Ga naar de inhoud

Vervoegen deze ANIDO-innovaties binnenkort uw aanbod?

Tags:

ANIDO vormt het ideale platform om aan begin van het nieuwe jaar leuke en interessante innovaties te ontdekken. Ook al sparen heel wat petcarefabrikanten en -leveranciers hun voornaamste nieuwigheden op tot ’s werelds belangrijkste vakbeurs in de branche Interzoo, toch vielen er nog heel wat mooie en innovatieve producten te ontdekken op de beursvloer in Kortrijk Xpo. Hieronder tonen we u met welke nieuwkomers de exposanten uitpakten tijdens de afgelopen editie van ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcarebranche in de Benelux en Noord-Frankrijk.

Spring rechtstreeks naar de exposant in kwestie: Absolute Petfood, Ajour, AK for Pets, Aquadistri, Aquael, Armosa, ASP, Beaphar Belgium, Beeztees, Belcopets, Belgium Petfood, Best Buddy Pets, BSI, Black Canyon, Bobiotics, CAGC Int., Cavlicious, Ceva Santé Animale, Clinic Petfood, Cool4Pets.biz, C Pro Food, Croci, DAWM, Degomeat-Herbafix, Delcon Petfood, Diervoeding Tak, Dingonatura, Dog&Cat Supply, Doglife, Dr. Zoo, Edgard&Cooper, Emax, Energique-Carnibest, Essence of Life, Eye4Pets, Farm Food, Ferplast, Finest Petfoods, Fitmin België, Fixmer, Flamingo Pet Products, Frenky Lewis, FreshFrozen for Pets, Gebr. De Boon, Going Kolombo, Good !D, Grizo, Groothandel Smulders, Group Depre, GTE, Hardy Dewerse, HobbyFirst, Holland Animal Care, Imby Pet Food, Inaba, IPN Nutrition, JBL, Johnson Petfood, Jopack, Jowadel, Karakaya, Kastaar Pets, Katoos, Kelders Kooien, Kerbl, Kika Group, Kivo Petfood, Laboratoire Francodex, Laboratoire Frere, Laroy Group, Martin Sellier, Mealberry, Muva, Naturhof Schröder, Nerus, Nestera, Nobby, Olly & Molly, Only Pet, Palopa, PAWR, Petco, Petfood Europe, Petfoods International Trading, Petlux, Pet & Garden Pro, Pet&Mee, Pet’s Up Products, Petsolutions, Peys Doggy Food, PFA-Trade, Plenty Gifts, Renske Natuurlijke Diervoeding, Rescue Leashes, Rubco, Ruinemans Group, Savic, Schulze, Schur Star Systems, sera, Sofral Le Gouessant, Sportdog Company, Supreme Petfoods, Tasco, Thule, Tijssen Goed voor Dieren, Trixie, Trudo’s Pet Products, Vadigran, Van der Basch Trading, VeganPets, Versele-Laga, Visán Netherlands, Voldux, Weenect, Whitebridge, Woofelicious, Ydolo, Ymmas Corporation en Zoo-Distri.

Absolute Petfood
Nieuw bij Grandorf is de Single Grain-lijn: een holistische en hypoallergene kattenvoeding, vervaardigd met 70% dierlijke ingrediënten. Er is keuze tussen 3 varianten: Adult Indoor, Adult Mini (beiden op basis van lam & kalkoen) en Adult Sterilised (op basis van konijn & kalkoen). Verkrijgbaar in verpakkingen van 8 kg.

Ajour
De Pino Slow Feeder is een snorhaarvriendelijke anti-schrok-bowl. Deze is ondiep en breed om te voorkomen dat de snorharen van de kat de rand raken. De binnenkant van de voederschaal is gevuld met ribbels, die zorgen voor een tragere consumptie om problemen zoals overgeven te voorkomen. De stijlvolle voederkom is biologisch afbreekbaar. Ze wordt met de hand gemaakt in kleine oplage in België.

AK for Pets
Deze Nederlandse onderneming presenteerde het eigen merk Quapas!, dat momenteel ruim 450 referenties omvat. Deze accessoires vallen op door hun uitstekende prijs-kwaliteitratio. Verder wordt er ingezet op het gebruik van natuurlijke materialen en duurzame verpakkingen. 

Animal Boulevard
Op deze stand pakte men uit met tal van acties om de verkooppunten een duwtje in de rug te bieden. Verder werden voor de nieuwe collecties displays en winkelpresentaties ontwikkeld, die de verkoop moeten ondersteunen. Onder het eigen, gelijknamige merk werden manden en kussens in curlplush gelanceerd. Verder maakten we ook kennis met de collectie manden ‘Rodeo’, die vorig jaar op de markt werd gebracht. Tot slot werden diverse presale-collecties voorgesteld, waaronder deze limited edition zomercollectie voor honden.

Aquadistri
Deze Nederlandse firma nam begin 2024 een insectenkwekerij met ruim 25 jaar over. Onder de noemer Reptofood wordt nu levend insectenvoer aangeboden. Er wordt ingezet op een grote versheid van de voedseldieren: vandaag bestellen betekent morgen geleverd. De levende insecten worden gepresenteerd in een full colour-verpakking.

Aquael
Deze Poolse onderneming toonde naast zijn ruim aquariumaanbod ook tal van accessoires voor honden en katten onder de merken Comfy en Ecomfy.

Armosa
Deze onderneming nam voor de eerste maal deel aan ANIDO. Ze pakte enerzijds uit met Protecta DIASECT AE, een product op basis van diatomeeënaarde dat bloedluizen bij pluimvee bestrijdt. Anderzijds merkten we onder het merk CLAC een reeks oplossingen tegen muizen en ratten op.

ASP
De leuke presentatie van deze BBQ Kings-hondensnacks van M-Pets trok onze aandacht. Verder ontdekten we bij M-PETS o.a. de nieuwe lijn tuigen ‘Wild’, de ‘Eco Tima’-kattenbakken uit 99% gerecycleerd plastic en een organische kattenbakvulling op basis van soja. Andere merken die in de kijker stonden waren o.m. Imac, Schesir, Curli, Lex&Max, Terra Canis en Petrebels.

Beaphar
Flexifit zet in op gewrichtsverzorging en helpt honden en katten om soepel te bewegen. Het Maintenance Level omvat 3 producten (sticks, treats en bits), die zorgen voor het behoud van gezonde gewrichten. Op het Advanced Level is er de pasta, die geschikt is voor dieren die gewrichtsstijfheid of een verminderde beweeglijkheid beginnen te vertonen. Op het Optimum Level bieden de chews optimale ondersteuning voor honden met gewrichtspijn.

