Ga naar de inhoud

Bezoekers en exposanten erg positief over Interzoo 2022

Tags:

Zowel exposanten als bezoekers blikken positief terug op Interzoo 2022, ’s werelds voornaamste vakbeurs voor de huisdierenindustrie, laat het organisatieteam weten. Uit een enquête na afloop van de beurs blijkt dat 90% van de respondenten aangaf van plan te zijn om de volgende editie bij te wonen. Ondanks de moeilijke omstandigheden was Interzoo 2022 een succes, aldus organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH). 27.861 vakbezoekers uit 129 landen kwamen kennismaken met de nieuwste petfood- en petcareproducten en -diensten. De 1.328 exposanten kwamen uit 59 landen.
“Het was duidelijk te zien dat de internationale petcareindustrie Interzoo optimaal benutte om haar nieuwste producten en diensten aan de professionele bezoekerste presenteren en nieuwe salesakkoorden te sluiten. De positieve sfeer en het nog steeds extreem hoge percentage internationale bezoekers (72,5 procent) bevestigden de status van Interzoo als ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de sector”, aldus Norbert Holthenrich, voorzitter van de Duitse Pet Trade & Industry Association.

Gordon Bonnet, directeur van Interzoo-organisator WZF was eveneens tevreden met de resultaten: “Onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen, net als die van de exposanten en bezoekers. Sommige landen konden niet aanwezig zijn vanwege de coronapandemie of de oorlog in Oekraïne. Het feit dat zoveel spelers uit de branche deelnamen, is voor ons een sterk bewijs van vertrouwen in Interzoo en haar organisator WZF”, aldus Bonnet.

De resultaten van de exposantenenquête bevestigen dit vertrouwen. Voor 9 op 10 exposanten is Interzoo belangrijk of zeer belangrijk voor hun totale marketing- en verkoopactiviteiten. 95% was tevreden of zeer tevreden over het algehele succes van het evenement (tov 88% in 2018). Meer dan 94% van de exposanten behaalde hun specifieke beursdoelstellingen (tov 87% in 2018). Daarnaast was 96% van de exposanten tevreden over de kwaliteit van de vakbezoekers op hun stands. 97% van de exposanten bereikte de belangrijkste doelgroepen voor hun producten of diensten. 96% legde volledig nieuwe zakelijke contacten en 9 op 10 exposanten denkt dat de beurs tot nieuwe business zal leiden.

De meeste internationale bezoekers kwamen uit Italië (1.653 bezoekers), gevolgd door Spanje (1.174), Nederland (1.089), en Groot-Brittannië en Noord-Ierland (1.060). 966 vakbezoekers kwamen uit Frankrijk, en 958 kwamen uit Polen. Thuisland Duitsland vertegenwoordige het grootste aantal bezoekers, namelijk 7.698. Interzoo trok 22.807 vakbezoekers uit Europa aan. 1.571 bezoekers kwamen uit Zuidoost- en Centraal-Azië en 1.218 uit het Nabije Oosten en het Midden-Oosten. Uit Zuid- en Midden-Amerika en Noord-Amerika zakten respectievelijk 1.014 en 505 professionals naar Neurenberg af. Afrika was vertegenwoordigd met 491 aanwezigen en Australië en Oceanië met 255.

Opvallend is dat heel veel beslissingsnemers interzoo bezoeken. Ruim 93% van de bezoekers neemt deel aan de aankoopbeslissingen van hun bedrijf. In vergelijking met voorgaande jaren bezochten meer vakbezoekers van grotere bedrijven Interzoo 2022. Bovendien lag het aantal bezoekers die online producten en diensten verkopen bijna dubbel zo hoog, in vergelijking met de vorige editie. De verwachtingen van de bezoekers werden trouwens volledig ingelost. Volgens de enquête waren bijna alle vakbezoekers (98%) tevreden of zeer tevreden over het algemene aanbod. 98% gaf aan dat de informatie- en contactmogelijkheden op de vakbeurs aan hun verwachtingen voldeden.

De volgende editie van Interzoo vindt plaats van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 mei 2024.

Share