, dat het ganse jaar door gevoederd kan worden. Tot slot liet deze exposant weten dat het zijn private label-verhaal verder wil uitdragen.

Kivo Petfood
Deze specialist in natuurlijke voeding voor honden en katten zette haar nieuwste presentatieconcept in de kijker. Tevens konden we een kijkje nemen in de nieuwe productcatalogus, die recent werd uitgebracht.

MyFamily
De bezoekers konden hier kennismaken met het ruime aanbod halsbanden en lijnen. Verder werd ook het ruime assortiment tags en de verschillende graveermachines om die laatste te personaliseren, getoond.

Nature Dog Food
Op deze stand zagen we onder andere een gamma gevriesdroogde hondensnacks. Deze zijn verkrijgbaar in 5 smaken: eend, hert, kip, struisvogel en zalm. Verder pakte deze exposant uit met een ruim assortiment graanvrije superpremium hondenvoeding en met kwalitatief natvoer voor katten.

Nerus
Deze 100% natuurlijke kauwsnack voor honden is lactosevrij en hypoallergeen. Ze is in verkrijgbaar in diverse formaten en kan ook onder private label worden aangeboden.

Over Group
Onder het merk Over Zoo presenteerde deze standhouder op het Poolse paviljoen, die trouwens nog niet actief is op de Belgische petcaremarkt, een breed gamma verzorgingsproducten voor huisdieren. Deze firma verdeelt ook een lijn met hondenparfums, die verkrijgbaar zijn in de geuren papaya, aardbei en natural.

PAWR
Deze plantaardige complete voeding wordt geproduceerd op basis van superfoods. Bovendien wordt er ingezet op het gebruik van lokale grondstoffen. Er zijn 3 referenties beschikbaar, namelijk Golden Glow, Beet Booster en Green Glory. De voeding wordt aangeboden in een volledig recycleerbare verpakking.

Pet Bedding
De Ekoo Bosmix is een uitstekende nabootsing van de grond in het bos. Deze bedding bezorgt de kooi een natuurlijke uitstraling. Bovendien zullen de dieren er zich erg comfortabel in voelen. Deze nieuwigheid is sinds half november 2023 verkrijgbaar in geperste verpakkingen van 30 liter.

Petlando
Veel belangstelling was er alvast voor dit nieuw hondenbed. Verder presenteerde deze exposant de Mangoo Bar: deze voerbak is vervaardigd uit mangohout met een FSC-label. Verder is deze innovatie voorzien van rvs schalen en een antislipbodem.

Petlux
Deze zelfreinigende kattenbak blinkt uit op het vlak van technologie en design. Het toestel kan bediend worden via een led-touchscreen of een app. Het kattentoilet wordt met één druk op de knop gereinigd. Deze innovatie, die uitgerust is met een extragrote opvangbak, kan meerdere katten tegelijk bedienen.

Petmex
Bij deze exposant op het Poolse paviljoen ontdekten we een ruim gamma natuurlijke kauwsnacks voor honden. Het aanbod omvat onder meer eendennekken, konijnenoren, runderlever en -long, stukjes kip & kalkoen en noem maar op. Deze hoogwaardige producten kunnen ook onder private label worden aangeboden.

Petsolutions
Deze Belgische onderneming deelde een stand met Animal Boulevard. Bij Petsolutions werd onder meer de lijn PlayScent van Jack & Vanilla centraal geplaatst. Playscent staat voor duurzaam en intens speelgoed dat de zintuigen van de hond prikkelt: zien, proeven, ruiken en voelen. Het is verkrijgbaar in 3 smaken en kleuren: kip (geel), varken (rood) en rund (blauw). Daarnaast kon de petcareprofessional kennismaken met het ruime gamma natuurlijke hondensnacks van Haba’s. Tevens werd onder de noemer Ms. poop een volledige plantaardige, klonterende kattenbakvulling gelanceerd. Bij Animal Boulevard ging de aandacht onder meer uit naar de nieuwe Perched Paws-krabpalen en de stijlvolle draagtassen Home & Away.