Beeztees
Je kon niet naast het nieuwe logo van ‘Designed by Lotte’ kijken op de stand van Beeztees. Dat past volgens de onderneming beter bij de stijlvolle, trendy en kwalitatief hoogstaande producten, waar het merk voor staat. In het hart van het nieuwe logo schittert ‘Lotte’, een knipoog naar het inspirerende verhaal achter het merk. De omsluitende D-vorm accentueert het woord ‘Design’. Tevens onthulde Designed by Lotte de collectie hondenkussens Yndis. De zachte vlokkenvulling maakt dat de hond heerlijk kan ontspannen en bovendien beschermd wordt tegen de harde vloer. Door de fijne stof, het ovale ontwerp en de luxe afwerking past het kussen perfect in elk interieur.

Belcopets
Othon&Friends bracht recent de nieuwe hondenvoeding Adult Lam&Rijst Endurance op de markt. Deze nieuwkomer, die vooral bestemd is voor sporthonden, is verrijkt met choline uit krill. Hierdoor genieten sportieve viervoeters van talrijke voordelen, zoals minder spierafbraak, sneller herstel van spiereiwitten, verminderde ontstekingen na zware inspanningen en een verbeterde verbranding. De voeding wordt gepresenteerd in biologisch afbreekbare en volledig recycleerbare verpakkingen van 3 kg. Tevens breidde Othon&Friends zijn assortiment uit met kattenvoeding, die rijk is aan lam en rijst.

Belgium Petfood
De aandacht ging op deze stand onder meer uit naar het uitgebreide gamma snacks van Kengz.

Best Buddy Pets
Crunchy Puppytrainer is een trainingssnack voor puppies, die dierlijke eiwitten van kip, zalm,  rund en groenlipmossel bevat. De samenstelling van deze snack zorgt ervoor dat de voedingsbalans niet uit evenwicht wordt gebracht. Het speciale, ambachtelijke bakproces zorgt voor een optimaal behoud van smaak en voedingsstoffen.   

Black Canyon
Ook dit Duits familiebedrijf was op de beursvloer aanwezig. Onder het gelijknamige merk werd een ruim gamma graan- en glutenvrije hondenvoeding getoond, dat zowel brokken, natvoer als snacks omvat. Alle referenties beschikken over een hoog percentage aan dierlijke ingrediënten en worden uitsluitend bereid met vlees dat geschikt is voor humane consumptie. 

Bobiotics
Deze jonge Belgische onderneming pakte uit met Anti-Itch Probiotics: handige snoepjes boordevol pre-, pro- & postbiotica. Ze zijn 100% natuurlijk en organisch en worden gefabriceerd op basis van insectenmeel. Elke verpakking bevat 60 heerlijke snoepjes, die helpen tegen jeuk, een gezonde stoelgang en spijsvertering bevorderen en de immuniteit versterken.

BSI
Deze herbruikbare XL-vliegenval, die tot wel 250.000 vliegen kan vangen, is voorzien van 4 unieke éénrichtingsopeningen, waardoor ontsnappen onmogelijk is. De Giant Fly Trap XL wordt met 2 startdosissen van de ecologische lokststof Fly Attract aangeboden in een mooie verpakking. De fermentatie van de vliegen in de emmer (5 liter) zorgt voor een nog grote aantrekking van vliegen. De lokstof is apart verkrijgbaar als navulling.

CAGC International
Het verlies van een huisdier brengt veel emotie met zich mee. De Click&Go Coffin Pets draagt bij aan het moment van afscheid. Deze eenvoudige kisten worden als bouwpakket geleverd en zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Ze worden in Nederland vervaardigd met FSC-hout en zijn leverbaar in 5 afmetingen.

Cavlicious
Deze Belgische firma biedt luxueuze accessoires voor honden aan. Alles wordt zelf ontworpen en getekend en vervolgens in beperkte oplages met de hand geproduceerd. Een blikvanger was onder meer deze collectie halsbanden en tuigen, die uit vegan leer vervaardigd zijn.  

Ceva Santé Animal
Happy Snack by FELIWAY® is een lichte, heerlijke romige kattensnack met een unieke, natuurlijke samenstelling. Deze glutenvrije innovatie bevat immers het natuurlijk melkeiwit alfa-casozepine, dat over kalmerende eigenschappen beschikt. Ze biedt de kat een extra verwenmoment of steun in uitdagende en verontrustende situaties.

Clinic Petfood
Met Clinic Veterinary Diet bracht deze firma een eerste veterinair merk voedingen voor dierenspeciaalzaken op de markt. Het assortiment omvat oplossingen voor de meest voorkomende problemen bij honden en katten. Nieuw was onder meer het hypoallergene blikvoer en het Clinic Daily Diet, dat beschikbaar is in 3 varianten: puppy, adult en adult light.

Cool4Pets.biz
Een blikvanger was deze ijskar van SmoothieDog. Deze smoothies zijn samengesteld op basis van vleesbouillon en echt vlees. Ze worden verrijkt met groenten en fruit.  Deze smoothies zijn volledig natuurlijk en dus vrij van smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ze bevatten tevens geen graan,  gluten of toegevoegde suiker. Honden kunnen de smoothies puur drinken, maar deze kunnen ook worden ingevroren tot een hondenijsje.

C Pro Food
Een opvallende innovatie voor honden was Snoepie’s, een lijn met ovengebakken, semi-moist hondenkoekjes, die verkrijgbaar is in 3 varianten: Educ, Salmon en Turkey. Deze graanvrije koekjes met een laag caloriegehalte worden aangeboden in verpakkingen van 150 gram. Daarnaast werd ook een nieuwe superpremium kattenvoeding voorgesteld. Deze is beschikbaar in 3 varianten:  kitten&mama, adult & chicken en adult & sterilised chicken. Qua verpakkingsformaten is er keuze tussen 400 gram, 1,5 kg, 3 kg en 7,5 kg.   

Croci
Elk jaar pakt deze exposant uit met een Summer Collection, die omvat heel wat leuke accessoires gaande van kledij over speeltjes tot poepzakjes en snacks.

Degomeat – Herbafix
De look & feel van de verpakking van de stoomworsten van Herbafix werd recent in een nieuw jasje gestopt. Tevens werd het assortiment van 2 naar 9 varianten uitgebreid. De worsten zijn verkrijgbaar in 200 en 800 gram. 4 soorten zijn ook beschikbaar in 400 gram.

Delcon
Deze exposant toonde de bezoekers haar uitgebreid assortiment voeding en snacks voor honden en katten. Verder vernamen we dat er met Delcon Sterilised een nieuwe voeding voor gesteriliseerde/gecastreerde katten op de markt komt. Het gematigde vetgehalte voorkomt een grote gewichtstoename bij de kat. Het hoog eiwitgehalte zorgt dan weer voor het behoud van de spiermassa. 

