Ga naar de inhoud

Beursvloer Dibevo-Vakbeurs 2023 volledig volgeboekt

Ruim 4 maanden voor de start van de Dibevo-Vakbeurs, die op zondag 8 en maandag 9 oktober 2023 in De Broodfabriek te Rijswijk (Nederland) wordt georganiseerd, is de beursvloer volledig volgeboekt. Dat is opvallend in een tijd met de nodige uitdagingen en waarin de kritische consument bewuster nadenkt over zijn aankopen en steeds meer op dierenwelzijn let.
“De veranderingen die nu plaatsvinden vergen veel van het aanpassingsvermogen van alle ondernemers in de keten”, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “Dat betekent zorgen voor professionaliteit en kwaliteit en opnieuw nadenken over koop- & bestelgemak, assortiment, winkelinrichting, digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Maar tegelijkertijd betekent dat ook: gewoon blijven doen waar je goed in bent. Na een aantal jaren als voorzitter weet ik inmiddels dat de Dibevo-branche dat als geen ander kan. Onze sector is still going strong. We laten ons niet uit het veld slaan, maar blijven ondernemen.”
Dat de branche blijft ondernemen blijkt wel uit het relatief grote aantal nieuwkomers op de beurs. Ruim een kwart van de exposanten stond niet eerder op de Dibevo-Vakbeurs.

De Dibevo-Vakbeurs is al meer dan 80 jaar dé plek waar de volledige Nederlandse huisdierenbranche samenkomt en de koers uitzet voor het daaropvolgende jaar. Het is niet alleen een zakelijke beurs, maar vooral ook een gezellig samenzijn waar volop ruimte is om bij te praten en waar alle eten en drinken is inbegrepen in de toegangsprijs. Dat is bijzonder, want geen enkele andere huisdierenvakbeurs in Europa levert dergelijk fullservice-concept. Mede hierdoor verwacht Dibevo dat ook dit jaar 4.000 huisdierenprofessionals het tweejaarlijkse event zullen bezoeken. De organisatie besloot trouwens om afscheid te nemen van de Noviteitengalerij op de beursvloer. In de plaats komt Blikvangers, een nagelnieuwe presentatie met veelbelovende producten die in een groot cirkelvormig paviljoen in de entreehal opgesteld zullen staan. Van elke exposant staat één product in het Blikvangers-paviljoen. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden. De 10 producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op de factoren innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en bepalen welke exposant naar huis gaat met de ‘Best of show-award’. De jury bestaat uit Huub Rohof (voorheen commercieel directeur bij o.a. AniDis, EcoStyle en Agri Retail), Brigitte Goossens (Beleidsmedewerker Dierinhoudelijke Expertise bij de Dierenbescherming) en Gerrit Hofstra (adjunct-secretaris wet- en regelgeving levende dieren en planten bij Dibevo).

Ook nieuw is de Dibevo-Vakbeurs-app, waarmee de bezoekers over een alles-in-één gids voor de beurs beschikt. De app omvat informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Bovendien kunnen bezoekers thuis al een lijst samenstellen van exposanten die ze willen bezoeken en – op de beurs zelf – stemmen op wat zij de beste Blikvanger. Hierdoor maken ze ook kans op mooie prijzen. De app biedt tevens extra functies waarmee bezoekers onderling of met exposanten kunnen afspreken en met elkaar kunnen chatten.

Share