Phytotreat
De focus lag bij deze exposant op het nier- en blaaspakket, dat ze voor honden en katten aanbieden. Om terugkerende blaasproblemen bij katten te verhelpen, is er Cysticat-Extra. Urical is dan weer een urineverzuurder voor het oplossen van blaasstenen bij katten en honden. Tot slot was er nog Bladder-Kidney: een formule die niergruis aanpakt en tevens de uitscheiding van urinezuren stimuleert.

Renske Natural Petfood
Wie graag samen met zijn hond wil relaxen en chillen in de zetel, kan dit voortaan met de Renske Chhurpi Cheese Pops. Deze snacks in popcornvorm moeten gewoon even in de microgolfoven en zijn klaar om te worden verorberd. Ze zijn 100% natuurlijk, vegetarisch en graan- en glutenvrij. De Chhurpi Cheese Pops worden immers gemaakt van 99,9% koemelk in een gecertificeerde IFS- fabriek in België. Dankzij de productie in België kan de veiligheid van het product gegarandeerd worden en wordt de impact op het milieu door kortere transportafstanden verkleind.

Rettenmaier Benelux
Chipsi Sunshine Bio Plus is een hoogwaardig hooi dat afkomstig is uit gecontroleerde biologische teelt. Dat bewijst ook het Bio-certificaat op de verpakking. Deze innovatie stimuleert de spijsvertering en de darmflora. Dit gamma omvat 5 variëteiten.

Rood Diervoeding
Deze proteïne-ijsmix van Moos & Rosy’s is beschikbaar in twee smaken: Badass Banana en Smashing Strawberry. Op die manier kan je een verfrissende hondensnack creëren op warme dagen. Iedere verpakking is goed voor circa 150 ml ijs.

Ruinemans Group
Ruinemans Group liet zien dat het meer aanbiedt dan alleen maar levende aquariumvissen. Zo werd ook uitgepakt met het ruime gamma hondensnacks van Landman Hoevelaken. Voorts konden dierenspeciaalzaken het diepvriesvisvoer van Ruto en de aquariumplanten van Aquaflora waarnemen.

Snuffle Dog Beer
De hond verwennen tijdens de adventsperiode kan met deze Snuffle Adventskalender. Deze is gevuld met 24 verschillende Snuffle-snacks van 8 gram. Zo kan de viervoeter samen met zijn/haar baasje aftellen naar kerst.

Tijssen Goed voor Dieren
Deze standhouder analyseerde de toekomstbestendigheid van kattenbakvulling en concludeerde dat deze productcategorie doorgaans niet duurzaam is. Daarom pakt men nu uit met Linda Circulair, een litter die volledig geproduceerd is uit de reststromen van plantaardige producten. Daarmee is het gft-geschikt, zorgt het dus voor minder restafval en lagere kosten. Alle grondstoffen/reststromen die worden gebruikt, komen uit Nederland en vereisen dus minimaal transport. De Linda Circulair-kattenbakvulling is een geperste korrel van plantenvezels. Bij contact met vloeistof valt die korrel tot kleine vezelstukjes uit elkaar. In combinatie met de Linda Kattenbak met innovatief zeefsysteem kan de katteneigenaar bovendien het verbruik van de litter gevoelig reduceren. Dat resulteert in nog minder CO2-uitstoot en nog lagere kosten.

TNC Pets
Onder het merk 4Dögs Original pakte deze firma, die deel uitmaakte van het Poolse paviljoen, uit met Meat Gnocchi, dat met collageen verrijkt is. Er is keuze uit 3 varianten: kalkoen, rund en wild. Daarnaast werd pindaboter geïntroduceerd, die 22% collageen bevat. Tot slot merkten we een ruim gamma gecertificeerd hertengewei op.