Diervoeding Tak
Happy Dog lanceert vier functionele Care-snacks. ‘Arthro Fit’ ondersteunt het bewegingsapparaat. ‘Skin & Coat’ zorgt dan weer voor een glanzende vacht. Om het welzijn van de honden te bevorderen, is er ‘Calm & Relax’. Tot slot is er ‘Healthy Weight’, dat het gewichtsmanagement ondersteunt. Onder Goood werd dan weer een vegetarische voeding voor volwassen honden geïntroduceerd. Deze wordt in Zuid-Duitsland geproduceerd op basis van lokale superfoods. Verkrijgbaar in zakken van 300 gram, 1,8 kg en 10 kg. 

Dingonatura
Natura diet introduceert een ganse lijn paté in blik. Er is keuze tussen 7 uitgebalanceerde, complete recepten. Alle varianten beschikken over een hoog percentage vers(e) vlees/vis en zijn samengesteld zonder conserveringsmiddelen, kleur- of kunstmatige smaakstoffen. De aluminium blikjes zijn volledig recycleerbaar. Tevens wordt er gekozen voor natuurlijke, lokale ingrediënten.

Dog & Cat Supply
Deze Nederlandse groothandel had een greep uit zijn brede portfolio meegebracht. Onze blik viel op deze mooie display van Barking Bakery, die de verkoop van deze tasty hondengebakjes moet bevorderen.

Doglife
Deze exposant verdeelt kwalitatieve honden- en kattenvoeding. In de portfolio zijn onder meer de merken Luposan, Uzzi’s, Fitmin, Falco, Markus Mühle en Yoggies terug te vinden. Onder laatstgenoemd merk worden onder meer koudgeperste brokken en supplementen aangeboden.

Dr. Zoo
De ijsjes van dit Spaanse merk zijn de ideale manier om honden verfrissing aan te bieden. De ijsjes zijn na 30 minuten in de diepvries klaar voor consumptie. Er is keuze tussen 3 smaken: Room, Banana Split en Kaas&Worst. Voor katten werd met ‘Licks’ een nieuwe romige snack op de markt gebracht.

DWAM
Onze aandacht werd getrokken door deze kleurrijke lijnen. Deze worden met de hand vervaardigd en spelen op de seizoenskleuren. Een deel van de opbrengst wordt aan het goede doel gedoneerd. Het assortiment omvat een 30-tal verschillende referenties.

Edgard & Cooper
Met Bravo Biscuits zet men in op de ‘bravomomenten’. Eigenaars kunnen deze gezonde snacks voor diverse gelegenheden aanbieden. Het gamma kan opgedeeld worden in 4 types: Learn, Reward, Snuggles en Adventure.

Emax
Sanimal lanceerde een gans gamma tandverzorging voor huisdieren.

Energique – Carnibest
Deze 2 Nederlandse ondernemingen maken sinds vorig jaar deel uit van Voff Premium Pet Food. Daarom werd besloten dat beiden meer samen de markt zullen benaderen. In die optiek deelden ze ook een stand op ANIDO. Qua producten werden het gamma worsten voor honden en katten van Carnibest en de versvriesmaaltijden van Energique in de kijker geplaatst.

Essence of life
Deze onderneming ontwikkelde een reeks natuurlijke verzorgingsproducten voor huisdieren. De producten worden van A tot Z in België vervaardigd in een laboratorium, gespecialiseerd in fytotherapie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met erkende dierenartsen om een optimale match met de gezondheid van uw dieren te garanderen. Een blikvanger in het gamma is SHIN’EOL: vachtverzorging en ontklitter in één. Deze is geproduceerd op basis van kokosolie en verrijkt met ylang ylang.

Eye4Pets
De Puzzle Feeder vormt een speelse oplossing om huisdieren op een langzame, verantwoorde manier te leren eten. Deze voederkommen zijn gefabriceerd uit plantaardige materialen en vrij van schadelijke toevoegingen, zoals weekmakers, PVC, BPA en zware metalen. Verkrijgbaar in 2 formaten.

Farm Food
Farm Food Fresh is nu ook verkrijgbaar in een kleinverpakking van 550 gram. Het handige formaat van circa 25 gram blokjes maakt het diepvriesvers vlees makkelijk te doseren. Er worden 2 smaken aangeboden: Rundvlees Compleet en Pens&Hart Compleet.

Ferplast
Hier ontdekten we het speelgoedconcept Chewa Boing. Dit extreem duurzaam hondenspeeltje, gemaakt van een veerkrachtig materiaal, stuitert en blijft drijven, waardoor het de viervoeter uitdaagt en de lichaamsbeweging stimuleert. Bovendien bevordert deze innovatie de tandhygiëne. Er is keuze tussen 4 modellen, die in verschillende kleuren en maten beschikbaar zijn. Voorts werd een nieuwe houten knaagdierenverblijf getoond. Deze is verkrijgbaar in 3 maten.

Finest Petfoods
In primeur presenteerde deze Nederlandse exposant het merk Buddy. Onder de noemer ‘Honest pet food made with love’ wordt hoogwaardige, natuurlijke en gezonde hondenvoeding geproduceerd, zonder onnodige toevoegingen. Er worden bijzondere eiwitbronnen, zoals eend, struisvogel en hert, gebruikt. Alle ingrediënten en verhoudingen worden op de voorkant van elke verpakking vermeld. 

Fitmin België
Een opvallende nieuwigheid was deze lijn hondensupplementen op natuurlijke basis. Het gamma omvat in totaal 11 referenties, die in een aantrekkelijke verpakkingen worden gepresenteerd. 

Fixmer Belgium
De revolutionaire parfums en conditioners TouchMe PET laten hun geur pas vrij bij aanraking. Bij deze gepatenteerde formule gaan nanocapsules zich vasthechten aan de vacht van het dier en een aangenaam parfum vrijgeven wanneer het dier gestreeld wordt. Hierdoor duurt het effect veel langer dan bij een traditioneel parfum. De hypoallergene producten zijn volledig veilig voor mens en dier. Ze zijn dermatologisch getest. Deze innovatie won de New@Anido-award in de categorie ‘Accessoires’.

Flamingo Pet Products
Talloze meteropstellingen van o.a. halsbanden, kussens, manden en speelgoed, die zo op de winkelvloer gepresenteerd kunnen worden, trokken de aandacht van de petcareprofessional. Een opvallende nieuwkomer was het Pelou hondentoilet, dat sprekend lijkt op echt gazon. Het is zowel voor binnen- als buitengebruik geschikt.  

Frenky Lewis
Blinkvanger was de 100% Natural Dry shampoo & Conditioner Spray in 1, een natuurlijke en vegan shampoo. De vegan verzorgingsproducten van Frenky Lewis bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en worden duurzaam geproduceerd. Er wordt immers gebruik gemaakt van zowel recyclebare als gerecyclede materialen, waardoor er 99% minder plastic wordt aangewend. Bovendien worden de producten vervaardigd in een sociale werkplaats.

Freshfrozen for Pets
Deze exposant toonde de bezoeker zijn uitgebreid gamma vriesverse voeding, dat onder de merken Jolipet, Wolf’s Menu en Barf Buffet verkrijgbaar is. De producten kunnen tevens ons private label worden geproduceerd.

Gebr. De Boon
De houten klimbomen van het stijlvolle merk Boony est. 1941 zijn beschikbaar in 3 maten en 2 elegante kleuren, namelijk Polar White en Grizzly Brown. De hoogwaardige kwaliteit van het hout, sisal en pluche staat garant voor duurzaamheid en comfort. Het gebruik van premiumpluche, handgevlochten speeltouwen en hangmandjes vormt een extra meerwaarde.

Going Kolombo
Het ruime assortiment hondenjassen stonden centraal. Er wordt steeds een vertaalslag gemaakt vanuit de humane mode. Zo wordt er nu bijvoorbeeld ingezet op het trendy color blocking. Belangrijk is wel dat de modellen steeds functioneel zijn. In die optiek worden nu ook een aantal jassen met een geïntegreerd harnas gelanceerd. Tot slot kregen we leuke hondenpyjama’s te zien.   

Good !D
Enerzijds kon de petcareprofessional het ruime snacks van hupple ontdekken. Anderzijds werden ook de voedingssupplementen van pharma.pet in de kijker geplaatst. Een nieuwkomer bij dit merk was Puppy Support, een smakelijk voedingssupplement verrijkt met concentraat uit natuurlijke grondstoffen. Deze ondersteunt de opbouw van sterke botten en stimuleert de ontwikkeling van de hersenen en de celstofwisseling bij een puppy.

Grizo
De standinrichting was gebaseerd op het eerste logo en een handgeschilderd tableau van Grizo-oprichter Dennis Degryse. Nieuw was de plantaardige kattenbakvulling Best List Miscat, vervaardigd op basis van miscanthus, een plant die 3 x zijn gewicht kan absorberen. Aangeboden in zakken van 20 liter. Voorts vernamen we dat Grizo nu Ruffwear exclusief verdeeld in de Benelux.

Groothandel Smulders
Blikvanger was het nieuwe aquarium met meubel Shallow 80 van Aquatlantis. Het aquarium is uitgerust met de nieuwe verlichting Easy LED Universal RGBW Ultra. Deze biedt meer vermogen, meer kleurkwaliteit, meer controle en een grotere efficiëntie.

Group Depre
Een blikvanger was deze meteropstelling die een mooi beeld weergeeft van het assortiment Voskes Kat en op een beperkte ruimte een uitgebreid aanbod droogvoeding, natvoer en snacks aanreikt. Daarnaast werd ook het gamma hondensnacks van Voskes in de kijker geplaatst met een speciale display. Dit aanbod omvat ruim 200 referenties.

GTE
Dit Belgisch familiebedrijf liet de bezoeker zijn breed assortiment producten voor dierenverzorging en voor de inrichting van trimsalons zien. Veel belangstelling was er alvast voor de kwalitatieve trimtafels, die eenvoudig in de hoogte verstelbaar zijn.

Hardy Dewerse
Blikvanger hier was de Ultrascape Diamond Edition van Aquael. Deze premium aquariumset bestaat uit een uniek aquarium waarvan de bovenkanten zijn afgewerkt met een unieke ‘diamant cut’ onder een hoek van 45°. Alle wanden van het aquarium zijn verbonden onder dezelfde hoek. Daarnaast omvat de set de app-gestuurde Ultra Slim BT LED-verlichting.

HobbyFirst
Hier werden 2 nieuwe kippenvoeders gelanceerd, die inzetten op ecologie en duurzaamheid. HobbyFirst Farm Circular Pellet is geformuleerd op basis van plantaardige rest- of retourstromen van de voedingsmiddelenindustrie. HobbyFirst Grani Garden Mix, geschikt voor zowel krielkippen als grote rassen, is samengesteld met lokaal beschikbare grondstoffen. Beide voeders hebben een lage CO2-voetafdruk.

Holland Animal Care
De aandacht ging hier uit naar de innovatie Bugbone. Deze graanvrije hondenkoekjes worden vervaardigd op basis van insectenproteïnes en worden in de oven gebakken. Ze worden in Nederland gemaakt. Kenmerkend voor de hypoallergene koekjes is het lage caloriegehalte.

Imby Pet Food
Een opvallende introductie waren deze premium supplementen voor honden, die in België worden vervaardigd. De supplementen worden toegediend onder de vorm van snacks, die compleet vervaardigd zijn van plantaardige ingrediënten. De volledig plasticvrije verpakking bestaat uit 100% recycleerbaar metaal. Beschikbaar in 4 varianten.

Inaba Foods Europe
Een eerste nieuwkomer was Inaba Dashi Delights, een aanvullend natvoer voor katten. De delicate Dashi-bouillon met bonitovlokken bevordert de gezondheid van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Verder pakte men uit met CIAO broth. Er is keuze tussen 4 smaken: kip en tonijn, kip met zalm, kip en kip met sint-jakobsvruchten. 

IPN Nutrition
Deze Nederlandse onderneming is importeur van dierenvoeding en -accessoires. Het voedingsaanbod omvat onder meer de merken Kudo, Narava en Wildfull. De koudgeperste hondenbrok Kudo, exclusief verdeeld in de Benelux, omvat een 30-tal referenties. Narava is dan weer een graanvrije hondenvoeding met een hoog vleesgehalte. Ze wordt vervaardigd op basis van een enkelvoudige eiwitbron.

JBL
In samenwerking met vooraanstaande schildpaddenexperts ontwikkelde JBL met PROTERRA een compleet nieuw voerconcept, dat alle land-, water- en moerasschildpadden soortspecifiek verzorgt. Er zijn 4 soorten voor landschildpadden, 4 soorten voor water- en moerasschildpadden en een babyvoer voor waterschildpadden. Beschikbaar in formaten tussen 250 ml en 2,5 l. Om de verkoop te ondersteunen, worden er ook snuffeldozen uitgebracht die de consument een duidelijk beeld bieden van PROTERRA.

Johnson Petfoods
De Belgische dierenspeciaalzaken en tuincentra konden kennismaken met Matties, een nieuw eigen merk van droogvoeding voor honden met vlees als voornaamste bestanddeel. Er zijn 6 smaken leverbaar in zakken van 3 en 12 kg. Matties biedt de consument een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het verkooppunt een mooie marge.

Jopack
Uniek op de markt is de 10 kg-verpakking van hooi en strooi. Deze is nog eens onderling verdeeld in 4 porties van 2,5 kg. Hierdoor wordt het gebruiksgemak sterk verhoogd.

Jowadel
Deze West-Vlaamse onderneming gespecialiseerd in hooi- en beddingproducten liet de professionele bezoekers kennismaken met zijn ruim assortiment.