Trixie
Deze nieuwe kattenbak van Trixie is uitgerust met een automatische zelfreinigingsfunctie. 4 mechanismes zorgen voor een vlot en veilig reinigingsproces. De geïntegreerde afvalbak heeft een inhoud van 5 liter. Het toestel is bruikbaar met klontvormende kattenbakvulling. Deze innovatie is geschikt voor katten vanaf 1,5 kg of 4 maanden en leent zich perfect voor gezinnen met meerdere viervoeters.

Valk Solutions
Voor dierenspeciaalzaken en tuincentra die vooruit willen, liet deze exposant de mogelijkheden van het Aspos omnichannel cloudplatform zien. Nieuw was de Aspos price checker, waarmee de consument op de winkelvloer zelf producten kan scannen en direct uitgebreide uitleg over het artikel in kwestie krijgt.

Van der Basch Trading
Onder de noemer Best Friend Post werden deze eetbare wenskaarten voor honden gepresenteerd. Ze zijn geprint met eetbare inkt op eetbaar papier. Bovendien ruiken de kaarten naar bacon, waardoor de viervoeters er extradol op zijn. Er zijn kaarten voor elke gelegenheid. Voorts bracht de firma ook leuke pluchespeeltjes, bijvoorbeeld in de vorm van een octopus of een zeester, mee naar de beurs.

Vegan Pets
De Vish Oil is een algenolie, die rijk is aan omega 3 en 6. Ze is uiterst geschikt voor honden die last hebben van hun gewrichten. Verder introduceerde deze firma gedroogde vegetarische snacks, namelijk Vegdog Jerkeys.

Visan Nederland
Onder het merk Amanova wordt superpremiumvoeding voor honden en katten aangeboden. Bij de productie wordt enkel vers vlees aangewend en geen vleesmeel, noch gedroogd vlees. Dit maakt de voeding niet alleen smakelijker maar ook gemakkelijker te veteren. Bovendien heeft het een hoge voedingswaarde. Daarnaast zijn de recepten verrijkt met superfoods. Er wordt zowel droog- als natvoeding aangeboden. Binnen elke categorie worden zowel graanvrije referenties als producten met een laag graangehalte aangeboden. De productie gebeurt in Madrid. Amanova is momenteel al in een 15-tal Belgische dierenspeciaalzaken verkrijgbaar.

Vitapol
Ook te zien op het Poolse paviljoen was deze producent van snacks voor vogels en honden.

Warmako
Onder het merk District 70 werden nieuwe krabitems geïntroduceerd. Deze combineren functionaliteit en design. Qua vormgeving lijken deze nieuwkomers sterk op een decoratief boek, dat als eyecatcher op een salontafel kan worden gelegd. Eénmaal de cover omgedraaid wordt, bieden de 3 varianten (Caterior, Masterpiece en Diary) de katten veelvuldig krab- en speelplezier.

Weenect
De nieuwe XS gps-trackers vallen op door hun klein en licht formaat en hun gebruiksgemak. Deze toestellen verzekeren realtime tracking zonder afstandsbeperking. Hierdoor weten de katten- en hondeneigenaars steeds waar hun huisdier zich bevindt.

Woofchild
Op het Poolse paviljoen ontdekten we deze producent van luxueuze hondensweaters, die opvielen door hun hoogwaardige kwaliteit. Dit maakt dat ze niet krimpen na het wassen. Ze worden in Polen vervaardigd op basis van katoen en acryl.

Ydolo
Dibaq Sense Cat Urinairy bevat 82% dierlijke ingrediënten, waaronder 32% gedehydreerde zalm, 20% verse zalm en 20% verse tonijn. Deze graan- en glutenvrije droogvoeding voor katten is 100% natuurlijk. Ze is verrijkt met prebiotische kruiden en draagt onder meer bij aan een gezonde tandhygiëne en goede werking van de spijsvertering. Bovendien draagt de voeding bij tot een mooi glanzende vacht.

Share