Karakaya
Deze Turkse specialist in kattenbakvulling lanceerde Sandy Max. Deze superpremium litter op basis van natrium bentoniet heeft een drievoudige werking en bestrijdt onaangename geurtjes afkomstig van urine, uitwerpselen en bacteriën. De Ammonia Stop Technology zorgt dan ook voor geurcontrole gedurende 7 dagen.  

Kastaar Pets
Deze exposant had een uitgebreid assortiment manden en kussens meegebracht naar de beursvloer. Deze worden in Europa geproduceerd op basis van kwaliteitsvolle stoffen. Hierdoor beschikken ze over een lange levensduur. Ze kunnen per stuk besteld worden. Daarnaast zagen we diverse houten honden- en kippenhokken, die in eigen atelier worden gemaakt met Europees hout.

Katoos
Het merk Katoos werd 2 jaar terug gelanceerd. Het gamma voeders voor hobbydieren werd geleidelijk verbreed en verdiept. Nu introduceert men ook een lijn voor honden en katten. Er zijn 4 varianten verkrijgbaar: kitten (3 kg), kat (7 kg), puppy (4 kg) en hond (12 kg). Deze worden aangeboden in een recycleerbare, biologisch afbreekbare papieren verpakking. Een andere nieuwkomer was Chicken boost, een gamma van 3 watersupplementen voor kippen met diverse doelen.

Kelders Kooien
Deze Nederlandse onderneming was voor de eerste maal aanwezig op ANIDO en toonde er zijn aanbod hondenbenches, die onder het merk Hundos worden aangeboden. Deze worden in de eigen productieafdeling gemaakt.

Kerbl
Een echte eyecatcher was dit reusachtig, duurzaam kippenhok. Het is verrijdbaar en uitgerust met verschillende opties, zoals verlichting, camera, anti-vriessysteem, automatische deur, een automatisch geopende voederbak en dergelijke. Het hok is erg onderhoudsvriendelijk.

Kika Group
Nature’s Protection introduceerde de hoogwaardige voeding Superior Care, die specifiek inzet op een goede vacht- en huidverzorging. Deze graanvrije brokken helpen honden om hun originele vachtkleur te behouden. Er zijn varianten voor honden met een witte, rode en een zwarte vacht.

Kivo Petfood
De verkooppunten konden op de beursvloer de nieuwe verpakking van de droogvoeding voor honden bewonderen. Het brokvoer is verkrijgbaar in zakken van 4 en 14 kg.

Laboratoire Francodex
Dankzij Ecto Choc, een natuurlijk product compleet vervaardigd op basis van plantaardige ingrediënten, kan de huisdiereigenaar alle kruipende en vliegende parasieten neutraliseren. Deze innovatie, geschikt om zowel het dier als de omgeving te behandelen, heeft een verfrissende muntgeur. Vervaardigd in Frankrijk.

Laboratoire Frere
DOGGY WOOGIE® is een hoogwaardig voedingssupplement op een natuurlijke basis, geproduceerd in België. Deze nutritieve celstimulator is gebaseerd op de 20 aminozuren en bevat zowel de essentiële als de niet-essentiële aminozuren, wat de algemene gezondheid, het welzijn en het speelse gedrag van de hond bevordert. Deze supplementen worden gemaakt zonder conserveermiddelen of technische additieven.

Laroy Group
Dit mooie kippenhok Cackleberry Castle maakt samen met de volière Chirpy Court en het konijnenhok (Bunny Barn) deel uit van een nieuwe lijn buitenhokken, die volledig in eigen design zijn ontwikkeld. Witte Molen presenteerde in het gamma Puur een nieuwe noten- en een nieuwe fruitsnack. Het gamma duvoplus Garden Bites werd uitgebreid met de heerlijke nieuwe smaken tomaat, komkommer en wortel. Deze zijn 100% vegetarisch, vegan en glutenvrij. De speciale vorm van deze traktaties masseert het tandvlees en reinigt de tanden terwijl honden zich vermaken. Op haar beurt introduceerde Eukanuba een nieuwe graanvrije hondenbrok. Bij Aqua Della merkten we enkele leuke aquariumdecoraties op. Tot slot vernamen we dat het assortiment van D&D Home/I Love Happy Cats op Interzoo fors wordt uitgebreid.

Martin Sellier
Laboratoires Héry zet sterk op het bannen van plastic en het reduceren van haar ecologische footprint. In dat kader brengt het merk nu shampoos in poedervorm uit. Héry Powder wordt aangeboden in gerecycleerde en recycleerbare papieren zakjes. Er wordt een herbruikbare fles meegeleverd. Die moet de consument vullen met warm water. Vervolgens giet die het poeder in de fles, schudt de fles gedurende een 10-tal seconden en laat die tot slot 20 minuten staan. Zo is de shampoo, die voor 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, klaar voor gebruik. Er is keuze tussen 6 shampoos. 

Maxani
In de eerste plaats merkten we het gamma huid- en vachtverzorging van DermaGroom op, dat specifiek bestemd is voor trimsalons. Daarnaast werd de lijn Max Petcare SunCream voorgesteld. Deze is specifiek ontwikkeld voor huisdieren, zonder gebruik te maken van schadelijke filters, zoals zinkoxide, cinnamaten, oxybenzone en salicylaten. De producten bieden een hoogwaardige bescherming, zonder een witte waas achter te laten. Verkrijgbaar in flacons van 30 en 100 ml.

Mealberry
De focus lag op de graanvrije sticks voor knaagdieren van Little One. Deze kunnen volledig worden geconsumeerd. Ze zijn beschikbaar in 3 smaken: vegetables, fruits en sunflowers.

Muva
Het assortiment van Boomy werd recent uitgebreid met geperste droogvoeding voor honden. De natuurlijke brokken worden lokaal geproduceerd. Het aanbod omvat 5 referenties: Puppy, Adult, Mini, Senior en Light. Deze zijn leverbaar in zakken van 4 en 12 kg.

Naturhof Schröder
Een interessante nieuwigheid voor knaagdieren en konijnen zijn deze hooigeluksbalen. Het hooi werd op een heel compacte manier verpakt en dat bevordert de duurzaamheid. Er is immers minder plastic voor de verpakking noodzakelijk en het transport verloopt efficiënter. Er is keuze tussen de varianten ‘Natur’ en ‘Mit Blüten’, die leverbaar zijn in 500 gr. of 1 kg.

Nerus
We merkten hier 2 nieuwe hondenkauwsnacks op, namelijk paardenkophuid platen en runderkophuid platen. Deze bieden de viervoeters langdurig kauwplezier.

Nestera
Deze verplaatsbare, onderhoudsvrije kippenhokken vallen op door hun duurzaamheid. Bovendien worden ze geleverd met een garantie van 25 jaar. Ze zijn vervaardigd uit 100% recycleerbaar plastic.

Nobby
Veel belangstelling was er voor de leuke opstelling om hondensnacks in bulk aan te bieden op de winkelvloer. Nobby bouwt dit presentatiemeubel zelf voor de winkel. Het is beschikbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Het snackmeubel op de ANIDO-beursvloer biedt plaats voor een 40-tal displays.

Olly & Molly
Deze Belgische producent van voedingssupplementen op plantaardige basis werd pas vorig jaar opgestart. Naast de klassieke referenties omvat het aanbod eveneens gespecialiseerde producten, zoals ‘Travel Buddy’ (een supplement tegen wagenziekte), ‘Pawfect Smile’ (producten die de mondhygiëne bevorderen) en ‘Bright Eyes’ (zorgt voor gezonde ogen).

Only Pet
De Coco Collars worden met de hand gemaakt in Europa. Deze halsbanden zijn extreem sterk. Ze kunnen op 30° C. worden gewassen. Ze zijn in een honderdtal verschillende uitvoeringen leverbaar.

Palopa
Deze exposant, die voor de eerste keer deelnam aan ANIDO, brengt sinds 2022 accessoires voor huisdieren op de markt, die geproduceerd zijn met respect voor dier, mens en milieu. Bovendien de producten specifiek bestemd voor de vakhandel. Het merk Palopa maakt deel uit van de firma Lässig, een bekende naam in de babybranche. Op de beursvloer ontdekten we onder meer deze lijn stijlvolle kussens die sterk inzetten op ergonomie. Verder werden hondenbedden met een viscoelastische matras voorgesteld.

PAWR
Healthy Habits is een kleurrijke, plantaardige droogvoeding voor honden, die in Nederland wordt vervaardigd op basis van voornamelijk lokale ingrediënten. De geëxtrudeerde crunchies zijn samengesteld met superfoods, namelijk kurkuma, erwt, rode biet, wortel en maïs. Hierdoor is de voeding aantrekkelijk qua kleur en vorm. Healthy Habits is verkrijgbaar in 2,5 kg en 7 kg. De verpakking is 100% recycleerbaar.

Petco
Het nieuwe premiumgamma WOW Cat kenmerkt zich door kleurrijke verpakkingen en een hoogwaardige kwaliteit. In eerste instantie lanceerde WOW een breed aanbod natvoer, dat later dit jaar met droogvoeding en snacks wordt aangevuld. Bij het natvoer is er keuze tussen patémenu’s, sausmenu’s en ook filets als complete voeding. Daarnaast is er nog soep met kleine stukjes filet, die ook als topping kan fungeren.

Pet Foods International Trading
Hier werd een breed en gevarieerd assortiment honden- en kattenvoeding getoond van onder meer de merken Hays, Nutram, Diamond Naturals en Taste of the Wild. Laatstgenoemde omvat 4 productlijnen, namelijk Original, Prey, with ancient grains en natvoer.

Petfood Europe
Ownat Author staat voor een hoogwaardige, natuurlijke honden- en kattenvoeding, die bereid wordt met 60% vers(e) vlees/vis en 40% fruit, groenten en superfoods. Het aanbod omvat zowel graanarme als graanvrije referenties.

Pet & Garden Pro
Ook uw favoriete vakblad was op de beurs aanwezig. Enerzijds ondersteunden we het randprogramma, anderzijds konden de bezoekers meer vernemen over ons magazine op deze stand.

Petlux
Dierenspeciaalzaken konden hier de grootste automatische kattenbak op de markt ontdekken. Deze is specifiek ontwikkeld voor grote kattenrassen. Het toestel heeft een inhoud van 100 liter, maar is toch erg compact vormgegeven. Verder is de kattenbak voorzien van een grote afvallade, een extra ruime opening aan de voorkant en een inspectieluik aan de achterzijde. Het toestel kan via een app worden gestuurd.

Pet & Mee
We kregen hier verschillende hoogwaardige hondenaccessoires te zien. Zo zijn er de premium lederen halsbanden gemaakt in België. Ze zijn geschikt voor alle soorten honden en geven kleine en grote honden een elegante, stevige look. Ook de hondenkledij wordt in ons land gefabriceerd met Schotse en/of Italiaanse stoffen.

Petsolutions
Jack & Vanilla Sport Expedition is een nieuwe collectie waterproof hondenlijnen, leverbaar in 5 kleuren. Verder werd met Ms. Poop een nieuwe, klonterende kattenlitter voorgesteld. Deze heeft een volledig plantaardige samenstelling. Tot slot vernamen we dat de firma voortaan de exclusieve distributeur voor België en Frankrijk is van de merken Wellness Core en Whimzees.

Pet’s Up Products
De Chewllagen hondensnacks zijn vervaardigd met collageen, dat wordt gewonnen uit Zuid-Amerikaanse runderhuiden. De collageeneiwitten worden gehydrolyseerd en door een verwarmingsproces afgebroken tot kleinere en gemakkelijker verteerbare moleculen. Het collageen wordt vervolgens gevormd en gebakken, waar het zijn broodachtige textuur krijgt voordat het in echt rundvlees of kip wordt ondergedompeld. Deze snacks worden aangeboden in de smaken kip en rund. Ze ondersteunen onder meer de beweeglijkheid en de gezondheid van vacht en huid. Verder werden ook de kauwsnacks op basis van koffiehout van GoodWood gepresenteerd.

Peys Doggy Food
Deze Nederlandse onderneming is gespecialiseerd in de distributie van diepvriesvoeding. In het aanbod zijn onder meer de eigen merken Alaska en Runner terug te vinden. Van laatstgenoemd merk werd op de stand een mooie display weergegeven. Deze omvat 8 varianten worsten, waarvan de meeste volledig met één smaak zijn vervaardigd.

PFA-Trade
Het nieuwe visvoer Insect Pro van Ocean Nutrition speelt in op de natuurlijke behoefte van vissen om insecten te eten. Deze pellets en flakes zijn bereid op basis van insecten. Verder stond het eigen merk Down2Earth centraal. Deze kwalitatieve referenties om een hamsterverblijf op een originele manier in te richten zijn verwarmd, waardoor ze vrij zijn van schimmels, bacteriën en parasieten.

Plenty Gifts
Deze standhouder blikte al vooruit naar het jaareinde en stelde een Christmas Collection voor honden en katten voor. Deze omvat ruim 250 items. Verder kon de bezoeker een breed gamma metalen waakborden ontdekken, die leverbaar zijn in verschillende talen.

Renske Natuurlijke Diervoeding
De emotionele band tussen mens en dier werd hier mooi in beeld gebracht. Nieuw waren de Renske Chhurpi Cheese Pops: deze hondensnacks in popcornvorm zijn 100% natuurlijk, vegetarisch en graan- en glutenvrij. Gewoon kort in de microgolf en klaar. Voorts ging de aandacht uit naar de Vers Bereide Maaltijden voor honden in Tetra-verpakking. De scheurstrip verhoogt het gebruiksgemak. Verkrijgbaar in 10 varianten.

Rescue Leashes
Deze Belgische onderneming zet zich in voor rescuehonden. Enerzijds door het thema onder de aandacht te brengen, anderzijds door een deel van de opbrengst van de verkoop van trendy en kwalitatieve harnassen, lei- en halsbanden te doneren aan rescue-organisaties.

Rubco
Met Animooh! introduceert deze onderneming een lijn 100% natuurlijke en ecologische reinigingsproducten met een supergeconcentreerde formule. Deze verdrijven onaangename geurtjes en hun bron. Elke referentie bevat 30 tot 60% etherische oliën. De reeks omvat 5 kant-en-klare oplossingen, namelijk No Pee Here (elimineert urinegeur effectief op een natuurlijke wijze), Good Smell Floorings (een oppervlaktereiniger), Good Smell Air (een geurverwijderaar voor in huis/de auto, beschikbaar in de varianten eucalyptus en agrum), Good Smell Buddy (een geurverwijderaar die op de vacht van het huisdier kan worden toepast) en Good Smell Stuff (een parfum en geurverwijderaar die onaangename geuren op stoffen, textiel, manden, tapijten en dergelijke elimineert).  

Ruinemans Group
Er werd een ruim aanbod Landman-hondensnacks getoond aan de ANIDO-bezoekers. Alle referenties zijn per stuk te bestellen en kunnen ook onder private label worden aangeboden. Prijstechnisch zijn deze snacks erg interessant voor het verkooppunt. De opstelling kan op basis van data-analyse aangepast worden aan de noden van de winkel in kwestie.

Savic
Hop In Giant is specifiek bestemd voor grotere rassen en mag zich het grootste top entry kattentoilet (74 x 49,7 x 43 cm) op de markt noemen. Ideaal voor katten die graag staand plassen of graag hun kattenbakvulling rondstrooien. Dankzij de verhoogde zijkanten blijven kattenbakvulling, vloeistoffen en vuil in de bak. Het lichthellende deksel is voorzien van kleine gaatjes, waardoor overtollige kattenbakvulling terug in de bak valt als de kat het toilet verlaat. Deze nieuwigheid is eenvoudig schoon te maken.

Schulze
De nieuwe kattenbakvulling SoftCat Pure Nature with Grass is een 100% plantaardige litter, die geen chemische toevoegingen noch kunstmatige parfums bevat. Deze nieuwkomer is volledig biologisch afbreekbaar en mag in de compostbak of het toilet worden gegooid. De litter is nagenoeg stofvrij, heeft een sterke absorptiegraad en een optimale geurcontrole. Het product is ook economisch in gebruik.

Schur Star Systems
Deze exposant is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve verpakkingsoplossingen. Hun verpakkingstechnologie laat toe om petfood efficiënt en kwalitatief te verpakken. Er kan gewerkt worden met een brede waaier aan verpakkingsmaterialen en -formaten. Tegenwoordig wordt er sterk ingezet op duurzaamheid. Dit uit zich in het gebruik van volledig recycleerbare verpakkingsmaterialen.

sera
sera ondergaat momenteel een grootschalige rebranding, waarbij niet alleen het logo maar ook de verpakkingen van de ganse productportfolio in een nieuw jasje worden gestopt. Het ganse vijvergamma is al in de nieuwe look & feel te bewonderen, de rest van het aanbod volgt. Het resultaat van die rebranding werd op ANIDO voorgesteld en de reacties waren alvast erg positief.

Sofral Le Gouessant
Het merk Dar’Win pakte uit met het gamma Koi Pond Expert, dat in Frankrijk wordt geproduceerd op basis van lokale ingrediënten.

Sportdog Company
Deze Belgische onderneming voert een uitgebreid aanbod voor sport met honden, zoals canicross en cani-VTT. Deze worden geleverd onder de twee eigen merken, namelijk Alpha dogsport en Nouva Outdoor. Eerstgenoemd merk richt zich meer op de professionele sporter, terwijl het tweede meer mikt op de recreatieve sport. Voorts biedt deze exposant onder de noemer ‘Neo Nutrition ook supplementen aan.

Supreme Petfoods
Het Tiny Friends Farm Stickles-assortiment kreeg een milieuvriendelijke update. In een poging om het plasticgebruik terug te dringen en milieuvriendelijke alternatieven te promoten, werden de huidige plastic ophangstokken nu door jutetouw vervangen. Verder werden bij de Tiny Friends Farm Russel Rabbit Loopies en Twiggies de toegevoegde kleurstoffen vervangen door natuurlijke.

Tasco
Deze exposant toonde hoogwaardige labelprintoplossingen voor bedrijven en winkels. Deze laten toe om de etiketten van private labels zelf te vervaardigen.

Thule
Dit bekende merk van dakkoffers en fietsendragers begeeft zich nu ook op de petcaremarkt. Op de beurs werd Thule Allax gepresenteerd. Deze premium transportbench voor honden is TÜV-gekeurd en biedt geavanceerde bescherming en comfort tijdens zowel korte als lange ritten. Deze nieuwigheid is verkrijgbaar in 10 verschillende maten. De diepte is verstelbaar, zodat de box mooi in de koffer past. De spanbanden garanderen de veiligheid en zorgen dat de bench tijdens de rit op zijn plaats blijft tijdens de autorit.

Tijssen Goed voor Dieren
Natural Health presenteerde twee nieuwe referenties droogvoeding voor honden. Insect-Based is een graanvrije brok gefabriceerd op basis van insecten. Daarnaast werd met Plant-Based ook een vegetarische brok gelanceerd. Beide nieuwkomers worden aangeboden in verpakkingen van 3 en 15 kg.

Trixie
Met Vital Lino werd een nieuw orthopedisch hondenbed geïntroduceerd, dat voor maximaal slaapcomfort zorgt. Het is geproduceerd op basis van een 2-lagensysteem, dat comfortschuim en visco-elastisch schuim combineert. Verder noteerden we de lancering van diverse campingartikelen, die de hondeneigenaar en zijn/haar viervoeter toelaten om er op een comfortabele manier samen op uit te trekken. Een andere blikvanger was de range Gourmet Soups voor katten, die beschikbaar is in 2 varianten: Shrimps en Salmon. Finaal werden 2 nieuwe krabpalen gepresenteerd. Dankzij hun modern design passen ze perfect in het interieur.

Trudo’s Pet Products
Een blikvanger was de vitaminelijn van Brit. Elke referentie heeft specifieke functionaliteiten. Zo bieden de producten ondersteuning bij onder meer de spijsvertering, mobiliteit, vacht & huid, enz. Een andere innovatie bij Brit waren de Dental Sticks. Deze zijn leverbaar in 4 varianten, namelijk Teeth & Gums, Mobility, Calm en Immuno.

Vadigran
Onder het merk Fantail werd een modulaire kattenklim gelanceerd, die vervaardigd is op basis van duurzame materialen. De stoffen, die in de modules worden gebruikt, zijn zacht, wasbaar en gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De kattenklim is verkrijgbaar in 12 configuraties in 3 kleuren. Verder zette men het concept Emma’s Garden, dat voeding en accessoires voor tuinvogels omvat, in de kijker. Tevens vernamen we dat Vadigran zijn portfolio uitbreidt met het merk hondenjassen RukkaPets, de Springer-hondendrinkflessen en de honden- en kattensnacks op basis van zalm van het Franse Marly & Dan.

Van der Basch Trading
De BestFriendPost is een eetbare postkaart, speciaal voor honden, geprint met eetbare inkt op eetbaar papier en voorzien van een bacongeur. Een pen met eetbare inkt wordt bij de aankoop van de postkaart meegeleverd, zodat het baasje er een leuke boodschap op kan schrijven. Er is keuze tussen 17 verschillende postkaartdesigns. Deze innovatie werd bekroond met de New@Anido-award in de categorie voeding.

Vegan Pets
Onder het merk Hownd werd de 100% vegan natvoeding ‘Plant Powered Superfood’ geïntroduceerd, vervaardigd op basis van 100% cleane ingrediënten. Deze complete voeding wordt aangeboden in blikken van 375 gram in 3 varianten, namelijk Hearty Quinoa & Pumpkin Casserole, Fresh Blueberry & Coconut Porridge en Fragant Papaya, Chia & Lentil Dahl. Kenmerkend voor deze natvoeding is het hoge eiwit- en lage vetgehalte.

Versele-Laga
Cavalor Sportmash Recup is een mash rijk aan eiwit voor recuperatie na inspanning. Deze innovatie is een bron van kwalitatieve eiwitten, die door hun hoge verteerbaarheid en specifiek aminozuurprofiel optimaal bijdragen aan het herstel van spieren na training of wedstrijden. Het weken van de mash zorgt ervoor dat extra vocht wordt opgenomen. Voor knaagdieren en konijnen werd Versele-Laga Complete geïntroduceerd. Elke korrel bevat alle essentiële voedingstoffen. Deze vezelrijke voeding geeft het energie en zorgt voor een gezonde spijsvertering. Bovendien garanderen de lange vezels een natuurlijke tandslijtage.

Visán Netherlands
De stijlvolle verpakking van Amanova, een nieuwe superpremiumvoeding voor honden en katten vervaardigd op basis van een enkelvoudige eiwitbron, weet de consument onmiddellijk te bekoren. De inhoud van die verpakking overtuigt dan weer de viervoeters: deze 100% natuurlijke nat- en droogvoeding wordt geproduceerd met vers(e) vlees/vis, dus geen vleesmeel noch gedroogd vlees. Zowel voor honden als katten is er bij de brokvoeding telkens een graanvrije en een ‘low grain’-lijn verkrijgbaar. Daarnaast is er natvoeding beschikbaar. Deze ‘slow cooked’ referenties smaken onweerstaanbaar en zien er geweldig uit. De patés bijvoorbeeld kunnen zo op een toastje worden gesmeerd.

Voldux
Deze Nederlandse onderneming is gespecialiseerd in de productie van onderhoudsvrije, houten dierenverblijven. Daarbij wordt gefocust op de kwaliteit van de verblijven en het welzijn van de dieren. De producten worden in het eigen atelier vervaardigd op basis van geïmpregneerd hout.

Weenect
Deze specialist in gps-trackers voor honden en katten stelde op ANIDO zijn nieuwste model voor: Weenect XT. Hierbij wordt de tracker geleverd met een geïntegreerde JK9-halsband. Deze is bestand tegen een druk van 235kg en verstelbaar voor de nekomvang (van 35 tot 58cm). De halsband is beschikbaar in 6 kleuren.

Whitebridge
Schesir introduceerde Born Carnivore, een hoogwaardige droogvoeding voor katten. Vlees vormt het voornaamste ingrediënt van deze graanvrije recepten, die tevens boordevol eiwitten zitten en weinig vetten bevatten. De Born Carnivore-voeding wordt op een lage temperatuur in de oven gebakken, waardoor het koolhydratengehalte laag is. Beschikbaar in 4 variëteiten. Een andere nieuwkomer, namelijk Schesir Baby, biedt complete en uitgebalanceerde recepten met zachte texturen, samengesteld om te voldoen aan de specifieke behoeften van een kitten vanaf de eerste levensweken. Deze graanvrije natvoeding bevat taurine om de groei te stimuleren en DHA om te helpen bij een goede hersenontwikkeling. Gebaseerd op echt vleeseiwit, gecombineerd met andere belangrijke ingrediënten.

Woofelicious
Deze in België geproduceerde, kant-en-klare hondenijsjes worden bereid op basis van zelfgemaakte rijstmelk. Verder worden alle smaken vervaardigd met 100% vruchtenpuree, waardoor het ijs boordevol vezels en vitamines zit. Verkrijgbaar in 5 smaken: bawnana, waftermelon, mangwoof, strawbarky en bluebarky.

Ydolo
Eind vorig jaar bracht deze exposant een semi-moist hondenbrok uit. Het gamma omvat 5 graanvrije recepten, die bereid zijn met 75% vers vlees of verse vis en zoete aardappel. De voeding wordt op een unieke slowcooking-manier vervaardigd, waardoor de temperatuur tijdens het gehele productieproces nooit hoger wordt dan 78°C.  Alle recepten zijn vrij van glycerine, vleesmeel, peulvruchten en bietenpulp.

Ymmas Corporation
Met Plantz Pet introduceerde deze onderneming een hypoallergeen wasmiddel dat specifiek ontwikkeld werd voor het reinigen van dierentextiel. Het Ph-neutrale product verwijdert effectief vuil en ongewenste geuren uit het textiel. De dermatologisch geteste formule is ontwikkeld op basis van plantaardige extracten en afgeleiden. Het wasmiddel is vrij van fosfaten, fosfonaten, kleurstoffen, sequestreermiddelen, enzymen, optische bleekmiddelen en nikkel. Vanwege deze eigenschappen heeft het product geen gevarenaanduidingen op het etiket.

Zoo-Distri
Deze Nederlandse onderneming ontwikkelt en produceert zelf glazen terrariums en dierenverblijven in Nederland. Deze kunnen op maat van de klant worden vervaardigd. Het glas wordt dan automatisch versneden op de gevraagde afmetingen. Daarnaast presenteerde deze exposant een eigen ontwikkelde drinkfleshouder voor knaagdieren. Deze wordt magnetisch bevestigd. 



Share